Zonnig Jeugdtoernooi!

Eva Doornbos Uncategorized

Ons wedstrijdseizoen 2021 beleefde vandaag met het Jeugdtoernooi een zonnige start. Niet alleen vanwege het weer, maar zeker ook vanwege het groot aantal deelnemers aan het toernooi.

Het Jeugdtoernooi startte vanochtend, 27 juni, om 9.00 uur met maar liefst 22 spelers. De leerlingen van leraar Rob gingen in 4 poules met elkaar de strijd aan. Toeschouwers, waaronder veel ouders, konden sinds lange tijd de vorderingen van de jeugdleden weer beoordelen en becommentariëren. Op de houten banken en stoelen onder en op het zonneterras werden de nieuwe en vertrouwde spelers van TC Nagele driftig besproken. Letterlijk en figuurlijk zagen we de groei van deze leerlingen.

Om de concentratie volledig bij het spel te kunnen houden, waren een 3- tal scheidsrechters annex ballenmensen continu actief om de spelers te ondersteunen bij hun spel.

Diverse scherp geplaatste ballen kort over het net of diep in het achterveld brachten de tegenstanders verschillende keren in een moeilijke positie. De wedstrijden duurde steeds 20 minuten. De klok was onverbiddelijk. De toeter, door diverse medespelers geblazen, legde het spel stil. De uitslagen werden door de hulpscheidsrechters op papier vastgelegd en door de spelers direct naar de hoofdscheidsrechter gebracht. Fraude was hierdoor onmogelijk.

Tussen de wedstrijden door konden de spelers zich te goed doen aan verkwikkende  drankjes en een kort waterballet. De extra energie voor de laatste wedstrijden werd gehaald uit een broodje met knakworst. Na een korte pauze konden de eindstanden bekend gemaakt worden. Voor elke deelnemer was er een kleine attentie en voor alle aanwezige jeugdige kijkers en spelers was er tot slot een verkoelend ijsje om deze verhitte ochtend met een juiste cooling down af te ronden.

1: Loek en Guus
2: Siem en Chris
3: Feie en Bram

Groen: 1. Fedde, 2. Jinte, 3. Esmée

Geel: 1. Koen, 2. Matthijs, 3. Joris

Hartelijk dank aan de jeugdcommissieleden en onze tennisleraar Rob voor deze geslaagde ochtend!