Zondag heren 17+

Het zondag herenteam speelt in de 5e klasse en bestaat uit de volgende spelers.

Harrie Bloo (aanvoerder)
Aart Withaar
Kees Koene
Rens Koene
Jochem Plat

Voor uitslagen en standen klik op onderstaande link.
In desbetreffende link moet als competitie ingevuld worden:
“KNLTB Landelijk Voorjaar 2015” 

 

btn_team-stand

 

 

DatumThuisUitUitslag
6 april 2015T.V. Skarlslach 1T.C. Nagele 1 1-5
12 april 2015T.C. Nagele 1T.C. Dokkum 2 5-1
19 april 2015T.V. Schatzenburg 1T.C. Nagele 1 5-1
26 april 2015T.C. Nagele 1Franeker T.C. 1 6-0
10 mei 2015T.V. Joure 2T.C. Nagele 1 4-2
17 mei 2015T.C. Nagele 1Nomi 21-5
31 mei 2015S.L.T.C. De Vliegende Bal 1T.C. Nagele 1 2-4

 

 Zondag 31 mei De Vliegende Bal- T.C. Nagele 2-4

De laatste competitiewedstrijd uit naar “De Vliegende Bal” in Sneek. Tegenstander “De Vliegende Bal” was voor ons tot aan vandaag een onbekende tegenstander.  De Vliegende Bal  is wel een oude  vereniging want de eerste bal werd al geslagen in het jaar 1905. De wedstrijd werd gespeeld aan de Molenkrite. Wij natuurlijk aan onze tegenstanders in de tienerleeftijd vragen waar nu “Krite “  voor stond, maar dat wisten ze niet. Maar wij zijn er inmiddels achter,  het is het molengebied of het molendistrict.  Weer wat geleerd.

 

Maar voor we konden beginnen moeten we natuurlijk eerst uit Nagele vertrekken. Harrie zou vandaag chaufferen maar dat ging niet door want hij had  later op de zondag familieverplichtingen in het Friese waardoor hij na de wedstrijd niet mee terug ging.

 

Rens werd benaderd om te rijden en Rens wilde dat wel doen. Dat Rens reed kwam achteraf goed uit. Om even na kwart voor negen werden wij, Kees en Harrie, opgehaald door Rens. Eerst even langs de voetbalkantine om nog iets op te halen, daarna tanken en daarna richting Emmeloord om Jochem op te halen. Normaliter komt er, toevallig of niet, vaak een dame vanuit dezelfde portiekflat als Jochem. Vandaag hebben wij deze dame niet gezien, wellicht omdat we te laat waren of omdat ze er helemaal niet was of is geweest. Wij weten het niet.

 

Na de normale plichtplegingen (koffie met standaard plakje cake) zouden al de vier de enkelpartijen gelijktijdig de baan op gaan. Dat had ook zo kunnen zijn ware het niet dat Rens wat was vergeten. Als wij onze tas inpakken gaan we altijd ons lichaam langs. We beginnen bij de voeten (schoenen en sokken), daarna tennisbroek, tennisshirt, trainingspak en natuurlijk schone sokken, een onderbroek en een handdoek.

 

Rens doet, denken wij,  precies hetzelfde maar omdat Rens thuis blijkbaar veel op sokken loopt denkt hij niet aan schoenen. Om een lang verhaal kort te maken: Rens was zijn schoenen vergeten. Er zat niet anders op: Rens terug naar Nagele om zijn schoenen op te halen. Dat is dus 2 keer 56 kilometer extra.  In huize Koene was het nog erg rustig. Ze hebben niet eens gemerkt dat Rens thuis is geweest. Na thuis een bakje koffie gedronken te hebben was Rens ruim binnen het uur weer terug in Sneek.

 

De andere 3 partijen waren om 10.00 uur gestart. Kees, meestal spelend op 2 was vandaag door aanvoerder Harrie op 3 gezet en Rens was als “beloning” voor zijn goede spel (resultaten) van de laatste weken van 4 naar 2 gepromoveerd. Kees had intussen al naar de sponsor geappt: “Als je Rens nog wilt zien spelen zou ik maar snel zijn want hij speelt op 2 “.

