Eikenprocessierupsen

harrie Uncategorized

De rupsen hebben zich in de achterliggende weken ontpopt tot vlinders en zijn uitgevlogen. Dit houdt in dat de overlast van de rupsen voor nu voorbij is. De banen kunnen weer gewoon gebruikt worden en de waarschuwing om de banen vanwege de eikenprocessierups op eigen risico te betreden is niet langer van kracht. Overigens zijn de banen in de afgelopen periode door een heel aantal leden alweer intensief gebruikt en is er al druk getennist. Vanaf deze week starten ook de lessen weer.

Er is vanwege de overlast die de rupsen met zich meebracht meerdere malen contact geweest met de gemeente. Doordat de nesten hoog in de bomen zaten, konden ze helaas niet verwijderd worden. Wat tenslotte heeft geleid tot het afgelasten (en verplaatsen) van het Spar Enkeltoernooi. 

Uiteraard wil het bestuur volgend jaar niet opnieuw geconfronteerd worden met de overlast van deze dieren. Daarom is het bestuur nu al in overleg met de gemeente om te bekijken welke maatregelen we kunnen nemen om herhaling van deze situatie te voorkomen. Kortom, ook voor volgend jaar hebben deze dieren en de overlast die ze met zich meebrengen onze aandacht.