De vrijdagavond

Eva Doornbos Uncategorized

Op vrijdag zijn al kort na de lunch één en in de avond vijf wedstrijden gespeeld. 

‘s Middags openden Huub en Cees, na kort overleg, toch maar op baan 1. Alle vier de banen waren vrij en het park was vrijwel volledig uitgestorven. Het weer was lekker koel, geen felle zon, zodat Huub zijn pet met de zonneklep dit keer naar achteren kon dragen. Huub kwam al snel op voorsprong. Ondanks zijn voorsprong sprak hij zichzelf streng toe na slagen die niet naar wens werden geretourneerd. Cees en Huub misten soms de spanning en druk van kritisch kijkende toeschouwers om meer uit henzelf te halen. Cees kwam geregeld naar het net toe om Huub met korte snelle ballen onder druk te zetten. De opzet was goed, de uitvoering was soms met net te weinig precisie. Huubs’ eerste service was steevast hard, maar de tweede zachtere was meestal nodig om een punt te scoren. De smashes van Cees waren in potentie, mede door zijn lengte, goed en de uitvoering zal verder in dit toernooi mogelijk nog doeltreffender worden. De laatste beslissende punten werden helaas in de miezerregen gemaakt. Huub wint deze partij met 6-2 en 6-3.

Op baan 1 starten Joost en Marcel. Marcel had gisteravond een uitputtende wedstrijd gespeeld tot laat in de nacht maar hij was er weer vol inzet. Hij neemt zijn tijd om op adem te komen, want de rally’s met Joost zijn intensief. Hij heeft zijn volle aandacht nodig. Joost is soepel en snel en heeft vaak goede antwoorden op het spel van Marcel met veel topspin. De eerste set duurt al lang. Het wordt wederom een marathonpartij. Pas na 75 minuten is de eerste set klaar en deze wint Marcel. In de tweede set weet Joost  Marcel mentaal op te jutten. Hij begint meer te praten tegen zichzelf, maar Joost weet niet door te breken. Na een mooie tennispartij is de score 6-2 en 6-2 voor Marcel. 

Op baan 2 spelen Taco en Pim. Beide heren spelen met zeer energieke slagen. Taco is gedreven zijn huid duur te verkopen vanavond. Hij ziet het als een leerzame partij en blijft knokken. Pim krijgt niet de kans echt uit te lopen. Taco blijft goed spelen en pakt ook geregeld punten. De T-shirts worden  goed nat van het zweet door de sportieve inspanningen want de 14 a 15 graden en het windje maakt het voor de toeschouwers frisjes en voor de spelers prettig. Eindstanden Pim wint met 6-3 en 6-3. Een zeer sportieve partij.

Op baan 3, ver van de toeschouwers, spelen Bonne en Ellen. Maar Marieke en  Sabrina willen wel graag van dichtbij de vorderingen van de jonge dames zien en gaan met warme thee en kussentjes op het bankje op het dijkje zitten. De rally’s zijn steeds erg lang en met mooie technische slagen spelen deze vrouwen een heerlijke pot. Weinig fouten. Veel lange diepe ballen. De uitslag van 2x 6-0 voor Ellen doet geen recht aan het goede spel van Bonne. De rally’s staakten helaas te vaak met een misser voor Bonne die daardoor punten mist. De spelduur van ruim 5 kwartier toont aan dat er goed geknokt is.

Tot slot speelde vanavond Arnoud nog tegen Daan op baan 3 en Pim mocht nogmaals spelen deze avond maar nu tegen Laurens op baan 1.

Tijdens het inspelen gaat het helaas weer een beetje regenen. Ze besluiten even te wachten met de aanvang van het spel om wel de partij hopelijk in 1x te kunnen afwerken.

Laurens heeft op baan 1 wel moeite met de glibberigheid van de baan. Mede doordat Pim hem geregeld veel laat lopen van hoek naar hoek. Veel ballen weet Laurens wel goed te retourneren.

Pim speelt, ondanks zijn 2e wedstrijd van deze avond, een goede partij. Laurens zijn goede humeur en glimlach laat in de tweede set een tikkeltje verstek gaan. Hij moet er hard aan trekken en niet alle type slagen en returns lukken. Pim weet ook deze wedstrijd te winnen met 6-3 en 6-1.

Als laatste spelen op baan 3 Daan en Arnoud. Beiden heren zijn uitgerust. Daan weet met hoge servicesnelheden en harde returns antwoord te geven op het spel van Arnoud maar trekt wel geregeld aan het kortste eind. Vanaf het begin pakt Arnoud de leiding. Na een dik uur weet Arnoud de partij te winnen met als eindstanden 6-3 en 6-1. 

Vanavond zijn alle partijen beslist in 2 sets. Tiebreaks zijn niet aan de orde geweest. 

De toeschouwers werden vanavond goed verzorgd door Lieke en Marieke. Omdat we geen wedstrijden hebben die ingehaald moeten worden gaan we zondag pas weer verder met de halve finales vanaf 10.00 uur.

Heel erg benieuwd of DE titelkandidaten in staat blijken de prijzen binnen te halen. De zondag zullen we gaan zien wie in 2024 de winnaars zijn van het Makelaardij Schokland Enkeltoernooi zijn.

Hopelijk willen velen deze gezellige en sportieve zondag gaan meebeleven.