De heren finales

Eva Doornbos Uncategorized

Als laatste op de dag stonden de heren finales gepland. Na wat oponthoud in verband met het wel of niet besproeien van de baan (uiteindelijk niet), begonnen de heren aan hun partijen onder opnieuw een stralend zonnetje. Op baan 4 Martijn tegen Ruben om de 3e en 4e plek bij de heren A. De andere twee partijen bij de Heren A en de Heren B ging om de 1e en 2e plek. Op baan 3 troffen Alfred en Jos elkaar, op baan 1 Jochem en Kars.

Ruben kon vrij snel uitlopen op Martijn en wist de eerste set te winnen met 6-1. De tweede set wist Martijn goed tegenstand te bieden, waarbij hij 3 sets naar zich toe wist te trekken. Toch moest hij in Ruben zijn meerdere erkennen, die met 6-3 de overwinning in de wacht sleepte.

Op baan 3 kruisten Alfred en Jos de rackets met elkaar. De zo op het oog nonchalant spelende Jos kon zijn manier van spelen ook nu volhouden en wist de eerste set zonder al te veel problemen met 6-1 te winnen. De tweede set kwam Alfred beter in zijn spel en maakte hij het Jos een stuk lastiger. Die uiteindelijk met een mooie 6-4 setwinst de wedstrijd verdiend gewonnen heeft.

Ondertussen werd op baan 1 de uitgevochten wie zich dit jaar de nieuwe clubkampioen mag noemen. Wordt dat voor de 6e keer Jochem of komt Kars zijn naam voor de 2e keer op de lijst? De heren kennen elkaar door en door en maken het elkaar niet makkelijk. De eerste set gaat mooi gelijk op tot 6-6 aan toe, waarna Kars toch de winst pakt en er 7-6 van kan maken. Ook in de tweede set geven de heren elkaar nauwelijks wat toe. Toch blijkt een 3e set niet nodig, want Kars weet deze met 6-4 te winnen. Hij mag zich opnieuw clubkampioen van TC Nagele noemen.

En daarmee komen onze clubmkampioenschappen 2021 ten einde. Als toernooicie kijken we terug op een geslaagd toernooi, met mooie en spannende wedstrijden (veel supertiebreaks!), waarbij de leden goed aan elkaar gewaagd waren. De heren van het onderhoudsteam bedankt voor de mooie banen, de dames van de kantine, bedankt voor alle goede zorgen, de verslaggevers natuurlijk voor de impressies van de wedstrijden en bovenal een hartelijk dank aan iedereen die heeft meegedaan.

En Carla, vooruitlopend op de Italiaanse avond stond er bij Leendert pizza op het menu. Weggespoeld met een Hollands biertje, dat dan weer wel!