De zondag

Eva Doornbos Uncategorized

Op zondagochtend 19 september werden de eerste ballen geslagen in het Glasgarage mix toernooi. De eerste 3 wedstrijden stonden gepland om 10:00 uur. 

Op baan 1 stonden Carla en Kars tegenover Esther en …………???  Bij het inslaan verscheen Jos S als vervanger voor Marcel. Marcel was onderweg, maar onderweg waarheen?? Om 10:30 uur kwam Marcel op de baan en na een paar ballen ingeslagen te hebben kon de wedstrijd beginnen. Marcel voelde zich op de een of andere manier schuldig dat het programma zou uitlopen en op deze manier verloren Marcel en Esther met 6-0, 6-0. Namens de toernooi organisatie bedankt Marcel, dit was de eerste wedstrijd die binnen 45 minuten gespeeld was. Carla en Kars bedankt voor de inspanning.

Om 10:00 uur stonden op baan 2 het dubbel AK team klaar, Anton Krops en Anja Koene tegen Judith en Sander. De game punten gingen in de eerste set gelijk op, bij een stand van 4-3 voor het AK team werd het dorpsfeest nog eens geëvalueerd, na een pauze van 15 minuten kwamen de spelers weer de baan op.  De eerste set ging uiteindelijk naar Anton en Anja met 7-6. In de tweede set kreeg Anton iets meer haast want Anton zou nog uien gaan rooien bij Bas Jippes, vandaar de stand van 6-1 in de tweede set voor het AK team.

Broer en zus, Toine en Mayke stonden op baan 3 tegen de jeugdige spelers Cas Riks en Loes Krops. Het uitgaansleven komt weer op gang en dan valt het niet mee om de volgende dag al weer om 10:00 uur te moeten tennissen. Toine en Mayke bleven en waren vrij nuchter en speelden de wedstrijd met 6-1, 6-1 uit.

Omdat de pauzes op baan 2 best wel lang waren gedurende de wissels werd ook baan 4 ingeschakeld. Jos en Hetty speelden tegen Bas en Anja.  Aanvankelijk leek het, na de eerste set, een makkelijke overwinning te worden voor Jos en Hetty.  Maar het is tennis!!!  De tweede set ging naar Bas en Anja dus moest er een super tiebreak gespeeld worden. Nadat Jos en Hetty 4 matchpoints hadden gehad waren Bas en Anja er helemaal klaar mee en pakten alsnog de winst, 14-12.

Op baan 1 werd er om 11:30 uur begonnen met wat men noemt een Jansen onderonsje. Klaas en Lieke Jansen tegen Alice Jansen en Leendert Plat-Jansen.  Het mag duidelijk zijn de Jansens hebben gewonnen. De ervaring gaf de doorslag en Alice en Leendert wonnen de partij met 6-1, 6-0.

Tevens om 11:30 uur begonnen Raoul en Sigrid hun wedstijd tegen het duo Niels en Marlies. Voordat Niels en Marlies het door hadden was het al 6-1 voor Raoul en Sigrid. In de tweede set gaven Niels en Marlies duidelijk meer weerstand maar ondanks dat werd de tweede set 6-3  verloren.

Het was een prachtige zonnige zondag en de kantine deuren zijn om 15:00 uur gesloten, verder doen we daar geen mededelingen over.

P.S. De wedstrijd van Jelle en Sabrina tegen Joost en Maaike was op de vroege zaterdagavond al gespeeld. De ins-and-outs van deze partij zijn (nog) onbekend bij de redactie, wel weten we te melden dat de winst naar Jelle en Sabrina is gegaan met 6-3 7-6.