De donderdagavond

Eva Doornbos Uncategorized


Donderdagavond
 is de aftrap van het 10e herfsttoernooi. Totaal 24 tennisleden hebben zich aangemeld voor deze editie van het herfsttoernooi. Donderdagavond zijn de Paddo’s aan de beurt, alle heren zijn dit jaar ingedeeld in de A klasse, dus het is donderdag en vrijdag altijd een mix koppel die samen spelen.  Er worden 2 rondjes van 45 minuten gespeeld. 

Het is vanavond schitterend weer, mooie omstandigheden voor de aftrap van het herfsttoernooi.  De picknicktafels zijn voorzien van pompoenen met waxinelichtjes en uiteraard zijn de kabouters ook weer van de partij.Rond half 10 waren de 2 rondjes gespeeld en werden de saldo’s opgemaakt. Bij de A’s hadden Harrie en Anton het beste resultaat met een saldo van beide +15 eikels. In de B categorie was het Anneke met een saldo van +11.  De aanmoedigingsprijs in de A’s ging naar Ad en in de B klasse naar Simone.

Daarna bleef het tot middernacht gezellig,  met Bokbier en een wijntje kwamen we tot diepgaande gesprekken. Harrie moest nog ff naar de voetbal ivm zijn taak als leider van het 1e elftal, een serieuze taak en wie worden de bankzitters voor de komende wedstrijd? Daarna ging het over Tessie, dit is het hondje van Roel en Marian. Tessie heeft een oogje op pluimstaart. Tja wie is pluimstaart? Dit is de kat van hun buren. Roel en de buurman krijgen een conflict vanwege dit liefdesspel en Roel schakelt Anton in om via een halsband en een stroomdraadje te zorgen dat de buurman op z’n eigen erf blijft.Dit zie je toch gewoon beeldig voor je, de buurman met halsband om? Leendert volgt het verhaal niet meer en vraagt zich af waar de poes is gebleven….

Ook Anton begint met een sterk verhaal,  hun hond was weggelopen en zat in een huiskamer in Zwolle op een driezitsbank samen met 3 jongens van het 1e elftal van Nagele. Daar kwam ook het hondje van Ad en Jans aangelopen, Bonnie was uit het raam gesprongen. Leendert wil graag afrekenen met een zichtbaar intensief gebruikt bankpasje. Dan komt de aap uit de mouw, Leendert  “schaakt” tegenwoordig met een asielzoeker uit Colombia en dan is zo’n pasje wel handig om ff een lijntje te maken. 
Meer mag en kan ik niet over deze avond uitweiden!