 

Jochem speelt uiteraard op 1 om de doodeenvoudige reden dat hij de sterkste is. Kees, toch wel een beetje getergd door het feit dat broer Rens op 2 speelde en hij zelf op 3 zei vooraf het volgende: “Als ik vandaag verlies zeg ik mijn lidmaatschap op”.

 

Harrie speelde op 4 en had het de eerst set, met name door de fouten van zijn tegenstander niet al te moeilijk en had dus tijd om de andere partijen in de gaten te houden. Jochem verloor zijn eerste set en ook Kees verloor zijn 1e set. Zou dit dan toch echt het einde van de tenniscarrière van Kees worden ? Maar het herstel van Kees kwam.

 

Harrie haalde als eerste een punt binnen door ook de 2e set, een stuk moeizamer,  te winnen. Vlak voordat Harrie met zijn partij klaar was, was Rens inmiddels ook weer gearriveerd en begon aan zijn partij op de winderige banen van “De Vliegende Bal “. De wind stond van baseline naar baseline. Maar daar heeft iedereen natuurlijk evenveel last van.

 

Kees wist zich als eerste te herstellen van de verloren eerste set. Tegen een zeker niet zwakke tegenstander, won Kees, na de 1e set met 6-3 verloren te hebben de 2e set met dezelfde cijfers: 6-3. De laatste set was Kees klaar met zijn tegenstander en won deze met 6-1. Daardoor bleef Kees Koene als lid voor T.C. Nagele behouden.

 

Jochem had het ook de 2e set moeilijk en kwam, na de 1e set met 7-5 verloren te hebben, zelfs met 4-1 achter te staan, het zou uiteindelijk een lange partij worden.

 

Rens zijn partij ging een stuk sneller want zeker in de 1e set vlogen De Vliegende Ballen om Rens zijn oren , 6-0. In de 2e set herstelde Rens zich enigszins maar kon niet voorkomen dat ook deze set verloren ging 6-3. Rens kon leven met de nederlaag tegen deze  sterke tegenstander. Het dubbel moest nog komen en daar ligt zijn kracht. Overigens moest een van onze tegenstanders toch nog even opmerken dat de rit naar huis onnodig was geweest, het had net zo goed op sokken gekund, het resultaat zou niet veel anders zijn geweest. Deze tegenstander heeft het geweten (kansloos in de dubbelpartij tegen het dubbel van Rens en Jochem).

 

Jochem herstelde zich knap van zijn achterstand en wist de 2e  set toch nog te winnen met 4-6 en was inmiddels begonnen met de 3e set. Wij stonden op dat moment dus met 2-1 voor. De 3e set ging Jochem steeds vaster spelen terwijl zijn tegenstander (18 jaar) niet alleen Jochem als tegenstander had maar soms ook zichzelf. En dat maakte nu precies het verschil. Jochem blijft onder alle omstandigheden rustig en dat levert uiteindelijk juist het verschil op. Wel moet gezegd worden dat Jochem in de laatste game het geluk aan zijn zijde had want tot 2 keer toe was het net hem goed gezind. De 3e set werd gewonnen met 6-3. Stand na de enkelpartijen 3-1.

 

De dubbels moesten nog gespeeld worden. De verwachtingen bij de dubbels waren als volgt. Kees en Harrie zouden hun dubbel moeten winnen (in beide enkelpartijen werden dezelfde tegenstanders verlagen) terwijl Rens en Jochem alle zeilen zouden moeten bijzetten om te kunnen winnen.

 

Bij Kees en Harrie leek de winst snel binnengehaald te worden. Onder het toeziende oog van sponsor Alfred Bulthuis die toch maar weer met zijn brommer naar Sneek was gekomen, wat door de spelers erg gewaardeerd wordt, stond het in een mum van tijd 4-0.Daarna stokte het even, het werd 4-4. Maar even later werd het gelukkig snel 5-4 en 40-0. Drie setpoints voor Kees en Harrie. Maar toen stokte het even bij Kees en Harrie. De 3 matchpoints werden om zeep geholpen waarna het even helemaal niet meer ging en de hele set zelfs verloren werd, 7-5.Jochem en Rens hadden inmiddels ook de 1e set verloren (6-3). Harrie en Kees speelde in de 2e set net eender als in de eerste set. Op het moment dat Kees goed speelde maakte Harrie onnodige fouten en op momenten dat Harrie goed speelde maakte Kees onnodige fouten met als gevolg dat ook de 2e set en daarmee de partij, toch onnodig, verloren ging, 2 keer 7-5.

