28 mei – kampioenswedstrijd: komt allen kijken!

Eva Doornbos Uncategorized

De voorjaarscompetitie is bijna tot zijn eind gekomen, aankomende zaterdag 28 mei spelen wij als Heren Zaterdag 17+ thuis tegen Ittersum. Drie punten zijn er nodig om het kampioenschap binnen te slepen, uw steun kunnen wij hard gebruiken. Hier een verslag van het seizoen tot dusver, het waren dit jaar weer bewogen dagen met de nodige huishoudelijke problemen.

Tivoli uit, 9 april
De aftrap vond voor Nagele plaats in hartje centrum van Meppel, bij Tivoli. Een goede start dit seizoen voor Ruben, door zowaar op tijd te komen. Minder was het navigatiewerk van Kars, die een afslag miste en flinke vertraging opliep. De weersomstandigheden waren niet waarop gehoopt: regen, wind en hagel passeerden het tennispark. Veel invloed op de wedstrijden had het niet, het niveauverschil was erg groot en met een makkelijke 6-0 overwinning keerden wij huiswaarts.

Nijverdal 2 thuis, 16 april
De eerste thuiswedstrijd van het seizoen kwam Nijverdal 2 op bezoek. Na de 4 enkel wedstrijden was de stand 3-1 in het voordeel van Nagele. Het verloren punt kwam op het conto van Marco, maar belangrijker was dat Marco en zijn tegenstander wel volledig ‘on speaking terms’ waren! En zo ontstond de eerste voorjaarscompetitie vriendschap.

De dubbels zijn met terugwerkende kracht beslissend geweest in het kampioenschap. Jochem en Ruben speelden de 1e dubbel, Kars en Marco de 2e. Het werd een spannende strijd en in de beslissende fase leken beiden dubbels de kant van Nijverdal op te vallen, echter werden de laatste punten gemaakt door Nagele en zo werd het een ruime overwinning: 5-1. Als deze wedstrijden de andere kant op waren gevallen, was de voorsprong op de laatste speeldag slechts 1 punt geweest. Klein voetnootje; Marco maakte de tosti’s in de middagpauze, maar ze wilden maar niet warm worden. Na een inspectie van Jochem, bleek de stekker er niet in te zitten (wat zouden we zonder Jochem moeten).

Hoogeveen uit, 23 april
Op het mooiste gelegen sportpark van Nederland werd de 3e wedstrijd gespeeld tegen Hoogeveen. Kars had een trainingskamp in de Ardennen en na een lange sollicitatieprocedure werd Chiel uitgekozen als eervolle vervanger. Ruben kreeg de kans om eindelijk de 2e enkel te spelen in plaats van de 3e en maakte hier gretig gebruik van door kansloos te verliezen. Omdat Chiel en Marco de enkel ook niet wisten te winnen, waren de dubbels weer hard nodig om er een gelijkspel uit te halen. En waar het er om echt om ging, gaven de Nagelezen thuis; eindstand 3-3.

Raalte thuis, 30 april
Over deze dag kunnen we kort zijn, een zakelijke 6-0 overwinning doet de kampioenkoorts stijgen. Omzet technisch gezien was dit de slechtste dag ooit, onze tegenstanders uit Raalte kwamen niet verder dan 2 cola en 2 rivella.

Nijverdal 3 uit, 14 mei
Gelukkig hadden wij het voorrecht om ook een uitwedstrijd te mogen spelen in Nijverdal. Onze captain Marco kon er niet bij zijn, waarom weten we nog steeds niet. Wel had hij eigenhandig een vervanger geregeld, Arnoud kon tussen het verzetten van de haspels tijd vrij maken om ons verder op weg te helpen naar het kampioenschap. En in zijn enkel begon Arnoud zeer gretig door zijn tegenstander direct te breaken! Voetnoot is dat zijn tegenstander 4 dubbele fouten sloeg, maar goed. Jochem wist zijn enkel in een mooie pot ook te winnen. De andere 2 wedstrijden zullen in dit verslag onder belicht blijven, maar de stand was 2-2 na de enkels. En wederom brachten de dubbels winst voor Nagele. Kars en Jochem pakten de 1e dubbel en Ruben en Arnoud de 2e, beiden werden met overtuiging gewonnen. Een 4-2 winst in het prachtige Nijverdal.

Voor de wandelliefhebber nog een tip van de auteur van dit verslag; aan Nijverdal grenst de Sallandse Heuvelrug, werkelijk waar een schitterend stukje Nederlandse natuur, waar je je op een mooie zomerdag in de Ardennen waant!

ZLTB thuis, 21 mei
Een weerzien met de mannen van ZLTB, die in de najaarscompetitie ook te gast waren in Nagele. Gelukkig hadden ze goed onthouden dat Ruben toen nog geen filterkoffie kon zetten. Captain Marco speelde vandaag alleen een dubbel, zijn enkel werd afgestaan aan good old Aart. Na meermaals vragen werd hem een wedstrijd gegund. Want waar al zijn vrienden op de golfbaan staan, is Aart fysiek nog niet toe aan zo’n passief spelletje. Met overtuiging won hij zijn wedstrijd, de andere enkel partijen werden ook gewonnen door Nagele en met 4-0 konden we gaan lunchen. Hier ontstond het volgende huishoudelijke probleem, de kaas op de tosti’s wilde niet smelten. Meesterchef Jochem, die al 50 jaar lid is van de TC, wist niet dat de tosti’s eerst in de magnetron moesten. U begrijpt, de nood voor een kantinehulp is zeer groot. Na een koude tosti speelden we de dubbels, Kars en Jochem maakten er 5-0 van, Ruben en Marco verloren helaas. Eindstand 5-1.
Zoals gebruikelijk stond Ruben te douchen tijdens het afwassen/opruimen. De dag werd voortgezet bij de voetbal en het werd een lange gezellige avond.

Ittersum thuis, 28 mei
Uw steun is hard nodig aankomende zaterdag, waar 3 punten volstaan om kampioen te worden. Om 11 uur beginnen we met de enkel partijen, iets na 13 starten de dubbels. Voor een goede tosti moet je waarschijnlijk ergens anders zijn, maar de biertjes en wijntjes staan koud!