De donderdagavond

Eva Doornbos Uncategorized

Wat een wind deze avond tijdens de eerste series wedstrijden! Een extra dimensie in het spel door de wisselende tegen- en meewind.

Om 19.00 startten Josita en Roel tegen Sharien en Cees op veld 1. Sharien en Cees pakten vanaf het begin een kleine voorsprong en gaven die eigenlijk niet meer af. Roel greep elke kans met harde services en nog hardere smashes om het tij te keren, maar lange Cees wendbaar en atletisch kroop gewoon bijna in het gaas omhoog om toch de hoog op stuiterende ballen te retourneren. Het was letterlijk een partij gespeeld op hoog niveau.  Sharien en Josita hielden beiden op hun eigen helft goed veldoverzicht en bewogen veel om de open plekken te dichten. Veelal lukte dit met mooie rally’s tot gevolg. In de tweede set komen Josita en Roel zelfs nog even langszij met een tussenstand van 4-4 maar zij weten dit niet vast te houden. De toeschouwers op de eerste rij genoten van deze partij.  Eindstand 7-5 en 7-6 voor Sharien en Cees.

Primeur deze avond voor Imke en Koos in de B-klasse. Zij speelden deze week hun eerste wedstrijd op dit toernooi tegen Alice en Leendert. Imke was vooraf geadviseerd, door haar persoonlijke en zeer ervaren senior tennisadviseur Nies Jansen, op te passen voor de korte ballen van Alice die vastgebonden lijkt aan haar plaats aan het net. Toch bleek dat Leendert en Alice al warmgedraaid waren in dit toernooi en vanaf het begin af aan de leiding namen. In de tweede set herpakten Koos en Imke zich en lopen ze even uit tot 0-2. Helaas blijkt uit het scorebord dat ze dit niet kunnen vasthouden. Een leuke wedstrijd die eindigt in winst voor de ervaren Alice en Leendert met 6-4 en 6-1

In het tweede deel van de avond komen de partijen in de A-klasse op het veld.

De jeugd stroomt alvast naar de bankjes bij baan 3 om daar op de eerste rij het spel van Marian en Alfred te gaan beoordelen. Deze ervaren spelers spelen tegen Loes en Cas. Tegelijkertijd spelen op baan 1 Esther en Marcel tegen Judith en Sander. Dolf heeft last van keuzestress. Hij heeft ogen te weinig vanavond. Zijn vrouw volgen en tegelijkertijd zijn zoon, ga er maar aan staan!

Esther en Marcel gaan van start met een voorsprongetje. Tijdens de korte rustpauzes wordt er gezellig gekeuveld en leidt Marcel de gesprekjes. Ook tijdens de wedstrijd is er veel peptalk te horen en probeert Marcel met dribbels bij het net de tegenstanders af te leiden en de balplaatsing te beïnvloeden. Het lukt Judith verschillende keren om met een ace deze techniek de kop in te drukken. Ook zijn er lange rally’s met lange strakke ballen. Een levendige partij met goede sfeer en mooi tennis. In de tweede helft zijn de stellen echt aan elkaar gewaagd tot zelfs een score van 5-5. Uiteindelijk winnen Esther en Marcel deze partij met 6-2 en 7-5.

Marian en Alfred komen goed uit de startblokken. Vele super strakke lage ballen over het net vanuit Alfred die met de broodnodige inzet en moeite worden teruggespeeld door Cas. Loes straalt beheersing en controle uit. Ondanks het verlies van de eerste set, blijven Loes en Cas erin geloven en worden verspeelde ballen goed gemaakt met goede tactische ballen. In de tweede set komt na de stand van 5-3 de echte ommezwaai en pakt de jeugd na een tiebreak de winst. Daarom volgt een supertiebreak, hier lopen Loes en Cas echt uit en pakken zij de winst. Slotstanden 3-6  7-6 en 7-6.

En als zelfs dan na afloop Marian en Alfred nog volmondig meedelen dat ze een heerlijke partij gespeeld hebben dan is het al met al een geslaagde avond geworden.

Maar, we zijn er nog niet. Vrijdagavond wederom 3 wedstrijden. Om 19:00 uur staan Kars en Carla tegenover team-AK Anton en Anja. Daarna rijst vraag of Cas en Loes al voldoende hersteld zijn om tegen Sabrina en Jelle te strijden. En verder krijgen we een sportieve familiestrijd tussen de nichtjes Jansen en Koos en Klaas