De vrijdagavond met tot slot een heuse lichtshow!

Eva Doornbos Uncategorized

Slechts 3 wedstrijden, alles gespeeld op baan 1. De andere banen waren voor de competitie dames 17+ tegen Appelscha.

Carla/Kars – Anja/Anton: Uitslag 6-1 en 6-1. Een goede partij met leuke slagenwisselingen, kort, lang, spin en lobs maar zoals al werd verwacht ging de winst duidelijk naar de gedoodverfde favorieten. Zeker waren er genoeg mooie rally’s maar door meer druk gingen de belangrijke punten naar Carla en Kars en daarmee de eerste plaats in de poule.

Sabrina/Jelle – Loes/Cas: Uitslag 6-1 en 6-2. Je denkt dan met deze uitslag dat het een makkie was voor de eerst genoemden maar dat was het niet. Loes had enigszins last van wat spanning en maakte in de eerste set iets teveel onnodige fouten.

Tweede set op de stand 3-2 leek het dat de jeugd 3-3 zou pakken maar het gebeurde niet en de punten die vaak voor het oprapen lagen, werden niet gemaakt. Jammer, maar de potentie van Loes en Cas was duidelijk zichtbaar.

Imke/Koos – Lieke/Klaas. Hier stond veel op het spel wat betreft de kans op beste tweede. Het werd een ware familie slag – de slag om de Jansen Dynastie ( 3x Jansen plus Bos zonder Plat). Dit werd het klapstuk van de avond! Applaus, stiltes tijdens de slagenwisseling en oh, ah geroep als het punt gespeeld was. Echt een “Wimbledon sfeertje” dit alles ook gade geslagen door opa Jan en oma Nies die genoten van hun kleinkinderen maar geen kleur wilden bekennen voor wie ze waren. Ook logisch toch?

Het publiek werd getrakteerd op rookworst, klaar gestoomd door Jordy die de bardienst uitstekend vervulde.

Eerste set ging duidelijk naar Imke en Koos met 6-2. Tweede set ging lange tijd gelijk op naar 4-4 met einduitslag van 6-4. Geen tiebreaks waar het publiek op hoopte maar vooral de tweede set was echt leuk om naar te kijken.

De toernooicommissie gaat zich vannacht verdiepen in rekenkundige formules om de beste tweede te bepalen in de B-klasse. Volg het nieuws hierover op de website van TC Nagele waar het programma vermeld staat voor de zondag.

Op baan 3 was een supertiebreak bezig in de wedstrijd Nagele- Appelscha. Een lid van de commissie was nog zo onder de indruk van de Jansenslag en drukte de rode knop in met volslagen duisternis tot gevolg !

Het OH, ha geroep zwol  weer aan tot grote hoogte en na 20 minuten maakte het licht een einde aan de onzekerheid. Uitslag tiebreak 8-10 voor Appelscha en 1-3 einduitslag.

Volgens mijn waarneming is er deze avond niet gekeet en zoals betaamt  ging een ieder rond middernacht rustig huiswaarts.