Fantastisch nieuws: buiten tennissen mag weer!

harrie Uncategorized

Vanaf aanstaande maandag 11 mei mogen ook volwassenen weer de baan op voor vrij tennissen.

Het bestuur is momenteel druk bezig om voorbereidingen te treffen om aan de extra gestelde eisen te voldoen. Zoals het uitwerken van de aanvullende eisen rondom hygiëne, baanreserveringen en het aanstellen van Corona verantwoordelijke vrijwilligers. Ondanks dat we geen hele grote vereniging zijn, moeten ook wij als club aan het eisenpakket voldoen.

De jeugdlessen zijn, in samenspraak met onze tennisleraar Rob van Ockenburg weer opgestart. Rob vervult hierin een belangrijke functie als toezichthouder op het naleven van deze richtlijnen.

Vanaf komende week starten ook de lessen voor de senioren. Dit betekent dat op woensdag en op vrijdag tijdens de uren dat Rob les geeft de eerste twee banen in gebruik zijn voor de lessen.

Aan welke eisen moeten we met elkaar voldoen?

Tennissen kan met maximaal 2 personen per baan alleen ná vooraf reserveren. Het vooraf reserveren is een verplichting die ons vanuit de coronamaatregelen wordt opgelegd. Om hieraan tegemoet te komen gaan wij gebruik maken van de KNLTB ClubApp. Deze app is voor onze leden gratis te downloaden via de App Store of Google Play Store. In de bijlage staat beschreven hoe de app in gebruik genomen kan worden. Bij problemen met inloggen kun je een mail sturen naar secretariaat@tcnagele.nl of marliesbastiaanssen@hotmail.com.

Met deze app kun je makkelijk vanuit huis een baan reserveren. Dit kan alleen binnen bepaalde tijdvakken. De banen zijn dus leeg vóórdat de nieuwe spelers komen. Alleen door voorafgaand via de KNLTB ClubApp een baan gereserveerd te hebben, mag je op dat moment op de club aanwezig zijn. Dubbelen mag uitsluitend binnen gezinsverband. De tossavonden worden tot nader order uitgesteld.

De richtlijnen voor het tennissen hangen bij de wasbak en op het kantineraam. Daarop staat o.a:

  • Als je hoest, verkouden bent en/of koorts hebt blijf je thuis.
  • Handen wassen vóór aanvang en ná afloop van het tennissen. Zeep, papieren handdoekjes en ontsmettingsmiddel zijn aanwezig.
  • Je kunt géén gebruik maken van kantine, terras, kleedruimtes en toiletten.
  • Speel met je eigen gemerkte ballen en raak ballen van je buurspelers niet aan.
  • Géén gebruik maken van setstanden borden.
  • Het vegen van de baan na afloop mag alleen met handbescherming aan. Vanwege het ontbreken van handschoenen, liggen er plastic zakjes die daarvoor gebruikt kunnen worden.
  • Bij aankomst en vertrek en op de baan houd je altijd 1,5 meter in acht.
  • Kom niet te vroeg en wacht eventueel aan de zijkant bij het materiaalhok tot de anderen vertrokken zijn. En let een beetje op elkaar.

De KNLTB, waarvan jullie allen lid zijn, ondersteunt en faciliteert ons volop met informatie en programmatuur. Hierdoor kunnen we snel van start met toepassing van de nieuwste Corona-richtlijnen.

Als bestuur hopen we vanaf 11 mei op een verder probleemloos vervolg van ons tennisseizoen. En….. hiervoor zijn we samen verantwoordelijk!

Veel tennisplezier!

Namens het bestuur,
Claudia Arts, voorzitter