De finales bij de dames

Eva Doornbos Uncategorized

Om 13:00 uur begonnen de finale partijen bij de dames. Op baan 1 staat routinier Els tegen onze ‘benjamin’ Loes gepland. Een wedstrijd waar iedereen nieuwsgierig is naar wie daar als winnaar uit de bus gaat komen.

Loes, vorig jaar winnares van de Dames B speelt voor het eerst een toernooi bij de Dames A en heeft als debutante in de poulefase mooie wedstrijden gespeeld. Els is ongeslagen de poulefase doorgekomen en pakt dan ook de winst in de eerste set 6-3. De tweede set keert het tij en weet Loes de winst naar zich toe te trekken met 6-2, dus volgt een derde set. De dames zijn goed aan elkaar gewaagd, toch is het Loes die de punten weet te maken. Met 6-3 weet zij de partij naar zich toe te trekken en mag zij zich onze nieuwe clubkampioene noemen. Is zij met haar 17 jaar de jongste clubkampioen?

Op baan 4 strijden Annemiek en Ria om de derde en vierde plaats bij de Dames A. Gaat de eerste set met 6-1 overtuigend naar Ria, de tweede set gaat met bijna dezelfde cijfers 6-2 naar Annemiek. Ook hier is een derde beslissende set nodig om tot een winnaar te komen. Hoewel Ria prima speelt trekt Annemiek toch aan het langste eind en weet zij met 6-3 te winnen en daarmee beslag te leggen op de 3e plek. 

Op hetzelfde moment vindt op baan 4 een verrassende ontknoping bij de Dames B poule plaats. Mieke en Elvira treffen elkaar voor de laatste wedstrijd. Elvira speelt een goed toernooi, speelt heel steady, slaat alle ballen terug en maakt weinig fouten.  En hoewel Mieke lekker staat te spelen, is het opnieuw Elvira die de punten maakt. Met 6-3 en 6-1 wint Elvira niet alleen deze wedstrijd maar weet ze daarmee ook winnares van de Dames B poule te worden.