De donderdagavond

harrie Uncategorized

Er werden maar liefst 9 partijen gespeeld op de donderdagavond. Er waren een 5-tal partijen waarin op basis van de setstanden geconcludeerd kan worden dat er van een duidelijk krachtsverschil sprake geweest moet zijn. Martijn won van Anton met 6-1 en 6-1. Elvira won van Eva met 6-3 en 6-0, Johan won van Jos met 6-2 en 6-0, Ruben won van Sander met 6-1, 6-1 en Kars won van Marcel met 6-0 en 6-2.

De overige partijen waren spannender. De partij tussen Joke en Elvira was ook een 2-setter maar de setstanden laten zien dat het krachtsverschil echt niet groot was. Elvira trok de partij uiteindelijk naar zich toe met de setstanden 6-4 en 7-5. De partij tussen Stefan en Alfred werd eveneens in 2 sets beslist, dit in het voordeel van Stefan. Maar vanzelf ging dat allemaal niet want zeker in de eerste set bleef Alfred lang bij. Uiteindelijk verloor Alfred wel, 7-5 en 6-3.

Johan had een zware avond. Hij moest 2 keer aan de bak. De 2e partij won hij zoals hierboven al genoemd van Jos, maar zijn eerste partij heeft hem heel veel energie gekost. Hij speelde tegen Branco, een leeftijdsverschil van bijna een halve eeuw. De eerste set ging vrij eenvoudig naar Johan, 6-2, maar in de 2e set waren de rollen omgekeerd. Nu was het Branco die het beste van het spel had. Een super-tiebreak moest de beslissing brengen. Het was dan toch nog Johan die de partij winnend wist af te sluiten.

De laatste partij waarover we het nog niet gehad hebben, was de partij van Annemiek tegen Carmen.  Annemiek liet de eerste set duidelijk zien wie de betere tennisster was en won deze set met 6-1. Geen vuiltje aan de lucht voor Annemiek, dat moest een eenvoudige overwinning in 2 sets gaan worden. Maar dat pakte anders uit. Carmen begon ineens beter te spelen en ze bracht Annemiek regelmatig in de problemen. Door de 2e set te winnen sleepte ze er zelfs een super-tiebreak uit, de eerste in haar nog prille tenniscarrière. En dan blijkt  dat wedstrijdervaring vaak doorslaggevend is, ook nu.  De meer ervaren Annemiek won deze super-tiebreak uiteindelijk toch vrij overtuigend.

Voor alle uitslagen van de donderdagavond klik hier, voor de partijen van de vrijdag klik hier. Inmiddels begint het voorzichtig aan ook duidelijk te worden wie er zondag, als  het uiteindelijk om het kampioenschap gaat, nog de baan op moeten. Na vanavond zal er al meer duidelijk zijn, maar ook morgen, zaterdag,  staan er nog 4 partijen op het programma. Pas na afloop van deze partijen zal het schema voor de zondag helemaal duidelijk zijn. Als u al geïnteresseerd bent in een voorlopig schema voor de zondag klik dan hier.