Zaterdag heren 35+

Het zaterdag herenteam 35 + speelt in de 3e klasse en bestaat uit de volgende spelers:

Marcel van Kallen (aanvoerder)
Ton Spigt
Bert de Ruijter
Anton Krops (wisselend)
Jelle Alkema (wisselend)
Laurent Kamp (wisselend)
Alfred Bulthuis (wisselend)

Voor uitslagen en standen klik op onderstaande link.
In desbetreffende link moet als competitie ingevuld worden:
“Regiocompetitie Noordoost voorjaar 2015” 

btn_team-stand

 

 

Datum Thuis Uit Uitslag
4 april 2015 T.C.O. Oosterwolde 2 T.C. Nagele 1  4-2
11 april 2015 T.C. Nagele 1 Burmania 2  1-5
18 april 2015 Norger T.V. 1 T.C. Nagele 1  3-3
25 april 2015 T.C. Nagele 1 L.T.C. IJlst 3  3-3
9 mei 2015 T.C. Nagele 1 A.T.V. De Hertenkamp 6  5-1
16 mei 2015 T.C. Nienoord 3 T.C. Nagele 1  1-5
30 mei 2015 T.C. Nagele 1 R.E.O. 2

 

Zaterdag 16 Mei T.C. Nagele – T.C. Nienoord 3

Eindelijk winst voor Bert en Marcel in de dubbel!!!

We hebben er even op moeten wachten, maar tegen TC Nienoord uit Leek wisten Bert en Marcel dan eindelijk hun eerste dubbel van dit competitieseizoen te winnen. Door gebrek aan chemie, geen klik,

teveel aandacht voor randverschijnselen en onvoldoende focus op het tennis, verlopen de dubbels van Bert en Marcel moeizaam. Tegen Gert-Jan en Bert van Nienoord was er een goede focus op het tennis en een mooie zwaarbevochten winst in drie sets. Op het eind van de derde set sloeg Marcel nog per ongeluk een bal in het oog van Gert-Jan, maar dit bleef gelukkig zonder gevolgen. Een ietwat grillige Ton, met een degelijke Anton aan zijn zijde, wisten de tweede dubbel in twee sets te winnen van Marcel en Freddy. Een 2-0 voorsprong na de dubbels. Deze luxe hadden we nog niet eerder meegemaakt.

In zijn algemeenheid is de grootste tegenstander van Bert, Bert zelf. En dan moest hij vandaag ook nog gaan enkelen tegen naamgenoot Bert. Een Bert 2.0 wedstrijd zeg maar. Hoe zou dit gaan uitpakken? Nou, Bert wist zijn enkelpartij, ondanks een opkomende kuitblessure, in twee sets te winnen. Een derde set had Bert waarschijnlijk niet kunnen spelen. Het dubbelen mag dan moeizaam gaan bij Bert, maar Bert heeft inmiddels wel 5 van zijn 6 enkelpartijen gewonnen. Chapeau!!!
Anton is absoluut een aanwinst voor het team en een echte wedstrijdtennisser. In het tennis doet hij geen rare dingen, maar met degelijk tennis en een onvermoeibare werklust trekt hij ten strijde. Op deze manier wist hij in twee sets te winnen van Freddy.
Marcel mocht, evenals Bert, ook aantreden tegen een naamgenoot. Marcel van Nienoord won de eerste set, waarna Marcel van Nagele begin tweede set helaas moest afhaken wegens een knieholteblessure.
Ton dacht met spreidend powertennis Gert-Jan aan de zegekar te kunnen binden. Door teveel onnodige fouten en goed tennis van Gert-Jan ging de eerste set verloren. Ton stapte over op een ander strijdplan en wist zo de wedstrijd naar zich toe te trekken met een tie-break winst in de derde set als slotakkoord.

Eindresultaat derhalve een keurige 5-1 overwinning. De nazit was weer uiterst amusant met vele grappen, anekdotes, Surinaamse klemtonen, omgebouwde teksten uit “Uit Hoop van Zegen”, etc.

Na een moeizame start van de competite, met 2 keer ruim verlies, heeft het team de laatste 4 wedstrijden 2 keer gelijk gespeeld en 2 keer ruim gewonnen. Daarmee staan we boven in de middenmoot met nog 1 wedstrijd te gaan tegen koploper en kampioen REO uit Roden.

