Zeer geslaagd MeMo herfsttoernooi

Eva Doornbos Uncategorized

Gistermiddag was het een gezellige drukte op en rond de tennisbanen van onze club. De slotdag van het MeMo herfsttoernooi werd gespeeld en maar liefst 24 deelnemers streden deze zondag om de felbegeerde wisselbeker, de hoofdprijzen en natuurlijk de troostprijzen. En we kunnen met recht spreken over een herfsttoernooi. Want ook al scheen er bij tijd en wijle een heerlijk zonnetje, af en toe moesten de wedstrijden gestaakt worden vanwege een regen- en/of hagelbui.

Vanaf 12 uur stond voor alle deelnemers een lekker kopje tomatensoep of snert klaar met voor wie wilde een stukje roggebrood. Dat was ook het moment dat Alice de wisselbokaal, onze eigen “gouden eikel” kwam brengen. De persoon die de meeste eikels weet te verzamelen mag zich het komende jaar de trotse eigenaar van deze speciale wisselbokaal noemen.

Na de lunch mocht Alice Jos en Raoul assisteren bij de eikeltjesloting. Alle 24 deelnemers mochten verdeeld over drie banen 3 speelrondes van een half uur spelen, waarbij tussendoor opnieuw werd geloot. Het werd een leuke wedstrijd middag. En zoals gezegd, tussen de buien door was het best lekker op de baan.

Aan het begin van de middag voorzag Saskia iedereen van soep en een kopje koffie of thee met wat lekkers. Daarna namen Laurent en Imke de honneurs voor de kantinediensten waar. Hartelijk dank aan alle drie voor de goede zorgen. Ook de hapjes vielen in goede aarde en toen iets voor vijf uur dan ook de laatste wedstrijden gespeeld waren, kon overgegaan worden tot de prijsuitreiking.

In de A poule wist Anton de meeste eikels te verzamelen, in de B’s ging de eer naar Jos. Zij mochten het kratje gevuld met diverse soorten (eetbare!) pompoenen, een speciaal potje pompoen honing van Roel en daarnaast nog met andere biologisch geteelde groenten van Annemiek Vlaming van Boerderij bij de Dijk in ontvangst nemen. Van hen beiden wist Anton net iets meer eikel te verzamelen en daarom is de wisselbeker dit jaar bij hem thuis te bewonderen.

Trotse winnaars Anton en Jos

Dan mochten de troostprijzen nog uitgereikt worden aan deze keer maar liefst drie personen, vanwege eenzelfde stand qua eikels tegen. In de A’s waren dit Roel (die vrijdag nog de meeste eikels wist te verzamelen!) en Johan, bij de B’s was dit Claudia.

Uiteraard is het toernooi niet af zonder het lied, dat door iedereen uit volle borst werd meegezongen. Tot slot volgde nog een rondje van de sponsor, en dan mogen we concluderen dat het weer een geslaagd toernooi was. Bedankt allemaal!