De woensdagavond

Eva Doornbos Uncategorized

Op deze mooie nazomerse avond speelden om 19:00 uur op baan 1 Sander en Judith tegen Kars en Carla. Eerstgenoemden mochten als underdogs worden gezien in deze partij. Uiteindelijk leden zij dan ook schipbreuk en werden met 6-1 6-1 plat gewalst. Iets wat Judith al wel had verwacht. Winst dus voor Kars Breukel en Carla Plat Jansen in deze snelle partij. 

Vervolgens mocht Jos S. de baan op. Waar hij ook kijkt dit toernooi overal ziet hij Jansens of denkt hij Jansens te zien. Niet voor niets koos hij voor een Jansen dit toernooi en de gelukkige was Hetty. Tegenstanders vanavond waren Cees en Sharien die steeds beter in het toernooi groeien. En dat bleek, want het werd een verliespartij voor team Jansen met de setstanden 6-3 6-2.  Cees en Sharien gaan met Roel en Josita uitvechten of ze beste 2e kunnen worden achter Bas en Anja.  

Een baantje verderop bonden Sabrina (Jansen) en Jelle de strijd aan met Alfred en Marjan. De bookmakers, en ook Marjan vooraf, hadden een donkerbruin vermoeden dat de verliezend finalisten van vorig jaar hier wel eens de favoriet zouden zijn. En dat bleek: met mooie punten werden Alfred en Marjan bij tijd en wijle het bos in gestuurd. Wel kreeg Jelle ook dit keer weer een bal op zijn lichaam afgevuurd, zonder theatrale val ditmaal. Verder nam Jelle af en toe een slokje water uit de buitenkraan. Is dit wedstrijdgeslepenheid of is een bidon gewoon te duur? Uit betrouwbare bron heb ik vernomen dat hij die op zijn verjaardag cadeau zal krijgen. Winst voor Jelle en Sabrina: 6-2 6-0.  

Voorafgaande aan deze partij streden Maaike en Joost tegen Toine en Mayke. Of beter gezegd Mayke en Toine want een wijs man wist te melden dat het bij de mix basis etiquette is om de vrouw eerst te noemen. De winnaar zou 2e worden in de poule en zich plaatsen voor de halve finale. De beide Ma(ai)(y)kes kennen elkaars spel door en door. Toine en Joost daarentegen waren een onbeschreven blad voor elkaar. Off the record vertelde Toine na afloop dat hij wat tips aan zijn zusje had gegeven. Eén daarvan was dat ze er niet teveel aan moest denken dat ze tegen Maaike speelde. Ofzo iets… De tips die Mayke voor Toine had tijdens de wedstrijd waren minder vaag: LOPUH! Het hielp, want het waren Mayke en Toine die het kersverse Tollebeker duo een zwarte avond bezorgden: 6-4-7-5.  

Om half tien stonden nog twee partijen geprogrammeerd. Johan en Petra speelden tegen Niels en Marlies en laatstgenoemden moesten uiteindelijk een nederlaag slikken: 6-3 6-0. En dat is niet zo vreemd kijkende naar het totaal aantal tennisuren wat in het verleden gemaakt is. Johan en Petra werden zo eerste in de poule en plaatsen zich voor de halve finale.  

In dezelfde poule speelden Taco en Eva tegen Raoul en Sigrid om de 2e plaats in de poule. Taco en Eva laten een stijgende lijn zien. In de eerste partij werd 1 set gepakt, in de tweede partij werden 2 sets gepakt. Verder kan de lijn ook niet stijgen want 3 sets winnen zit er niet in. Wel werden er drie sets gespeeld in deze spannende partij. Raoul en Sigrid speelden een sterke 1e set. In de 2e set waren de rollen omgedraaid. Een supertiebreak, de enige van de avond, moest de beslissing brengen en deze werd knap door Taco en Eva gewonnen: 5-7 6-2 7-6. Tweede in de poule dus, of dit genoeg is om door te gaan moet nog blijken uit de eindcalculaties.  

Benieuwd welk team als beste tweede gaat eindigen? Kom dan vanavond kijken naar de wedstrijden. Om 19:00 uur staan 2 partijen in de B-poule op de planning, gevolgd door 2 partijen in de A-poule.