De zaterdagmorgen

Eva Doornbos Uncategorized

Zaterdagmorgen iets voor 11 uur… het is nog stil op de banen van TC Nagele. Onze groundsman Ton inspecteert de banen en verzorgt de banen waar nodig; de zon schijnt vrolijk en de tennisbanen liggen er als een plaatje bij. Alles lijkt klaar voor de halve finales van de Heren A, want wie zal daar met de winst naar huis gaan en morgen tegenover elkaar staan in de finale?

Niet alleen bij de Heren A, ook bij de dames B is het ongemeen spannend in de poule. Met nog 3 wedstrijden die gespeeld moeten worden lijkt Sharien de beste papieren te hebben voor de eindoverwinning. Wie van de dames echter op het podium komen wordt ook vandaag nog uitgevochten.

En zo staan om 11 uur Anja en Eva klaar voor hun onderlinge wedstrijd en mogen zij van Ton op baan 4 aantreden. Het is warm en de wedstrijd blijkt een heuse strijd te zijn, waarbij de dames goed aan elkaar gewaagd zijn. Hun wedstrijd is opnieuw een lange partij van ruim 2 uur, waarin beide dames als winnaar uit de bus hadden kunnen komen. Want waar Anja voortvarend van start ging in de eerste set en deze met 6-4 won, wist Eva de tweede set met 7-5 te winnen. Wat betekende dat een supertiebreak de doorslag moest geven. Deze ging mooi gelijk op: Eva heeft een matchpoint bij 9-8 maar weet deze niet te verzilveren. Even later doet Anja dat wel, zij wint met 7-6 (11-9) en is daardoor zeker van een podiumplaats!