 

Jochem en Rens kenden een wederopstanding die precies 2 sets duurde, langer was niet nodig. Er ging bijna niets meer fout en zowel de 2e als 3e set werden knap gewonnen, beide sets met 6-0. Door deze laatste overwinning werd de totaal stand 4-2 voor Nagele.

 

Al met al zijn wij tevreden over de behaalde resultaten in deze competitie. Wij zijn op een keurige 3e plaatst geëindigd. Als team hebben we redelijk gelijkmatig gespeeld. Door alle spelers werden de nodige punten binnengehaald. In de enkelspelen werden de meeste punten binnengehaald door Jochem en Rens. Met name de vele punten van  Jochem waren knap want hij speelde elke wedstrijd op 1. In het dubbel waren het eveneens Jochem en Rens. Wij hebben inmiddels wel de conclusie getrokken dat Rens sterker dubbelt dan enkelt.  Kees speelde een iets minder seizoen. Hetzelfde geldt eigenlijk ook een beetje voor Harrie. Met name in de dubbel hebben Kees en Harrie erg matig gepresteerd en onnodige punten laten liggen.  Marcel heeft ons in 2 competitiewedstrijden uit de brand geholpen en heeft een score behaald van 50%, een enkel gewonnen en verloren en een dubbel gewonnen en verloren. We hebben de resultaten zelfs in een grafiek gezet maar zo’n grafiek zegt niet alles, daarom plaatsen we deze dan ook niet.

 

Al met al kijken we terug op een goed seizoen in de herencompetitie.Toch zullen wij volgend jaar ons weer inschrijven in de 35+ competitie want na de wedstrijd is het leeftijdsverschil met de tegenstander, vaak nog scholieren of beginnende studenten, toch wel erg groot.  Wij proberen ons volgend jaar in te schrijven in de 2e klasse. (vorig jaar gedegradeerd uit de 1e klasse). Hopelijk is deze competitie voor Jochem dan uitdagend genoeg want hij steekt er inmiddels toch wel een beetje boven uit. En hij zal alleen maar sterker worden door de toernooien die hij gaat spelen. Komende week doet hij mee in een toernooi in Groningen waar hij zich in heeft laten schrijven voor een enkeltoernooi en een dubbeltoernooi (speelsterkte 5).

 

Maar natuurlijk hebben wij ook nog altijd Aart achter de hand. Aart heeft zich dit seizoen bewust gespaard om volgend jaar weer vol aan de bak te kunnen.

 

Vanaf deze plaats willen wij onze sponsor Alfred en onze vaste supporters bedanken voor de support die we elke week kregen. Natuurlijk ook Marcel bedankt door de  2 keer dat hij ons, bij gebrek aan een 4e man, uit de brand heeft geholpen. Wij hopen jullie volgend jaar weer allemaal langs de banen te mogen begroeten.

==========================================================================

Zondag 17 mei TC Nagele – NOMI 1-5

VIBRATIE op het tennispark.

Jazeker, u leest het goed, de lucht boven ons tennispark vibreerde zondagochtend. Kwam het van de zon?  Nee, het was bewolkt. Konden we kampionen worden? Nee. Waren er promotiekansen? Nee, ook niet meer… Waar zou het dan wel van komen? Antwoord; Wedstrijdspanning, heel apart maar iedereen die ons park zondagochtend kwam oplopen voelde het….. spanning..  De reden; Na een seizoen met wisselende resultaten waren wij er op gebrand onze laatste thuiswedstrijd goed af te sluiten……  Genoeg gepraat; Rens en Jochem  beten de spits af:  dat Rens als geen ander een wedstrijd kan lezen is alom bekend, met zijn frivole speelstijl dreef hij zijn tegenstander tot wanhoop; winst in 2 sets voor Rens. Jochem had het een stuk moeilijker, zijn lichtvoetige jeugdige tegenstander walste de eerste set over Jochem heen, de tweede set leek Jochem het tij te keren maar dit bleek ijdele hoop; tussenstand;  1 – 1. En dan Kees en Harrie, Kees kwam vandaag niet echt los, zeker ook de verdienste van zijn tegenstander; verlies in twee sets. Aanvoerder Harrie werd eveneens getrakteerd op vakkundig all-round tennis van zijn jeugdige tegenstander met als gevolg hetzelfde resultaat als Kees.  De dubbels waren een formaliteit; zowel Rens en Jochem als Kees en Harrie werden overklast door het betere tennisspel van de jongens van NOMI. Met nog 1 wedstrijd voor de boeg en wetende dat we in de middenmoot  gaan eindigen kan het seizoen als “een leerzaam jaar” worden beschouwd. Op naar de laatste competitiewedstrijd, tegenstander; De Vliegende Bal…

