Zondag Heren 2 doet verslag…..

Rob Persoon Uncategorized

Op een zeer zonnige zondag in april is Zondag Heren 2 de tenniscompetitie 2019 begonnen. Na een aantal invalsbeurten maakte Harrie zijn officiële debuut als kopman in dit team. De eerste tegenstander was De Tussenboerslanden 2 uit Nijeveen; een voor ons nieuwe tegenstander. Onze tegenstanders waren wel bekend met het Nagelere tennis en verhaalde mooie anekdotes over onder andere de bijzondere ex-leden Bert en Meindert.

De dag starten met 2 dubbels; Harrie en Rob behaalde absoluut hun niveau niet en gingen daardoor kansloos naar een 2-sets nederlaag. Peter en Zeger daarentegen zaten dichter bij een overwinning en verloren de super tiebreak met 11-9; in deze partij was een overwinning zeker mogelijk geweest.

Na een 0-2 tussenstand begonnen Harrie en Rob aan hun enkels; Harrie won soeverein in 2 duidelijke sets, waar Rob net zo kansloos was als Harrie zijn tegenstander; een 1-3 achterstand en nog 2 enkels te gaan. Zeger toonde zijn klasse behaalde ons 2e punt en daarna was het aan Peter om een gelijkspel binnen te halen. Peter begon goed in de eerste set met een vroege break en leek een overwinning mogelijk; de eerdere inspanningen en temperatuur gingen echter een rol spelen en ook Peter verloor uiteindelijk zijn partij. Op het zonnige terras is er nog lekker nagezeten en uitgekeken naar de revanche op zondag 12 mei. Maar eerst volgende week naar de Pelikaan in Zwolle, welke ook hun eerste wedstrijd met 4-2 verloren.