==========================================================================

 

Zaterdag 9 Mei       T.C. Nagele-ATV DE Hertenkamp 5-1.

even een kort verslagje van onze wedstrijd afgelopen zaterdag…de jongens van het 35 plus team welteverstaan.
we mochten thuis aantreden tegen het team hertenkamp uit assen
jelle zou ons team vandaag completeren.
het beloofde een wisselend bewolkte dag te worden,iets wat we wel konden gebruiken.
ook het veteranen team zou s’middags aantreden
alle ingrediënten voor een middag vol spektakel dus…
eerst de dubbels,ton met onze gastspeler jelle vandaag  als eersten.
nou we kunnen het woord gast van gastspeler wel afstrepen want jelle speelde als een wervelende jonge amazone,
geen kruid tegen gewassen,ton droeg zijn steentje uiteraard ook bij in de vorm van solide en vast spel,dit kun je wel aan hem overlaten,het eerste punt was dus voor ons…|
op de baan ernaast waren marcel en bert aan het zwoegen…de klasse is er wel,maar ze mochten dit voorjaar nog geen puntje scoren,
helaas het wil maar niet lukken tot nu toe…1-1 dus…
uithuilen en de enkels dan maar dachten we…|
jelle was al weer aan de gang…en ja hoor,ook dit klusje werd gewoon simpel geklaard …de man
van het hertenkamp uit assen had nog weinig routine zeiden ze langs de kant…tja,zaken zijn zaken,punt voor jelle.
ton was inmiddels op het centercourt bezig zijn tegenstander met zijn groundstrokes te laten kennismaken.
eerste set voor ton,6-1…maar in de tweede set begon het lopend hert toch wat slimmer te worden,
hij kwam goed terug met ander, afwisselender spel,1-1 dus het zou nog spannend kunnen worden.
derde set dus,maar heel knap wist onze tony ook deze naar zich toe te trekken,de tegenstander kon het niet meer bijbenen,
met de staart tussen de benen dropie af..hij zou ook meteen vertrekken…logisch…
bert aan de bak,hij was nog een beetje flauw van die verloren dubbel,dus die volgende zou er hoe dan ook aangaan…
willem heette hij en hij speelde ook dat hele slimme spil van bert… kort, lang…maar hij spreidde er ook nog bij…
bert kon aan het bakje..eerste voor bert…te makkelijk..tweede voor willem…pfff…
zwoegen,en werken…alles halen dacht het veulen bert…
gewoon alles terug spelen..maakt niet uit hoe…kapot was hij..
3-3 in derde set…willem gaf op..hamstring…tja
appeltje eitje zou ton zeggen….
marcel al lang bezig…eerste won hij makkelijk…goed spel…
tweede ging precies andersom,het hert nam de leiding…dat zie je vaak als het in het begin te simpel gaat.
3-1…4-1….het zou toch niet???marcel ging de tweede toch niet laten lopen?
maar nu liep het anders,marcel herpakte zich op het laatst…en won de set…chapeau man…
karaktervol gespeeld met overtuiging teruggekomen…een aanvoerder waardig…
kortom onze eerste overwinning die we zeker moreel nodig hadden,was een feit…
met 5-1 de herten terug naar het kamp in het bos gestuurd…
leuke tegenstanders al met al,sympathieke heren,niet alleen omdat ze de punten aan ons lieten…

groetjes,bert,dat dacht u al..

==========================================================================

 

Zaterdag 25 April Nagele -IJlst  3-3

Afgelopen zaterdag, de 25e april speelde het zaterdag 35+ team in Nagele, het team bestaande uit Bert, Marcel en Ton, plus dit jaar altijd een invaller, deze keer was Alfred aan de beurt. Deze keer was het team uit IJlst aan de beurt. Deze mannen uit Friesland kwamen in Nagele ons mooie tennispark op met het idee om met 5-1 van Nagele te winnen…..
Hoe deze nuvere friezen aan dit voornemen kwamen weet ik niet meer, maar Sietse (zonder Hylke) Frank, Dirk en Luko (niet als clown) gingen net als wij, strijdvaardig de baan op.

Begonnen werd met de dubbels. De kernploeg van Nagele, Bert, Marcel en Ton, is vorige week na de training aan het brainstormen geweest over de indeling bij de dubbels. De uitkomst van deze storm was toch wel een tactische move, bleek later.Ton dubbelde met Marcel op 1, en Bert met invaller Alfred op 2. Ging het vorige week tijdens de training met Bert en Alfred nog zo voorspoedig, zaterdag speelden beide heren onder hun kunnen, dus in 2 straight sets ten onder…

Ton en Marcel daarentegen wisten er wel een echte mooie pot tennis van te maken. Ze verloren de eerste set met 7-5, na met 4-1 achter te hebben gestaan, de tweede set wonnen ze ruim, en de derde set stonden ze ook weer met 4-1 achter, kwamen terug tot 5-5, maar moesten uiteindelijk toch buigen voor het friese geweld. Mooie spannende pot jongens.Al met al 0-2 tot nu toe, de friezen lagen op koers…

Toen de enkelpartijen.. Ton op 1, Marcel op 2, Bert op 3, en invaller Alfred op 4. Deze werden gelijktijdig gespeeld op alle vier de banen. Alfred, op centercourt was het eerst klaar, 0-6 – 4-6. Maar de tegenstander van Alfred, Sietse (zonder Hylke) was toch wel de sterkste speler van de vier friezen, wat ik zo zag. Omdat Sietse pas begonnen is met competitie tennis is zijn ranking 2x een 8, en ja dan moet je wel op vier. Pech voor Alfred, en wel 0-3 voor de friezen.

