Hoe bepalen we de beste nr. 2?

Eva Doornbos Uncategorized

Nu we mooi op weg zijn met het GlasGarage Mixtoernooi komt de vraag naar voren hoe in de B-poule precies de beste tweede wordt vastgesteld. De nummers 1 plaatsen zich uiteraard voor de halve finales, maar in de B-poule is er niet alleen sprake van 3 poules, deze zijn – om het gemakkelijk te maken – ook nog eens ongelijk verdeeld. Met twee poules van 4 en een poule van 3. Niet direct een eenvoudige opgave dus om de beste nummer 2 van deze 3 poules te bepalen. Op aangeven van onze Ton wordt dit als volgt bepaald.

De beste 2e wordt vastgesteld op basis van een ‘gewogen gemiddelde’ van de behaalde resultaten in de poule. Inderdaad het gaat dus om een ‘gewogen gemiddelde’. Wat is dat nu en hoe gaan we dat berekenen? 

We gaan werken met een ‘setpercentage’ en ‘gamepercentage’. Dit is het aantal gewonnen sets (of games) gedeeld door het aantal gespeelde sets (of games). Waarom is hiervoor gekozen? Dit is eenvoudig uit te rekenen, goed uit te leggen aan de deelnemers, en omdat het een percentage betreft, is het onafhankelijk van de grootte van de poule. En dat laatste is het belangrijkst.

Vanavond voor de spelers van de B-poule een belangrijke avond dus, waarbij het nog alle kanten op kan.