De zondag is gespeeld

harrie Uncategorized

Zondagmiddag even na twaalven werd begonnen aan de 2e dag van de SPAR enkel 2020. De weersomstandigheden waren vandaag veel beter dan zaterdagmiddag. Er stond weliswaar wat wind, maar op het moment dat de zon doorkwam was het meteen heel aangenaam. Er werd begonnen met 3 partijen in de A-categorie.

Anton Krops ging in zijn partij tegen Laurens Bloo als favoriet van start, maar had het van meteen af aan moeilijk. Hij kon niet voorkomen dat Laurens de eerste set pakte. De 2e set was Anton beduidend beter bij de les  en won deze. Er moest een supertiebreak aan te pas komen. Het aanwezige publiek dichtte Anton de beste kansen toe om deze tiebreak te winnen, maar Laurens dacht daar duidelijk anders over. Hij won deze tiebreak overtuigend en werd dus winnaar van deze partij.

Voor titelkandidaat Jochem Plat stond er een zware wedstrijd op het programma. Op baan 2 trof hij Martijn Schippers. In de eerste games had Jochem het nog moeilijk, maar naarmate de partij vorderde kwam hij steeds beter op stoom. Wat Martijn ook probeerde, het was meestal net niet voldoende. Jochem won uiteindelijk met 6-2 en 6-0 en blijft daarmee op titelkoers.

De 2e partij in de heren A was die tussen de gisteren sterk gestarte Huub Withaar tegen de gisteren zeer matig gestarte Marcel van Kallen. Waar Marcel gisteren nog klaagde over wedstrijdritme, was daar vandaag niet veel van terug te zien. Met zijn spinballen maakte hij het Huub Withaar erg moeilijk en won zelfs de eerste set. Huub wist zich echter te herstellen en won op zijn beurt de 2e set. Dus ook hier een supertiebreak. Het werd een superspannende tiebreak die door Huub Withaar met een van zijn mooiste punten van deze middag winnend werd afgesloten.

Na de eerste van 3 partijen stonden er nog 3 partijen op het programma. In al deze partijen ging het tussen de routine en de jeugd. Bij de heren B speelde Leendert Plat tegen Branco van Mourik. Waar we vooraf toch rekenden op een spannende partij bleek dat Leendert toch een stuk vaster was dan Branco. Hij won uiteindelijk vrij eenvoudig met 6-1 en 6-1.       

De 2 andere partijen van deze middag werden gespeeld in de dames A. De dames van Kallen, Jade en Caitlin speelden tegen respectievelijk Carla Plat en Sabrina Jansen. Jade maakte het Carla erg moeilijk. Weliswaar won Carla de eerste set, maar in de 2e set trok Jade aan het langste eind. Dus ook hier een supertiebreak. In deze tiebreak bleek Carla dan toch de sterkste en won daarmee deze partij. Sabrina Jansen speelde tegen Caitlin van Kallen, de oudere zus van Jade. Het werd uiteindelijk een regelmatige overwinning voor Sabrina. IN beide sets gaf ze Caitlin met 2 keer 6-1 het nakijken.

Morgenavond om 19:00 uur gaan we door met de 3e wedstrijddag van de Spar enkel 2020. Klik hier voor het programma van morgen.