Nagele Unit31/Optimaal5 1 op kampioenskoers

Eva Doornbos Uncategorized

Nagele Unit31/Optimaal 5 1 is de competitie uitstekend begonnen. Het zwaar gesponsorde team legde in de eerste vier speeldagen respectievelijk Zwolle, Ermelo, Putten en Deventer over de knie. De combinatie van blauwe shirts en oranje (of gele?) broeken vallen bij menig supporter goed in de smaak. De spelers zelf hebben de oranje broek inmiddels ingeruild voor een zwarte. Het team bestaat uit Marco (die nog wel stug in de oranje broek speelt) Ruben, Kars en Jochem.  

Dag 1: ZLTB puntloos naar huis gestuurd 

Op dag 1 werd er thuis gespeeld tegen ZLTB uit Zwolle. Geen rollator tennis, aldus een vader van (lees: hoofdklasse 35+) maar 4e klasse 17+. Goed, de taart moest vandaag last minute geregeld worden. Ruben kwam twintig minuten te laat en dacht nietsvermoedend dat hij op tijd was. Iedereen won vervolgens zijn enkel en ook de dubbels vielen naar de kant van Nagele: 6-0 winst. Een uitstekende start van de competitie. 

Dag 2: Irminloo met 5-1 aan de kant gezet 

Ruben was op tijd want zijn vriendin had iets gemaakt waarvan de naam me ontschoten is. De tegenstander uit Ermelo was wat later en kwam maar met 3 man. De laatste moest na een avondje doorhalen uit Amsterdam komen en had zichzelf op de 4e enkel bedacht en wat extra tijd gegund. En nu is het ook zo dat je bijna nergens op 4 banen kan beginnen, behalve in Nagele.  Helaas voor Marco moest hij dus even wachten. De rest maakte korte metten met hun tegenstanders en ook Marco had geen genade met laatkomer Max op zijn eigen graveyard: 6-2 6-0. Kars en Jochem pakte hun dubbel, maar Marco en Ruben gingen onderuit met 4-6 6-3 4-10. Was dit een gebrek aan focus? Gezellig was het in ieder geval wel op de baan, dat dan weer wel. Ruben heeft op deze dag voor het eerst in zijn leven filter koffie leren zetten. Aan kantinediensten weet hij blijkbaar altijd te ontsnappen.  

Dag 3: Winst op de Vale Ouwe in Putten (2-4)

Ruben was afwezig vandaag en dus moest er een invaller gezocht worden. Uit drie gegadigden werd resoluut voor Stefan gekozen. De speler die zijn tegenstanders altijd een fijne dag bezorgt. Marco kwam met de motor uit Heerenveen, Stefan nam de trein vanuit Rotterdam. Kars en Jochem pikte Stefan op om 12:30 bij treinstation Putten dat volgens Google Maps gesloten was. Wederom een zonnige dag en Kars dacht al aan zijn biertjes na afloop en nam in Putten de baanplanning over van de tegenstander. We begonnen met 1 dubbel en 2 enkels. Stefan en Jochem speelden de dubbel 1 en keken al gauw tegen een 4-1 achterstand aan. Vanaf daar ging het lopen en met 6-7 3-6 sleepten ze een knap punt binnen. Kars won ondertussen ook tegen een sterke tegenstander: 5-7 0-6. Marco kon het niet bolwerken: 7-6 6-1. Een 1-2 tussenstand en na de tosti’s en een hoogstaande dames enkelpartij startten de overige wedstrijden. Jochem won zijn enkel tegen een projectiel met mokerslagen: 3-6 0-6. Terwijl Stefan zijn tegenstander toch nog een goede dag bezorgde : 6-4 6-1. De combinatie Marco en Kars blijkt een gouden koppel want na de HD5 titel in Kampen was er opnieuw winst: 2-6 2-6. Al met al dus een prima 2-4 winst tegen een concurrent en tijd voor biertjes in het zonnetje. 

Dag 4: Met de hakken over de sloot tegen Deventer (4-2)

De nummer 1 Nagele Unit31/Optimaal5 tegen de nummer laatst Deventer 2. Hier zou een goede slag geslagen kunnen worden. Maar het liep even anders. Deventer kwam met een meer dan prima team naar Nagele. Stipt om 10:30 uur arriveerden ze. Kars appte dat hij later kwam, Ruben appte dat hij zijn schoenen vergeten was en ook verrassend later zou zijn. Maar goed, toen de koffie op was wonnen Jochem en Kars hun enkels op 1 en 2 in leuke potjes. Marco ging ten onder  tegen een goede speler op zijn eigen baan 4. En ook Ruben moest het onderspit delven met 6-3 2-6 3-6. Een tussenstand van 2-2 dus. De dubbels leken de verkeerde kant op te vallen. Marco en Kars verloren de 1e set met 6-7 ondanks een serie setpunten en ook Ruben en Jochem zagen de 1e set naar de tegenstanders gaan: 3-6. Maar opgeven was geen optie. Op baan 3 pakten Ruben en Jochem de 2e set met 6-3 en die focus werd in de supertiebreak vastgehouden: 10- 4. Het zonnetje brak inmiddels door en onder het genot van een welverdiend biertje kon er gekeken worden naar het slot van de mooie partij op baan 1. De 2e set ging naar Marco en Kars met 7-5. Ook hier een supertiebreak. En ook hier een optimale focus: 10-8 winst. En dus stond er uiteindelijk een keurige maar zwaarbevochten 4-2 overwinning op het digitale formulier.  

Enkele spelers namen na een x-aantal biertjes bij de tennis de tussendeur naar de voetbal waar tot laat in de avond onder het genot van pizza met 9-voudig clubkampioen Aart en eeuwige outsider Pim de discussies hoog opliepen. Bijna werd ook Batjes Wonen als sponsor voor volgend seizoen binnengehaald, maar Kars kan dit feestje zomaar eens verpest hebben. Er zijn overigens meerdere gegadigden want ook Alfred ligt op het vinkentouw om volgend jaar met zijn bedrijf naamsbekendheid op te bouwen als de 3e klasse lonkt voor Nagele Unit31/Optimaal5 1. Unit31 lijkt namelijk een stapje terug te gaan doen. 

Nog twee wedstrijden: IJselmuiden uit en Deventer uit 

Nog twee wedstrijden te gaan. Beiden uit. Aanstaande zaterdag naar IJsselmuiden, de nummer twee op de ranglijst met 4 punten achterstand. Taak voor Nagele Unit31/Optimaal 5 1 om wat punten te pakken om het team op afstand te houden of kan hier de beslissende tik al uitgedeeld worden? De competitie wordt op 30 oktober afgesloten bij een andere club uit Deventer, namelijk het ook redelijk bovenin meedraaiende Drijvers TC. Wordt het kampioenschap hier gevierd? Of zaterdag al? Of sterft het team alsnog in schoonheid? Naar het schijnt is er een hotel geboekt in Deventer, dus een eventuele titel zal na afloop goed gevierd gaan worden.