De andere 3 nagele spelers hadden meer geluk, en hebben ook goed tennis laten zien. Bert benutte z’n befaamde capaciteit van het ontregelen van de tegenstander Luko, en won met 6-0 en 6-2, geweldig Bert. Die Luko kwam horendol van baan 3 af, en dit is toch geen tennis wat die gast doet brieste Luko. 1-3. Ton speelde weer een degelijke partij tegen Frank, en is niet in gevaar gekomen. Winst voor Ton 2-3.Marcel Had z’n maatje gevonden in Dirk (of Durk zoals de friezen zeggen) en bij tijden waren de heren meer bezig met het complimenteren van elkaars spel, dan met tennis.

Het tennis was meer het tactische “laat de ander de fout maar maken” terugbrengen. Knap als je dat kunt volhouden, want dat was het wel, volhouden.Marcel won de eerste set, Dirk de tweede. En de derde hoe kan het ook anders, toch weer een 5-5 waarna Marcel uiteindelijk Dirk aan de zegekar bond, 7-5. Na de laatste bal vielen Marcel en Dirk elkaar in de armen, geweldig om te zien, twee van die vijftigers, zo kwetsbaar.En de stand dus 3-3.

De friezen waren teleurgesteld, de Nagelezen opgelucht. Ook omdat net als een week eerder een 0-2 achterstand werd afgesloten met een 3-3 gelijkstand. Na de nodige biertjes, aquariussen en sterke verhalen en nog een gezellige tijd gehad te hebben ging een ieder weer naar huiswaarts.

Alfred
==========================================================================

Zaterdag 18 april T.V. Norg- T.C. Nagele 3-3

Sprokkelen in Norg 

Het 35+ herenteam kent een moeizame start van de voorjaarscompetitie. De eerste 2 wedstrijden werden ruim verloren en de kampioensaspiraties zijn inmiddels in de ijskast gezet. Handhaving is thans het devies maar daarvoor is het wel noodzakelijk om punten bijeen te sprokkelen. Dit sprokkelen moest dan maar vandaag gaan beginnen in Norg bij de plaatselijke Norger TC.

Met de drie basisspelers Ton, Marcel en Bert en gastspeler Alfred werd afgereisd naar Norg. Na de nodige omzwervingen (Alfred wist de route beter dan Berts TomTom) werden we in Norg ontvangen met koffie en cupcakes, waarna het tennissen kon beginnen.

Het is min of meer gebruikelijk geworden om met de dubbels te starten en daarna de enkels af te wikkelen. Ton en Alfred wisten er in de 1e herendubbel een driesetter uit te slepen tegen Harm en Albert, maar helaas ging de partij toch verloren. Wellicht winstkansen voor Marcel en Bert in de 2e herendubbel?? Nee dus. Het koppel Marcel en Bert acteert moeizaam als dubbel en verlies in twee sets tegen Frank en Hans.

Na de dubbels dus een 2-0 achterstand met nog 4 enkelpartijen te gaan. Kopman Ton mocht aantreden tegen Albert en dit werd een heerlijke gelijkopgaande strijd. Ton was net wat sterker en winst in twee sets. Bert wist, met zijn geheel eigen tenniswijze, de temperamentvolle Frank te temmen en ook winst in twee sets. Alfred behaalde een keurige overwinning op Sebo. Tussenstand 3-2 voor Nagele met Marcel nog op de baan tegen Harm. Helaas had Marcel zijn dag vandaag niet en zijn enkelpartij ging in   twee sets verloren. Eindstand derhalve 3-3 en dus 3 broodnodige punten bijeen gesprokkeld. Hoewel er wellicht meer in had gezeten, stemt deze uitslag toch tot tevredenheid, vooral het goede herstel van het team na de 2-0 achterstand. Het vertrouwen is er binnen het team.

Na de wedstrijd nog genoeglijk nagezeten. De terugreis kende evenals de heenreis weer de nodige omzwervingen (dit keer niet veroorzaakt door Alfred).Komende zaterdag thuis tegen IJlst, waar het sprokkelen zal worden voortgezet.

Ton
==========================================================================

Zaterdag 11 april T.C. Nagele 1- Burmania 1

Met mooi weer zouden we onze tweede wedstrijd gaan beginnen,na de koffie met versnapering.Burmania uit vledder was aan de beurt…die kenden we nog van het vorige seizoen,daar waren nog wat ongeschilde appeltjes mee te verwerken tot moes.

