SPAR enkel van start

harrie Uncategorized

Eindelijk was het zover. Vandaag werden de op de banen van T.C. Nagele de eerste officiële wedstrijden in het kalenderjaar 2020 gespeeld. Vanaf zaterdag 4 juli tot en met zondag 12 juli wordt gespeeld om het clubkampioenschap enkel, gesponsord door de plaatselijke SPAR supermarkt. Bij zowel de dames als de heren wordt in een 2-tal categorieën gespeeld (A en B).De weersomstandigheden waren niet al te best. Het miezerde de hele middag, maar dit  weerhield de deelnemers er niet van om alle partijen uit te spelen. Vandaag stonden er maar liefst 9 wedstrijden op het programma.

Bij de dames B speelde Anja Krops tegen Saskia van der Veeken. Anja bood goed tegenstand, maar moest in Saskia wel haar meerdere erkennen: 6-4, 6-2.

Bij de heren B stonden er een 3 tal wedstrijden op het programma. Leendert Plat liet zien dat hij duidelijk sterker was dan Raoul Kuipers. Zonder ook maar een moment in de problemen te komen werd Raoul met 6-1 en 6-2 aan de kant gezet. Branco van Mourik en Jord Alkema sloten hun onderlinge wedstrijd af met dezelfde cijfers 6,1 en 6-2. De winst was voor Branco. De spannendste partij van de dag was die tussen Steven van Mourik en Arnoud de Zeeuw. De eerste set was oor Arnoud (7-5), maar de 2e set leek naar Steven te gaan. Met een 5-4 en 40-0 voorsprong leek de set binnen, maar verrassend genoeg kon Steven deze voorsprong niet verzilveren. Arnoud kwam alsnog langszij en won daarna meteen ook de volgende 2 games en won dus met 2 keer 7-5.

Bij de dames A speelde Els van Dun tegen Jade van Kallen. Jade won de eerste set vrij overtuigend met 6-2. Voor haar geen vuiltje aan de lucht dus, maar Els wist zich in de 2e set uitstekend in de wedstrijd teug te knokken en won deze 2e set,, misschien toch wel verrassend, met 6-4. Een supertiebreak dus. Hierin bleek Jade toch net iets sterker en ging dus toch nog als winnaar van de baan.

De eerste partij in de heren A was die tussen Jochem Plat en Laurens Bloo. Laurens had zich voorgenomen om het laatste punt van de wedstrijd te maken, maar dat zat er tegen een solide spelende Jochem Plat net niet in. Met 2 keer 6-0 kon Laurens, nog voordat hij begon te zweten, zijn trainingspak weer aantrekken. Ruben Rienks had niet al teveel moeite met Marcel van Kallen. Het was duidelijk dat het Marcel aan wedstrijdritme ontbrak. Ruben won beide sets dan ook afgetekend, 6-0, 6-0. Huub Withaar speelde een uitstekende wedstrijd tegen Marco Jonkers. Hij won overtuigend met de setstanden 6-3 en 6-2. De laatste partij van de dag was die tussen Aart Withaar en Kars Breukel. In een mooie partij bleek titelkandidaat Kars vandaag uiteindelijk toch de sterkste en won met 6-3 en 6-2. De eerste dag van de SPAR enkel 2020 zit er hiermee op.