Maandagavond Nagele 2

 

Nagele 2
Koos Bos
Alfred Bulthuis
Josita Tichelaar
Elise van Loenhout
Hetty van Kooten

 

DatumWedstrijdUitslag
13-aprUrk 2- Nagele 24-4
20-aprBant 1-Nagele 25-5
27-aprNagele 2-Luttelgeest 25-5
4-meiNagele 1- Nagele 24-4
11-meiNagele 2-Luttelgeest 1 5-3
18-meiNagele 2-Urk 2 2-7
1-junBant 2 – Nagele 2 4-7
8-junLuttelgeest 2- Nagele 2 8-2
15-junNagele 2-Nagele 1 4-6
22-junLuttelgeest 1-Nagele 2

15 Juni Nagele 1-Nagele 2

Afgelopen maandag  werd de 2e wedstrijd tussen Nagele 1 en 2 gespeeld. Omdat beide teams in hun competitie evenveel punten hadden, was het best wel spannend.Er werden vanavond dames- en herendubbels gespeeld.

Ed en Johan speelden tegen Alfred en Koos. Het was een pittig gevecht.De eerste set werd na lange tijd gewonnen door Nagele 1, met 7-5. In de tweede set werden ze voorbijgestreefd door Nagele 2, die 4 games wist te veroveren (Nagele 1 maar 1 game).

Bij de dames lieten Nini en Ria zich van hun goede kant zien en wisten met 6-3, 6-3 en 1-0 de overwinning naar zich toe te trekken.Eindstand Nagele 2- Nagele 1 daardoor: 4-6.

Het was een gezellige en sportieve avond, die werd afgesloten met een gezellige borrel en hapje op het terras van de kantine. O ja, beide teams voelen zich prima thuis in de B poule.

======================================================================

8 juni Luttelgeest 2- Nagele 1

 Maandagavond 8 juni waren we uitgenodigd in Luttelgeest.Na koffie en koek moest we flink aan de bak. Het was eerst even wennen aan de banen daar en de ballen die slecht omhoog kwamen. Dan speelt het op de gravellbanen in Nagele toch heel wat fijner. Gelukkig ging het met Josita en Marijke steeds beter toen ze eenmaal aan de baan en de tegenstanders gewend waren. Uiteindelijk werd het na een 6-3 verlies in de 1e set,  5-5  in de 2e set. Marco en Alfred hadden het zwaar en moesten een flinke strijd leveren. Helaas was de tegenstand te groot. Het werd 6-1, 6-2, en 5-2.In punten betekende dit een 8 – 2 verlies voor Nagele. Jammer Jammer. Maar de gezellige after-party maakte gelukkig weer veel goed.

======================================================================

Juni Bant 2-Nagele 2

Maandagavond 1 juni gingen we, Nagele 2, naar Bant om daar op splinternieuwe gravelbanen te spelen. Dat we hier ervaring mee hadden bleek wel uit de eind stand 7-4 voor Nagele. Alfred en Koos wonnen vrij gemakkelijk, met toch wel lange rally s dus tegenstand werd er goed geboden, stand 5-1. Josita en Hetty moesten flink aan de bak in deze spannende partij en verloren met 2-3

======================================================================

18 Mei Nagele 2 – Urk 2

Maandagavond 18 mei moest Nagele 2 uitspelen tegen Urk 2. Het was een onstuimige avond met veel wind. Gelukkig hielden we het wel droog. Voor het eerst in de competitie gingen we dubbelen. Josita en Marijke moesten het tegen de dames van Urk opnemen. Door de vele dwarrel ballen die alle richtingen op gingen was het moeilijk om een bal goed te raken. De dames van de thuis spelende ploeg konden hier net wat beter mee over weg. De einduitslag was dus ook in hun voordeel 6-2 6-2. Wel even een klein puntje Josita had een love game. Ook de heren moesten dubbelen natuurlijk. Alfred net terug uit Spanje met Koos tegen Jan en Chris. Het veld was wat nat waardoor de ballen ook nat werden met als gevolg dat ze laag bleven. En met soms hevige rukwinden werden er soms komische slagen en beoordelings fouten gemaakt. Ook hier wist Urk beter mee om te gaan. Uitslag 6-3 5-3

