Enerverende slotdag

Eva Doornbos Uncategorized

Na alle regen in de ochtend, konden vanaf half 2 de spelers in de B poule weer de baan op. En ca. een half uurtje later volgend ook de spelers van de A poule. Gelukkig bleef het de rest van de middag droog en konden ook alle halve finales en finalepartijen gespeeld worden. Wel met de aanpassing dat zowel de halve als de hele finales beslist zouden worden door een supertiebreak in plaats van een derde set.

De halve finales waren ongemeen spannend. Daarin moesten drie supertiebreaks en één tiebreak gespeeld worden, daarnaast ook hier weer twee partijen met 7-5 als uitslag van een setstand. Mooi om te zien hoe er op het scherpst van de snede gevochten is voor die felbegeerde plekken in de finale. En zelfs onze sponsor van het Van den Vlekkert Stucwerk Mixtoernooi gaf acte de présence en heeft aan de zijde van Hetty meegespeeld (om Theo te vervangen). Winnaars van deze partijen waren bij de A’s Harrie & Merle die van Daan & Sabrina hebben gewonnen (6-0, 3-6 7-6), net als Jordy & Talitha die van Jochem & Eva hebben gewonnen (2-6, 6-7, 7-6). Bij de B’s wisten Jos & Anja te winnen van Marco & Imke (6-4, 7-5). De andere partij trokken Pim & Alissa de winst naar zich toe ten koste van Jos & Hetty (5-7, 6-3, 7-6)

De finales

Uiteindelijk mochten op baan 3 Pim en Alissa gaan spelen tegen Jos S. en Anja voor de eerste en de tweede plaats. Hierin trokken eerstgenoemde spelers met klinkende cijfers de overwinning naar zich toe 6-2, 6-0. Knap gedaan, zeker gezien het feit dat Alissa voor het eerst mee heeft gedaan aan een toernooi.

Bij de plek om de derde en vierde plaats ging het tussen Marco en Josita (die Imke verving) en Jos en Hetty. Hierin werd het nog spannend zat, de eerste set is met 6-3 voor Jos en Hetty, maar de tweede gaat dan met 6-4 naar Marco en Josita. Kortom, opnieuw was een supertiebreak nodig, hierin wisten Jos en Hetty het hoofd koel te houden en daarmee de wedstrijd te winnen.

Bij de A poule stonden Daan en Sabrina tegenover Jochem en Eva. In de eerste set wisten eerstgenoemden meer games te pakken dan in hun andere partijen – normaal komen ze pas na de eerste set goed op stoom – maar de setwinst moesten ze aan Jochem en Eva laten (6-3), die ook de tweede set wisten met dezelfde cijfers winnend wisten af te sluiten (6-3).

Op baan 1 was het opnieuw erg spannend. Harrie en Merle stonden geweldig te tennissen tegen Jordy en Talitha, die eveneens geweldig stonden te tennissen. De wedstrijd had alles in zich wat een finalepartij moet hebben: lange rally’s, goed geplaatste ballen, nog net gehaalde dropshots, mooie passeerslagen, kortom, een genot om naar te kijken voor de toeschouwers. Jordy en Talitha winnen de eerste set met 7-5. In de tweede set gaat toch de winst naar Harrie en Merle met 6-4. Waarna de supertiebreak de doorslag moest geven. Deze valt uit in het voordeel voor Harrie en Merle en daarmee zijn zij de winnaars in de A poule.