De vrijdag(avond)

Eva Doornbos Uncategorized

Op vrijdag stonden er vijf wedstrijden ingepland, waarvan één overdag en vier in de avond. En het werd weer eens een hele gezellige avond, met lekker veel publiek langs de kant, dat ook nog eens getrakteerd is op bijzonder leuke wedstrijden.

Vrijdagmiddag stonden Carla & Petra klaar om 14 uur klaar om de wedstrijd tegen Sabrina & Eva af te spelen. De eerste set hadden de laatsten gewonnen met 6-1. Bij een setstand van 1-1- is de wedstrijd weer hervat. Het bleek voor Carla & Petra te kort tijd om weer in de wedstrijd te komen, ook deze set wisten Sabrina & Eva te winnen 6-2.

Om 19 uur stonden de schone zusjes Anja & Judith klaar om de strijd met Imke & Hedi aan te gaan. Deze laatsten gingen in eerste instantie zeer voortvarend van start 6-4 voor hen. Maar in de tweede set hadden Anja & Judith duidelijk de overhand en dus 6-1 voor hen. Kortom, voor de beslissing moest er een supertiebreak gespeeld worden. Dat is altijd lastig, Imke & Hedi kwamen net te kort met 7-10 en moesten dus de overwinning laten aan de schone zusjes.

In de B-poule doen vier dubbels mee. Voor vanavond stond de laatste wedstrijd in deze poule op het programma. De uitslag van deze avond brengt de beslissing wie zich de winnaar van de B’s mag noemen. Daarom stonden op baan 1 Jos & Alfred tegenover Johan & Roel. Het was een leuke wedstrijd om te zien. Ging in het begin mooi gelijk op 3-3, maar dan weten Johan & Roel toch door te breken en de winst te grijpen 6-4. De tweede set hebben Alfred & Jos hun best gedaan om het tij te keren. Helaas lukte dat niet voor ze, de setwinst gaat naar Johan & Roel 6-2. Daarmee worden zij de nummer 1 in hun poule: gefeliciteerd heren!

Rond 20 uur togen Daan & Ton naar baan 2 om zich klaar te maken voor een wedstrijd tegen Branco & Raoul. Dit wordt een mooie partij voor het publiek. De start van de wedstrijd verliep voor Daan & Ton uiterst soepel, zij weten deze dan ook vrij makkelijk te winnen met 6-2. Ook de tweede set leek in eerste instantie die kant op te gaan. Maar dat bleek Branco & Raoul wat te gortig, zij wisten zich uitstekend te herpakken, knokten zich terug in de wedstrijd en konden daarmee de setwinst naar zich toetrekken 7-5. Ook hier moest een supertiebreak de beslissing brengen. Hierin moeste Branco & Raoul hun meerderen erkennen in Daan & Ton die deze wisten te winnen met 10-7.

Om 20:30 uur stond op baan 1 dan de laatste wedstrijd van deze avond op het programma. Cees & Wouter namen het op tegen Koos & Marcel. Deze laatsten hadden na hun vorige wedstrijd wel wat goed te maken en waren erg gebrand op de winst. Het werd een heerlijke wedstrijd met mooie rally’s, goed geplaatste ballen; snel en tactisch spel. Voor het aanwezige publiek een uiterst aantrekkelijke wedstrijd om te zien. Het publiek leefde duidelijk mee met de spelers, die weinig aan elkaar toegaven. Toch maakten Koos & Marcel net wat meer punten en weten zij met 6-4 6-4 te winnen van Cees & Wouter.

Ook al waren de wedstrijden vroeg afgelopen, er is langs de banen nog lang nagepraat over deze wedstrijden. Voor wat het toernooi betreft, nu rest alleen nog een inhaalwedstrijd op de zaterdagmorgen. Op basis van die uitslag wordt het speelschema voor de finaledag bekend.

Kortom, bedankt spelers voor de leuke wedstrijden, het publiek voor hun aanwezigheid en Monique voor de goede zorgen achter de bar!