De zondag

Eva Doornbos Uncategorized

Wanneer de eerste leden van de toernooicommissie deze morgen de baan betreden schijnt het zonnetje er al lustig op los. En het werd ook een heerlijk zonnige dag. Niet alleen vanwege de zonneschijn, maar mede door de ontzettend leuke wedstrijden, waarbij wederom de koppels erg aan elkaar gewaagd waren. Want zoals het een echte finaledag betaamd, de wedstrijden van deze dag waren bepalend voor de uitslag in de beide poules. Natuurlijk weten we het allemaal wel, maar het toernooi is pas klaar als de laatste bal gespeeld is.

Bij de A poule staan er twee halve finale partijen gepland om 11 uur. Op baan 1 nemen Carla en Ton het op tegen Loes en Sander. Loes met haar 18 jaar, de jongste deelnemer van het toernooi staat naast Sander een mooi toernooi te spelen. Beide spelers hebben een mooi visitekaartje afgegeven, maar moeten in deze partij hun meerdere erkennen in Carla en Ton 6-3 6-2.

De andere partij in de A poule is tussen Sabrina en Daan tegen Mayke en Toine. Hier werden de punten over en weer zwaar bevochten. Beide koppels gaven geen duimbreed toe. Toch geven Sabrina en Daan nog minder toe en trekken de winst van de eerste set naar zich toe 7-5. Wanneer je dan denkt dat de tweede dan zo wel gespeeld is, heb je het mis, want als broer en zus Giessen iets kunnen dan is het wel knokken voor wat ze waard zijn. En ze zijn veel waard, maar trekken in een tiebreak toch aan het kortste eind, winst dus voor Sabrina en Daan met 7-6.

Daarmee zijn voor de A poule de wedstrijden om 14 uur ook duidelijk. Carla en Ton mogen met Sabrina en Daan spelen om de 1e of de 2e plaats. Mayke en Toine spelen met Loes en Sander om plek 3 of 4.

Ondertussen is de laatste partij van de ochtend bij de B poule ook net gespeeld. Sigrid en Raoul mochten het opnemen tegen de altijd lastig te passeren Josita en Roel. Het werd een mooie partij, waarbij het er in de eerste en in de tweede set echt om spande, Sigrid en Raoul wisten het Josita en Roel heel erg lastig te maken. Toch gaat de winst uiteindelijk met 7-5 en 7-6 (ja, ja opnieuw een tiebreak) naar Josita en Roel.

Op baan 3 stonden Alice en Leendert tegenover Eva en Taco, deze laatsten waren dit toernooi nog ongeslagen, de vraag was of ze dat vast konden houden. Helaas, dat mocht niet zo zijn. Ze maakten veel fouten en kwamen niet echt goed in hun spel, waardoor het punten maken en daarmee het winnen voor Alice en Leendert een stuk makkelijker werd. Want met steady spel, tactische ballen en prachtige diepe ballen hadden Alice en Leendert absoluut de overhand. Winst dus voor hen 6-2 6-2.

Door de mooie winst van Alice en Leendert (4 wedstrijden gewonnen, 1 verloren) was het nog spannend wie in deze poule met welke prijzen naar huis zou gaan. Ook Josita en Roel (3 wedstrijden gewonnen, 1 verloren) en Eva en Taco (3 gewonnen, 1 verloren) maken op dat moment allemaal nog kans. Bovendien staat in de B poule nog de wedstrijd tussen Josita en Roel en Hetty en Koos op het programma. Deze laatsten waren erg gebrand op de overwinning… Kortom, spanning alom.

Om dan maar direct met de B poule door te gaan. Spannend werd het bij beide partijen. Sigrid en Raoul mochten opnieuw op baan 4 spelen, nu tegen Eva en Taco. Ging de winst van de eerste set makkelijk naar Eva en Taco 6-1, bij de tweede set komt de kentering. Eva en Taco lopen nog uit naar 2-0, maar laten het dan volledig liggen. Sigrid en Raoul pakken alles en spelen sterk aan het net, met als resultaat winst voor Sigrid en Raoul 6-3. Kortom, hier is een supertiebreak nodig. Dat beide koppels graag willen winnen, is wel duidelijk. Het gaat mooi gelijk op, tot 9-9 aan toe. Maar dan vallen de ballen de goede kant op voor Eva en Taco en weten zij met 11-9 de supertiebreak te winnen, winst dus voor dit koppel.

Op baan 3 spelen Hetty en Koos een top wedstrijd tegen Josita en Roel. De eerste set is ongemeen spannend, wat resulteert in een tiebreak. Dan lijken Josita en Roel toch wat last te krijgen van de warmte en wellicht sluipt ook de moeheid er wat in, want Hetty en Koos staan natuurlijk fit op de baan en zij hebben al een pittige wedstrijd in de benen. Hoe dan ook, de eerste set gaat met 7-6 naar Hetty en Koos. Daarna is het vrij snel klaar… ook de 2e set wordt door hen gewonnen met 6-2. Hiermee verschuiven de podiumplaatsen en wordt duidelijk dat Alice en Leendert de winnaars zijn in de B poule.

De wedstrijden in de A poule zijn tegelijkertijd met de andere wedstrijden gestart. Loes en Sander spelen op baan 2 tegen Mayke en Toine. Opnieuw een spannende wedstrijd, waarbij ook opnieuw een tiebreak gespeeld moet worden voor de eerste set. De winst is voor Mayke en Toine, die vervolgens door trekke, hoewel Loes en Sander goed partij geven gaat ook de 2e set naar Mayke en Toine 7-6 6-4.

Op baan 1 spelen, onder het toeziend oog van onze VIPS Harm Jan en Fiona, Carla en Ton opnieuw tegen Sabrina en Daan. In de poulefase moesten deze laatsten het onderspit delven, daarmee waren ze er wel op gebrand om nu dan de winst te pakken. Het wordt een prachtige wedstrijd, absoluut finalewaardig. De punten worden zwaar bevochten en weinig cadeau gedaan. Complimenten zijn zeker op zijn plaats voor Daan die toch na jaren afwezigheid laat zien dat tennis een spelletje is dat hij heel goed in de vingers heeft. Met Sabrina als partner naast hem weten zij het Carla en Ton dan ook heel lastig te maken. De eerste set wordt door deze laatsten gewonnen met 6-4, maar in de tweede moeten zij de winst weer aan Sabrina en Daan laten met 7-5. Kortom, een derde set moet hier gaan uitmaken wie de winnaars worden van het eerste Van den Vlekkert Stucwerk Mixtoernooi (een hele mondvol, maar als je het blijft oefenen dan lukt het vanzelf om de toernooinaam zonder haperen uit te spreken). Terug naar de wedstrijd, waar dus de 3e set uitsluitsel moet geven. Na dik twee uur tennissen weten Carla en Ton met 6-4 ook de 3e set te winnen en mogen zij zich dan ook de trotse winnaars noemen van het eerste Van den Vlekkert Stucwerk Mixtoernooi (zie je wel, dat gaat al een stuk makkelijker).