Eerst maar dubbelen zeiden we,dat is zo de gewoonte op de zaterdag wedstrijden.We hebben daar tot nu toe nog niet veel geluk mee gehad,of zou het daar niet aan liggen??Goed u hoort de toon al wat aankomen of de tendens.

Eerst de dubbels dus,..bert en marcel de eerste en ton met invaller anton de tweede.B en M  begonnen de pot goed,het ging gelijk op,we kregen vat op de fledderianen.Helaas was het niet genoeg,we verloren de eerste set,maar we waren aan het boven drijven,En ja hoor de tweede was voor ons…maar dat had ons kennelijk toch te veel gekost want de derde ging weer met 6-2 naar het vledderse.. Onze tweede dubbel bracht winst,anton en ton sleepten het punt binnen,chapeau anton en ton.

Regen pauze,gelukkig,dat kwam schrijver dezes wel uit..even wat van je af schransen.en ondertussen wat met de fleddertjes keuvelen…(hum). De singels gingen daarna van start.
Anton speelde een zinderende wedstrijd maar moest toch de woeste fledderman met de eer laten lopen,heel spannend op het eind…jammer…maar helaas…

Onze krijger marcel kwam er in de eerste set niet aan te pas,maar in de tweede wist ie toch weer het gaatje boven te krijgen…..met een bovenmarcelliaanse inspanniNg sleepte ie de tweede set binnen….de nodige oerkreten die er voor nodig waren galmden door het park. Helaas voor hem was het allemaal te veel geweest,de tol was te hoog…hij had niks meer in de fledderpap in te brengen…maar toch alles gegeven…knap marcel. maar ja je bent immers aanvoerder.

Bert en ton waren ondertussen in de coulissen verdwenen….geen eer aan te behalen.De fledderpijp zou gerookt moeten worden…tot aan het gaatje.Een gezellig  biertje is het niet echt geworden,ze waren al snel weg…ondertussen mochten wij onze wonden gaan verzorgen.
==========================================================================

Zaterdag 4 april T.C.O. Oosterwolde 2- T.C. Nagele 1  4-2

Duivels dilemma

Onderweg naar Oosterwolde (Friesland) bracht onze chauffeur (Jelle) in herinnering dat hij vorig seizoen zijn debuut maakte tegen dit team. Wij hadden hun toen thuis ontvangen en verkeerden in degradatie gevaar en moesten hoe dan ook winnen om ons te handhaven in die geweldige Heren 35+ derde klasse. Voor wie het nog niet wisten: Jelle behaalde zijn eerste competitie zege zowel in de enkel als in de dubbel. Uiteindelijk wisten wij ons op de slotdag van de competitie met een 5-1 overwinning te handhaven. Jammer dat Bert die dag met een kater beleefde.

Terug in het heden werd de captain, die zijn opstelling ruim van te voren had bedacht, wel voor een dilemma geplaatst. Zou hij de eerste gouden regel van trainer/coach/captain cursus in de wind slaan? Uiteindelijk zwichtte ook hij voor deze regel en liet de formatie die vorig seizoen zo succesvol was in tact.

Maar ook de captain van de tegenstanders had die cursus gevolgd en hij moest de tweede gouden regel “het roer moet om” toepassen. En met succes. Zij wisten de wedstrijdmiddag met 4-2 overwinning af te sluiten.

In de dubbel gingen het duo Ton-Jelle in drie sets ten onder terwijl het duo Bert-Marcel na twee sets hun meerder moesten erkennen in hun tegenstanders.

In het enkel spel begonnen Ton en zijn tegenstander met een veel belovende rally. Beiden dachten dat een voorbode was voor een lange middag. Het tegendeel was waar. In twee straight sets werd onze Ton(y) aan de kant gezet.

Bert en Marcel brachten het in hun enkelspel redelijk van af en wonnen ook in straight sets van hun opponent.

Aan de zege reeks van Jelle kwam helaas ook tijdens het enkelspel een einde. Uiteraard werd over en weer het resultaat van de slagenwisselingen positief dan wel negatief beïnvloedt door de weersomstandigheden.

De terugreis werd met een kater ingezet. Gelukkig hadden wij onze Bhagwan Goeroe Tony aan boord, die leed probeerde te verzachten en ons wist te overtuigen dat het alleen maar gaat om, ik citeer: “Geestelijke rijkdom”.

Bert en Marcel dachten hielden hun eigen idee op na en gingen hun persoonlijke overwinning nog even thuis vieren met de veteranen die zelf hun verlies (2-3) tegen Steenwijk nog aan het wegdrinken waren.