De dinsdagavond

Eva Doornbos Uncategorized

Ze hadden er weer zin in, de mannen en vrouwen die mochten aantreden deze dinsdagavond. Stuk voor stuk kwamen ze vol goede moed en de winst voor ogen, de hoek van de kantine om zeilen. 

Tijdens de koffie vooraf werden de gespeelde wedstrijden nog eens geëvalueerd, werden de nieuwe kansen besproken, ging het over de tactiek en over de PHPD’s (pijntje hier, pijntje daar). Dit laatste was misschien ook wel onderdeel van de tactiek??

Op baan 1 maakten Anja en Bas er samen met Sharien en Cees een prachtig kijkspel van. De setstanden (6-2, 6-2) doen anders vermoeden, maar ze waren goed aan elkaar gewaagd. Er waren prachtige rally’s en wonderbaarlijke reddingen. Bas ‘toverde’ de ballen soms over het net en Anja ging door tot het gaatje. Hierdoor konden zij uiteindelijk tevreden de tegenstanders een drankje aanbieden.

Ondertussen leken Maaike en Joost gehakt te maken van Marian en Alfred op baan 3. De eerste set was redelijk snel en eenvoudig beslist in hun voordeel. Maar daarna kwamen Marian en Alfred op stoom. Met gedegen spel, waarin de karakteristieke slag van Alfred goed uit de verf kwam, kwamen ze op voorsprong met 4-2. Maar ja….toen kwamen ze Maaike tegen. “Wat is die Maaike irritant goed aan het net”, was de verzuchting van het koppel na de wedstrijd. Met 6-2 en 6-4 toch een mooie stand van een lekker gespeelde wedstrijd.

Om 20.15 uur was er even gedoe over wie op baan 1 en wie op baan 3 moest/mocht spelen. Het heeft zo z’n voordelen als je in de toernooicommissie zit: Eva en Taco gingen naar baan 3 en speelden daar tegen Marlies en Niels.

Dat was een gemis voor ons als publiek, want zo moesten we de primeur van Eva van een afstandje meemaken. Er zat slechts één enkele toeschouwer op het bankje op de dijk, maar de aanwezigheid van Elma heeft Niels niet geholpen het geweld van Eva en Taco te stoppen. Met 6-0 en 6-1 heeft Eva haar eerste wedstrijd gewonnen en een eerste set zonder tegenpunt. In hoeverre Taco deel heeft gehad in deze primeur is niet helemaal duidelijk geworden.

“De dood of de gladiolen”, riep Toine bij het betreden van baan 1. Samen met Mayke hoopte hij de gladiolen te incasseren van Sabrina en Jelle. Gevochten als leeuwen hebben ze, alle vier. Het was bij vlagen hoogstaand spel, waarin hard geslagen ballen werden afgewisseld met lepe, tactisch geplaatste ballen. Het was spannend en de strijd ging steeds gelijk op, wat resulteerde in een tiebreak in de eerste set. Deze werd in het voordeel van Sabrina en Jelle beslist.

Toen moest de tactiek worden aangepast. Toine heeft dat geprobeerd door Jelle ondersteboven te slaan met een goed gerichte bal. Jelle stortte gewillig theatraal ter aarde. Maar het mocht niet baten. De tweede set werd met 6-4 gewonnen door Sabrina en Jelle.

Om 21.30 uur dachten Sigrid en Raoul hun kunstje van afgelopen zondag te kunnen herhalen. Toen wonnen ze glansrijk met 6-1 en 6-3 van Marlies en Niels. Met Petra en Johan als tegenstanders zou dat toch moeten lukken. Maar ja, onderschat nooit de ouderdom, die gepaard gaat met ervaring en wijsheid. Dat bleek maar weer. Sigrid en Raoul sloten de wedstrijd af met dezelfde punten (6-1, 6-3), maar nu in hun nadeel.

En dan dé wedstrijd van de avond met de grote vraag: HOE PASSEER JE ROEL (en word je niet alsnog door Josita verrast). Hetty en Jos zijn bij Anja en Bas te rade gaan, want hen was het afgelopen zondag gelukt. Het werd een superspannende wedstrijd, waarbij er kansen bij beide koppels lagen. We hebben alle facetten van hoogstaand tennis gezien: snoeiharde ballen, pingpongballen, goed geplaatste ballen, hoge ballen en nog hogere ballen (je moet tenslotte over Roel heen). Maar Josita en Roel waren te sterk vanavond, ze sloten af met een mooie 6-4 en 6-3.

Onder het genot van een welverdiend drankje, waarbij Jochem zowaar een knabbeltje serveerde, werden de wedstrijden nog eens doorgenomen. Met steeds dezelfde filosofische conclusie: “Het blijft wel tennis, hè”.

Woensdagavond gaan we weer vrolijk verder met het toernooi en kruipen we langzaam maar zeker naar de ontknoping. Deze avond staan er 6 wedstrijden ingepland, dit omdat er Rob op 1 baan nog inhaallessen verzorgt. Kom gerust kijken!