De vrijdagavond

Eva Doornbos Uncategorized

Op deze avond zijn 2 partijen gespeeld, een rustige avond dus. Eén herenpartij en één damespartij. Familieleden en andere geïnteresseerde kwamen op deze mooie zomeravond genieten van het spel. 

Op de achtergrond, nl. op baan 3, werd Judith tijdens haar tennisles door Robbert Jan nog speciaal voorbereid op de partij die ze met schoonzus Anja later op de avond zou gaan spelen. 

Jelle en Arnoud startten rond 20.15 uur tegen Zeger en Sander. De lange heren Jelle en Arnoud konden diverse hoge ballen de baas met onhoudbare smashes. Sander gaf nooit op bleef lopen op elke bal en Zeger bleef geconcentreerd het spel spelen. Mooi geplaatste ballen, geregeld ook aan het net, kort gespeeld. Onverwachte returns waaruit de korte reactietijd van de spelers bleek. Arnoud sloeg harde diepe ballen.  Eén maal zelfs zo hard vanaf de achterlijn  dat hij het racket van Jelle uit zijn hand sloeg.

Toch gaven de Arnoud en ook Jelle via non verbale signalen af dat hun eigen acties niet altijd zoals gehoopt uitgevoerd werden.  Jelle en Arnoud lukte het de partij met een 2 setter uit te spelen met als resultaat 6-4 6-3.

Na een korte adempauze voor Judith die een zeer uitgebreide warming up had gehad begonnen de dames rond 21.50 uur met hun spel. Carmen en Elise tegen Judith en Anja.

De dames hadden voor vanavond kledingafspraken gemaakt. In elk team ging 1 gekleed in het zwart en de spelgenoot in een vel oranje/roze shirt. Voor het publiek erg plezierig, de bewegingen en posities op de baan waren zo zeer goed te volgen. Bij de dames ging in de eerste set de standen gelijk op tot 5-5. Pas na bijna 1 uur werd de eerste set in het voordeel van Elise en Carmen afgerond met setstand van 7-5.  De dames waren goed aan elkaar gewaagd. De gezichten van 3 dames kleurden bijna net zo dieprood als de ondergaande zon. En na ruim anderhalf uur kwam in een keer de ontlading bij een bal die net het net niet over kwam 6-4. Winst voor Elise en Carmen, goed gespeeld dames! 

Aangezien één van beiden op de zondag verhinderd is, gaat de plaats voor de halve finales toch naar hun tegenstanders. Anja en Judith hebben de eerdere partijen ook gespeeld en zijn dus de logische keuze om op zondag acte de présence te geven.

De kijkers werden goed verzorgd door Sabrina die deze avond zowel de kantinedienst als de toernooileiding had. Sabrina nu snel naar bed zodat je morgen weer fris de baan op kan.

Zaterdagochtend 10.00 uur vindt één damespartij plaats tussen Sabrina en Carla tegen Eva en Marieke.