==========================================================================

Zondag 10 mei Joure- T.C. Nagele  4-2

Joure- Nagele 4-2

De  tweede nederlaag voor de zondag heren is een feit. Zonder aanvoerder Harrie en zonder de geblesseerde Aart gingen we  vanmiddag naar Joure waar we moesten aantreden tegen een team dat we redelijk onder ons hadden staan.

Marcel, onze zeer gewaardeerde invaller, had zich bereid gevonden om vanmiddag mee te doen. Hij had een dag eerder al met zijn team de eerste overwinning behaald dus met een goed gevoel en vol zelfvertrouwen begonnen we op het zonovergoten tennispark in Joure. Ook hadden Leendert en Ton de weg naar Friesland gevonden. Alle voortekenen waren aanwezig om tot een mooi resultaat te komen. Het enige wat ons, en dan met name Marcel en ik, zorgen baarde was de ondergrond. We kregen geen grip op onze tegenstander zowel in de enkel als in de dubbel werd er verloren. Setstanden zijn me niet bijgebleven alleen “die verrekte kunstgrasbanen” zal ik me nog wel even herinneren. Ik sluit me dan ook aan bij Marcel en ik citeer hem: “ik krijg het niet voor elkaar hierop”.

Jochem deed het in zijn enkel beduidend beter. Dat deze ondergrond hem wel ligt liet hij duidelijk zien en hij won dan ook. Rens, die elke week beter gaat spelen , deed het knap in zijn enkel. Weliswaar verloor hij in drie sets maar hij weerde zich kranig. De dubbel van Jochem en Rens was een fantastische overwinning. Ze wonnen in drie sets van een zeer goede tegenstander .  Zo eindigde deze wedstrijd in een 4-2 nederlaag. Toch wel teleurstellend, zeker wat mij betreft. Misschien dat dit daarom een ietwat kort stukje is geworden maar jullie zijn toch weer op de hoogte.

Groeten Kees

==========================================================================

Zondag 26 april T.C. Nagele – Franeker  6-0

Revanche!

Na de nederlaag van afgelopen zondag was het 1e team er op gebrand om deze uitglijder recht te zetten. Kopman Jochem was niet helemaal fit dus dat zou een tegenvaller kunnen worden. Vaste invaller Marcel van Kallen was gemobiliseerd en bereid gevonden om eventueel op het laatste moment in te vallen. Maar tegenstander Franeker had waarschijnlijk, de uitslagen geanalyseerd en gedacht: hier valt niet veel te halen, laten we maar met 3 man komen. En zo geschiedde. Franeker stond voorafgaand aan dit duel op slechts 1 punt en het beloofde dus een zware pot te worden.

We begonnen dus al met een 2-0 voorsprong en Jochem kon lekker aan de kant blijven. Maar zoals een hecht team betaamd was hij wel gewoon om half 10 aanwezig, en misschien nog wel belangrijker, met taart.

Kees en Rens begonnen als 1e en 2e enkel. Captain Harrie had er weer een nacht van wakker gelegen maar was uiteindelijk wel tot de conclusie gekomen dat dit de meest veilige en zekere opstelling zou zijn. We hadden wat goed te maken en 6-0 was de doelstelling. Rens begon wat onwennig. Zijn tegenstander bleek over een feilloze techniek te beschikken, alleen gebruikte hij die wat onbesuisd. Na de 0-1 achterstand in games, vond Rens het eigenlijk wel welletjes. Ballen terug brengen was het devies, de tegenstander zou de fouten wel maken. En zo geschiedde. De 1e set werd uiteindelijk 6-4 in het voordeel van Rens en de 2e set werd een formaliteit, 6-2. Het publiek was uiteindelijk de grote winnaar bij deze partij…..maar niet heus.

