De finaledag

harrie Uncategorized

Even na twaalven werd er begonnen met de kruisfinales van het door Glasgarage gesponsorde clubkampioenschap mix. Twee wedstrijden in de A-categorie en 2 in de B-categorie. In de A-categorie werd het vrij snel duidelijk wie de finales zouden gaan spelen en wie zou gaan spelen om de 3e en 4e plaats. Jacomien en Aart plaatsen zich voor de finale ten koste van Carla en Sander en Els en Harrie plaatsen zich voor de finale ten koste van Esther en Jelle.

In de B-categorie was het een stuk spannender. Beide kruisfinales werden beslist in 3 sets. De setstanden in beide partijen waren gelijk, 6-0, 3-6 en 3-6. Het waren uiteindelijke Margot en Theo en Celine en Taco die zich voor de finale wisten te plaatsen. Margot en Theo wonnen van Alice en Johan en Celine en Taco wonnen van Gerda en Leendert.

Na de kruisfinales werd er gespeeld om de prijzen. In de A-categorie ging de winst en dus het kampioenschap naar Jacomien en Aart. Els en Harrie kwamen op de belangrijke momenten tekort. Het was voor Aart al weer zijn 25e club mix- kampioenschap. Om de 3e en 4 e plaats werd een spannende partij verwacht. Esther en Jelle kwamen sterk uit de startblokken en voordat Carla en Sander het door hadden, stonden ze met 2-0 achter. Maar toen hadden ze het door en ze hadden het meteen goed door want Esther en Jelle kwamen er niet meer aan te pas. Liefst 12 games op rij gingen naar Carla en Sander, voldoende voor de winst en een podiumplaats, plek nummer 3.

Het podium in de A-categorie

In de B-categorie speelden Margot en Theo tegen Celine en Taco. Hoewel Celine en Taco uitstekend tegenstand boden ging de winst en dus de titel naar Theo en Margot, setstanden 6-3 en 6-4.   
In de strijd om de 3e en 4e plek, een echte strijd, moest er een derde set aan te pas komen. Gerda en Leendert kwamen in deze 3e set met 4-2, maar toen kreeg Gerda kramp waardoor ze op moesten geven. Alice en Johan werden alsnog derde.

Het podium in de B-categorie

Na afloop was er de prijsuitreiking met de nummers 1, 2 en 3 op het podium. Uiteraard werd het toernooi afgesloten met een gratis drankje. Dit keer niet een gratis drankje, maar twee. Een van de tennisclub zelf en een van de hoofdsponsor van dit toernooi, Glasgarage van Alfred Bulthuis.

 

De toernooiwinnaars met hoofdsponsor Alfred Bulthuis van Glasgarage