De finaledag!

Eva Doornbos Uncategorized

Het beloofde een mooie dag te worden en dat werd het ook. Met 8 wedstrijden te spelen, was het toch nog spannend wie er met welke prijs vandoor zou gaan.

In de A-poule waren Kars en Carla al vrij snel verzekerd van hun plekje in de finale. Toine en Mayke gaven goed partij maar moesten toch het onderspit delven. 6-0 6-1

Terwijl de eerste wedstrijd in de A-poule klaar was, werd er op baan 3 een hele spannende partij gespeeld. En waren ze daar nog niet eens aan de tiebreak toe. Beide teams gaven de punten niet cadeau. En zo moesten Anton en Anja uiteindelijk in de tiebreak de eerste set laten aan Jelle en Sabrina. De tweede set ging echter met klinkende cijfers baar Anton en Anja 6-4. En dus moesten zij zich opmaken voor een derde set…. ook hierin ging het mooi gelijk op, werd gestreden voor elk punt en is de overwinning van deze partij goed bevochten door Jelle en Sabrina. Een wedstrijd die in net geen 3 uur voor hen de winst opleverde van ook de derde set met 6-4.

In de B-poule kwamen Bas en Anja tegenover Johan en Petra te staan. Deze laatsten controleerden het spel van begin tot het einde, ook al probeerden Bas en Anja in de tweede set nog terug te komen. Iets wat ze vaker in het toernooi hebben laten zien. Toch mocht het deze keer niet baten, met 6-2 6-4 gaat de winst naar Johan en Petra.

Leendert en Alice mochten tegen Cees en Sharien aantreden. Een leuke wedstrijd volgde waarin de eerste set met 6-2 naar Leendert en Alice ging. Toen draaide het echter om en trokken Cees en Sharien met 6-4 de tweede set naar zich toe. Deze flow wisten ze vast te houden en met 6-1 winnen ze dan ook de 3e set.

De finale partijen… de teams uit de A-poule gunden zichzelf nog wat rust. De wedstrijden in de B-poule gingen wel alvast van start.

Leendert en Alice stonden tegenover Bas en Anja, die aangaven blij te zijn met hun tegenstanders. Ze hadden nl. nog niet eerder tegenover Leendert en Alice gestaan. Een leuke wedstrijd volgde. De winst was met 6-3 6-4 voor Leendert en Alice.

Na de winst van hun vorige partij had iedereen de smaak goed te pakken. Maar lichtvoetig als altijd wist Sharien heel veel ballen te halen en was Cees met z’n lengte moeilijk te passeren aan het net. Johan en Petra konden het verschil niet maken. Winst dus voor Cees en Sharien 6-2 6-2. Daarmee zijn zij de nummer 1 in de B-poule, een knappe prestatie!

In de A-poule is de strijd om de 3e plek heel spannend. Ook nu stonden Anja en Anton fantastisch te tennissen. Zeker gezien de prestatie in de ochtend. Toch gaat de winst in de eerste set met 6-4 naar Toine en Mayke, die beiden laten zien dat ze weten hoe het spel gespeeld moet worden. Anton en Anja komen echter in de tweede set langszij 6-4 voor hen. Dus ook nu moet nog een derde set gespeeld worden. De spieren komen dan langzamerhand in protest en met 6-0 weten broer en zus Giessen de set te winnen en leggen daarmee beslag op de derde plaats.

Op baan 1 mochten Jelle en Sabrina het opnemen tegen Kars en Carla. Deze laatsten controleren het spel van begin tot einde. Met 6-0 6-2 mogen Kars en Carla met slechts 9 verloren games zich kampioen noemen in de A-poule van ons GlasGarage Mixtoernooi.