Kees was ondertussen ook aardig opgeschoten. De schrijver van dit stukje had met een schuin oog de verrichtingen van kopman Kees wel in de gaten gehouden. Er moest immers wel verslag gedaan worden. De 1e set ging vrij eenvoudig naar Kees, 6-3. De 2e ook met 6-2. En dus 1 game minder setverlies dan Rens en dat telt uiteindelijk met het toewijzen van het schrijven van verslagen. Harrie was na deze klinkende overwinningen aan de beurt. En dan ligt de druk hoog, want je wil dan niet als enige puntverlies leiden. Na een onstuimige 1e set waarin Harrie met 6-4 aan het langste eind trok, werd de 2e set een niemendalletje. Met maar liefst 6-0, wederom onder druk van het schrijven van het verslag, werd de tegenstander van de baan gemept.

5-0 tussenstand dus en toen moest het 1e dubbel nog aan de bak. Sponsor Alfred was in nog geen velden of wegen te bekennen want hij had uiteraard niet gerekend op een dergelijk verloop van de wedstrijd. Kees en Rens werden uiteindelijk door Harrie aangewezen als koppel dat het dan maar moest afmaken. Hij werd hierin niet teleurgesteld en wat dat betreft heeft onze captain het vaak bij het rechte eind. De wedstrijd wordt vaak al vooraf gespeeld, waarbij onze captain meestal het gelijk aan zijn zijde heeft. De wedstrijd van vorige week beschouwen we dan ook maar als een incident.

De dubbel dus. De 1e set werd 6-1 en de 2e set zou ook wel een formaliteit worden. Maar de mannen uit Franeker wilden zich toch niet zonder slag of stoot bij een 6-0 nederlaag neerleggen. Uit kansloze positie richtten zij zich op en namen een 4-2 voorsprong. De handjeklapjes waren niet van de lucht, en dat deed ze uiteindelijk toch de das om. Kees kan daar niet zo goed tegen en dus werd de rug gerecht en de 2e set met 6-4 naar ons toegetrokken. Half 2 klaar en de sponsor in geen velden of wegen te bekennen. Wat doe je dan? Eerst maar eens een biertje vatten en ja hoor, alsof hij het rook, na het 2e biertje kwam Alfred ook, om ons van harte te feliciteren. De rest van de middag voltrok zich als zovele zondagmiddagen op het tennispark. Lekker nazitten met bier, gehaktballen en de lekkerste kroepoek ėn chilisaus van de hele wereld. De spirit zit er weer in bij de mannen van het 1e zondag 17+ herenteam. Er kan waarschijnlijk weer door geslecteerd worden, als 5e man Aart Withaar, na een kort medisch verblijf in het buitenland, ook weer volledig fit aan kan sluiten. We wachten in spanning de volgende opstelling af…..

==========================================================================

Zondag 19 april  T.C. Schatzenburg-Nagele 5-1 

Tijdens het schrijven van dit stukje staan alle andere jongens nog te spelen. We begonnen vanmorgen met de enkels(alle vier tegelijk) en dat was, wat mij(Kees) betreft, achteraf gezien geen goed plan. Binnen 3 kwartier werd ik van de baan gemept (6-2 6-2) waarbij de tegenstander geen spaan heel hield van mijn ambities om als 1e man vandaag een goed resultaat neer te zetten. Op de snelle ondergrond, kunstgras, kreeg ik absoluut geen vat op het harde spel van mijn tegenstander.  Genoeg hierover. Ik kon me nu gaan bezighouden met het schrijven van een stukje, want dat is bij ons ongeschreven wet; degene die verliest mag deze schone taak op zich nemen. Jochem staat in zijn enkel goed te spelen en heeft de 1e set inmiddels ook gewonnen.

