De finaledag

harrie Uncategorized

Vandaag was het de finaledag van de  Spar enkel 2019.  Begonnen werd met de kruisfinales in de B-klasse bij de heren. Laurens, vooraf toch wel de grote favoriet voor de titel, had zijn handen meer dan vol aan Branco. Hij won de eerste set weliswaar vrij vlot met 6-2, maar in de 2e set waren de rollen lange tijd omgekeerd. Branco kwam in deze 2e set zelfs ruim op voorsprong. Bij 5-2 voor Branco lag er een super-tiebreak in het verschiet, maar Laurens hervond zich net op tijd en won achtereenvolgens 5 games op rij en plaatste zich daarmee voor de finale. De andere halve finalepartij ging tussen Johan en Edwin. De partij ging heel erg gelijk op. De eerste set ging naar Edwin met 6-3, maar de 2e naar zijn tegenstander Johan met 6-4. Dus een super-tiebreak. De winst in de super-tiebreak ging naar Edwin.

De kruisfinales bij de heren A werden 2 mooie partijen. Aart speelde tegen Kars en Pim tegen Martijn. In de partij tussen Kars en Aart werd het publiek op mooie en lange rally’s getrakteerd. Duidelijk was dat beide heren elkaar probeerden te slopen. Fitheid was een belangrijk wapen. Aart , die vooraf aan gaf niet in topconditie te zijn, kon Kars de eerste set uitstekend tegenstand bieden, maar de winst ging wel naar Kars, 6-4. De 2e set had Aart het moeilijker tegen een degelijk en zeer geconcentreerd spelende Kars. Kars kwam niet meer in de problemen en won met 6-1. De andere halve finalepartij was spannend. Pim en Martijn maakten er een mooie partij van. Martijn was de technisch betere speler, maar kon Pim niet zijn wil op leggen. Toch won hij de eerste set wel, het zou 6-4 worden. De 2e set had Pim geen kind aan Martijn want hij won deze set vrij vlot met 6-0. Een super-tiebreak moest de beslissing brengen. Het werd een super super-tiebreak. Het duurde wel heel erg lang voordat de wedstrijd beslist was. Het werd een hele lange tiebreak. Het scoreverloop in de slotfase: 8-8, 8-9, 9-9, 9-10, 10-10, 11-10,11-11,12-11, 12-12, 12-13, 13-13, 14-13, 14-14, 15-14, 15-15,15-16, 16-16, 17-16-17-17, 17-18,18-18, 18-19,19-19,19-20,20-20, 20-21, 21-21,21-22 en 21-23. Het laatste punt was voor Martijn, Martijn dus naar de finale.

Er moesten deze dag nog meer partijen worden gespeeld, een paar partijen in de A-categorie bij de dames en een paar partijen in de C-categorie, eveneens bij de dames. Bij de dames A won Elise na een lange partij net van Annemiek, setstanden 6-1 en 7-5. Jade won in 2 sets van Carmen en Carla won in 2 sets overtuigend van Caitlin. Carla werd daardoor weer clubkampioen bij de dames A.

Intussen moesten er bij de dames C ook nog een paar wedstrijden gespeeld worden. Elvira won ’s morgens al van Claudia in 2 sets, maar belangrijker was de wedstrijd tussen Elvira en Simone. Bij winst voor Simone zouden Elvira en Simone qua wedstrijdpunten op gelijke hoogte komen. Zover liet Elvira het niet komen want zij wist deze partij te winnen, ze won 6-3 en 6-1. Joke speelde nog tegen Eva en ook hier kwam het tot een super-tiebreak. De winst ging uiteindelijk naar Eva.

Resteren nog de finalepartijen bij de heren A en heren B.  Bij de heren A speelde Laurens tegen Edwin. Beide spelers waren aan elkaar gewaagd en haalden met hun loopvermogen veel ballen. Verschil was met name de backhand. Deze zag er bij Laurens beter uit dan bij Edwin en dat gaf misschien wel net de doorslag. De slim spelende Laurens won uiteindelijk met 6-4 en 6-3. Om de 3e en 4e partij bij de heren B werd ook echt gestreden. Eerder al deze week speelden Johan en Branco tegen elkaar en werd de partij in een super-tiebreak beslist. Ook vandaag kreeg deze partij een toetje, een 3e set. Hierin bleek Branco conditioneel toch over wat meer inhoud te beschikken dan Johan en sleepte daardoor de 3e prijs in de wacht.

Bij de finalepartij in de heren A had Kars zich voorgenomen om vanaf de eerste bal scherp en geconcentreerd te zijn. Hij maakte een zeer gedreven indruk. Een sterk spelende Martijn bood knap tegenstand, maar kon niet voorkomen dat het kampioenschap, zeker verdiend, naar Kars ging met de setstanden 6-4 en 6-2.

Om de 3e en 4e plaats bij de heren A speelde vader en zoon Withaar, Aart en Pim, tegen elkaar. De eerste set ging gelijk op en moest beslist worden in een tiebreak Deze tiebreak ging naar Pim. Daarna was de partij snel afgelopen want de 2e set ging heel vlot naar Pim (6-0) zodat Pim alsnog op het podium kwam.

Aan het eind van de dag mocht Johan, onze voorzitter, de prijzen uitreiken. Het podium zag er als volgt uit;

Dames A: 1e Carla Plat, 2e Caitlin van Kallen, 3e Elise Kamp.
Dames C: 1e Elvira Wieland, 2e Simone Herweijer, 3e Eva Doornbos.
Heren A: 1e Kars Breukel, 2e Martijn Schippers, 3e Pim Withaar.
Heren B: 1e Laurens Bloo, 2e Edwin Maas, 3e Branco van Mourik.  

Hierbij alvast de foto met de kampioenen.Meer foto’s, met het hele podium, volgen later.

De kampioenen, Laurens, Kars, Carla en Elvira