======================================================================

11 Mei  Nagele 2- Luttelgeest 1

Tegen deze wedstrijd zagen we wel op, de Luttelgeest 1 spelers zijn de koplopers van Poule B.We hadden een invaller nodig voor Alfred omdat die op motor vakantie was.Marcel heeft goed zijn best gedaan samen met Hetty.Bij Koos en Josita ging het in het begin iets moeizaam maar door het spel anders te spelen wonnen ze de 2 de set. Eindstand : 5-3  daar zijn we heel blij mee, ook kregen we vanuit Spanje complimenten.
======================================================================

4 Mei Nagele 1-Nagele 2 4-4

Op maandagavond 4 mei om 20.30 uur was de thuisderby tegen Nagele 1. Even voor aanvang was er een gezellig samen zijn en werd er besproken wie tegen wie wilde spelen. Willem gaf aan dat hij graag tegen Alfred en Marijke wilde spelen. Zo werd de andere wedstrijd Johan Nini tegen Josita Koos.

Josita en Koos begonnen de set goed. Het was al snel 0-2 in games voor de uitspelende partij. Maar  Nini en Johan tapten toen uit een ander vaatje en werd het alsnog 6-2. De tweede set ging gelijk op en werd 3-3.

De andere strijd werd gevoerd dus door Willem en Ria tegen Alfred en Marijke. Marijke, 2 jaar afwezig wegens een blessure en herstel periode speelde alsof ze niet weg geweest was.  Het begin ging gelijk op 4-4 maar de  eind uitslag werd omgebogen in 6-4 in het voordeel van Nagele 2. De tweede game wist Nagele 2 ook  naar zich toe te trekken. Dit gebeurde in de laatste seconde van de wedstrijd.

Willem sloeg een hoge bal, halverwege de bal ging de wekker af, dus was het afwachten waar de bal zou landen. Dit was in het voordeel van Marijke en Alfred dus net buiten het veld waardoor het 3-1 werd en Nagele 2 toch nog een puntje “mee” kon nemen naar huis.

Totale einduitslag was 4-4

======================================================================

29 April Nagele 2- Luttelgeest 2 

Afgelopen woensdag speelde het zomeravondteam 2, Josita en Koos, Hetty en Alfred thuis tegen het team uit Luttelgeest, bestaande uit Joke Schijf, haar man Michel, Tonnie Huizinga (van Guus) en Jaap van Drogen.

We stonden ingepland om op maandag j.l. te spelen, maar ja toen was het dus koningsdag en hebben het daarom verzet naar woensdag.We begonnen na de koffie en een heerlijke Oranjecake (aanbootje) om ongeveer 20.15 met de tennis.Deze competitie heet  zomeravondcompetitie, we hadden dan ook meerdere zomerse buien tijdens het uur tennis.Na een uur tennis hadden Hetty en Alfred een set gewonnen met 6-3 en in de 2e set was de stand 4-4. Uitslag 3-2 voor Nagele

Josita en Koos wonnen de eerste set met 6-3, verloren de tweede met 0-6, en stonden in de derde set met 0-2 achter (blijft tennis he). Uitslag 2-3 voor Luttelgeest. Einduitslag; gelijkspel dus…Wij hebben in deze poule (want we zijn gepromoveerd vorig jaar) nu “3X gespeeld, en 3X keer gelijkspel”.  We doen dus leuk mee in deze poule. Volgende week, op 4 mei, spelen we om 20.30 tegen Nagele 1. We willen toch eindelijk wel es een keer winnen. Op deze avond speelt Marijke Walta mee als herintreder, want ze moest 2 jaar geleden afhaken met diverse blessures. Tijdens haar afwezigheid hebben Elise (van Jos) en Hetty voor Marijke ingevallen, bedankt meiden. Eindstand 4-6.

======================================================================

20 April April 2015 Bant 1-Nagele 2

Nadat vorige week Nagele 1 tegen Bant moest spelen stond vandaag de wedstrijd Nagele 2 tegen Bant.  Alfred en Hetty speelde een tie break en verloren die helaas, later gingen ze gelijk op.De wedstrijd van Josita en Koos verliep moeizaam maar werd wel gewonnen met 7-5 en 5-3. Eindstand 5-5.

======================================================================

13 April 2015 Urk 2- Nagele 2  

De eerste wedstrijd op 13 April tegen Urk was best wel spannend want we spelen nu in poule B Alfred en Hetty verloren hun eerste wedstrijd maar kwamen daarna goed terug.Koos en Josita wonnen de eerste maar gaven in de 2 de wedstrijd 1 punt weg. Eindstand 4-4.