Bij Harrie gaat het wat minder, de 1e set is verloren en ook in de tweede set staat hij met 5-2 achter. Rens staat op 4 een degelijke pot tennis te spelen hoewel de 1e set in een tie break verloren gaat. Kortom dit gaat moeilijk worden vandaag. Carla en Leendert zijn ook gearriveerd om een familiebezoek met het supporten van ons team te combineren.  Ondanks dit gaat Harrie zijn partij verloren(6-0 6-4) en staan we met 2-0 achter.

Onze captain zal tactisch nu alle zeilen moeten bijzetten om de dubbels  op een dusdanige manier in te delen zodat er nog een positief resultaat uit te halen valt. De verschillende mogelijkheden worden besproken maar conclusie is dat we alles bij het oude laten.  Jochem gaat voortvarend door en wint  zijn partij met goed tennis. Zijn tegenstander speelt min of meer hetzelfde spelletje maar Jochem, die gedreven door zijn verlies van vorige week, houdt het hoofd goed koel. Tussenstand 2-1. Rens wint de tweede set en dwingt hiermee een derde set af. Nadien zal blijken dat hij daar toch wel moeite mee heeft en  zijn partij gaat dan ook verloren, 3-1.

We weten op voorhand dat we het in dubbels moeilijk gaan krijgen gezien de rankings van onze tegenstander. Sponsor Alfred meldt inmiddels dat hij vandaag verstek moet laten gaan, wegens andere verplichtingen. Dit kunnen we er op dit moment eigenlijk niet bij hebben omdat nu elke steun welkom is. Zo goed en zo kwaad als het kan proberen we ons op te laden voor de dubbels en na de nodige gehaktballen gaan we de strijd aan.  Het  worden toch nog twee mooie wedstrijden waarbij we zeker niet worden weggeslagen. Harrie en Kees verliezen met 6-3 6-4 waarbij er misschien wel iets meer in had gezeten. Jochem en Rens halen er weer een driesetter uit maar gaan toch tenonder. Kortom de eerste verliespartij is een feit en gaan de ambities, voor zover als we die hadden,  weer even in de ijskast.

Volgende week spelen we thuis en  gaan we er weer vol voor. Kom gerust kijken want gezellig  is het altijd.

Groet Kees

==========================================================================

Zondag 12 April T.C. Nagele 1 – T.C. Dokkum 1  5-1

Dokkum thuis; altijd lastig

Vorige week werden we al gewaarschuwd; Dokkum thuis is een pittige tegenstander. Deze mannen zijn in principe moeilijk weg te slaan van de tennisbaan en dat bleek afgelopen zondag. Toch wist Nagele een 5-1 overwinning te boeken.

Het team van Dokkum was al vroeg aanwezig en waren lastig over het hoofd te zien in hun felgele sweaters. De blauwe trainingspakken van Nagele en de roze tompoezen oogden hier maar flets bij. Even na 12 uur (fashionable late) toverde sponsor Alfred echter gloednieuwe shirts uit de doos; feller oranje bestaat niet. Toen er ook nog Glas Garage koffiemokken op tafel kwamen en er een fotoshoot plaats vond, had Dokkum door dat ze hier met een zeer professionele tegenstander te maken hadden. In principe al 1-0 voor Nagele.

Er werd besloten met de dubbels te beginnen. Rens en Jochem hadden vorige week hun dubbel in straight sets gewonnen en captain Harrie liet beide op 1 staan. Dit vertrouwen werd niet beschaamd. Hoewel niet al te best spelend schakelden ze over naar het betere resultaattennis: 6-3 3-6 6-4 winst.

Op baan 2 had 17+ debutant Kees, nog voordat de eerste bal geslagen was, al door dat deze partij geen probleem zou opleveren. Kees analyseert zijn tegenstanders tegenwoordig namelijk op basis van de bespanning. Eén van zijn tegenstanders scheen een ‘Aldi-supermarkt’ bespanning te hebben. Kees kreeg gelijk. Samen met Harrie hadden ze geen kind aan hun opponenten: 6-2 6-2.

Na een heerlijk broodje gehaktbal, geserveerd door Marian, was het tijd voor de enkels. Aangezien er elke week een verslag op de website dient te verschijnen moest er ook nu weer een puntje worden ingeleverd. Jochem had alle tegenstanders eens geanalyseerd en was van mening dat het vandaag maar zijn beurt moest zijn. Hij liet zich naar een solide 4-6 1-6 nederlaag leiden.

Op baan 2 moest Kees het opnemen tegen Wobbez. Kees klopt nadrukkelijk op de deur voor het kopmanschap want met 6-1 6-0 liet hij zijn tegenstander kansloos.Na Kees kwam Harrie de baan op. Na vorige week 3 matchpoints om zeep te hebben geholpen was hem er alles aan gelegen vandaag niet weer een puntje in te leveren. Met een ongekende focus timmerde hij zijn tegenstander Krooman van de baan: 6-0, 6-0.

Rens was inmiddels ook al een tijdje bezig, maar niemand had eigenlijk oog voor deze wedstrijd op de achterafbaan. Mooi was het immers niet maar dat is koren op de molen voor prestatie tennisser pur sang Rens. Tegenstander was Koning maar toch wist Rens de partij gedoseerd naar zich toe te trekken; 6-3, 6-4 winst.

Het betekende net als vorige week een 5-1 overwinning. Kees kon tevreden terugkijken op zijn debuut in de 17+. Alhoewel…. nog voordat Dokkum naar huis was lag Kees al thuis op de bank. Dokkum-supporter Japie had eerder al aangekondigd dat ze nog nooit voor 22 uur thuis waren gekomen. Van pure schrik proestte Kees vervolgens zijn slok bier over tafel om vervolgens niet veel later het strijdtoneel te verlaten. Zal Harrie dit laten meewegen in zijn keuzes voor volgende week?

Wie wel liet zien het 17+ niveau aan te kunnen was Marcel. Hij was vandaag als supporter nadrukkelijk en tot het allerlaatst aanwezig. Zeker Krooman zal hier nog slapeloze nachten van hebben. Ook Jelle Hiemstra (a.k.a. Rens) toonde aan geen enkel probleem met het niveau te hebben.

Om 20.30u werden de gasten uit Dokkum vakkundig van het park verwijderd en kon de focus op volgende week. Gaat captain Harrie door selecteren, krijgt Marcel een hernieuwde kans, blijft het team van vandaag ongewijzigd en wie spelen er op 1,2,3 en 4? Het zullen ongetwijfeld weer slapeloze nachten worden voor de captain.

Volgende week Schatzenbrug uit (of zoiets…).

==========================================================================

6 april 2015  T.V. Skarslach-T.C. Nagele 1-5

De eerste punten zijn binnen. Het herenzondagteam speelt dit jaar, na een aantal jaren in de 35+ competitie te hebben meegedraaid, voor het eerste in de 17+ categorie. Het team van Nagele is inmiddels allemaal ruim 17+, op dat punt wordt geen risico gelopen.

Rens was vandaag de chauffeur Rens had er echt zijn in want hij was al ruim voor de afgesproken tijd aanwezig bij Harrie. Daarna richting Marcel die meteen op de eerste dag moest invallen omdat onze andere spelers, Kees en Aart, met de Pasen ooit beschikbaar zijn. Als laatste werd onze nieuwe speler, en tevens kopman , Jochem opgehaald. Aangekomen in Emmeloord  kwam Jochem meteen naar buiten. Wel werd hij vooraf gegaan door een dame van ongeveer dezelfde leeftijd maar die kwam, begrepen wij van Jochem, vanuit een ander appartement.Veel te vroeg arriveerden wij om 9.20 uur in Scharsterbrug, net onder de rook van Joure. De tegenstander was er nog niet maar de banen lagen er al, en dat moet gezegd worden, de banen, kunstgrasbanen, lagen er uitstekend bij. Even over half 10 kwam de tegenstander aan. De kantine in en meteen een bakje koffie. Het eerste bakje was niet echt een succes want het koffiezetapparaat stond nog in de winterstand, het bakje koffie was zachtjes gezegd een beetje lauw. De 2e bak was veel beter. Na het uitwisselen van de teamopstelling gingen wij de baan op.

Er konden meteen 3 partijen gespeeld worden. Jochem de 1e partij, Harrie de 2e partij en Rens de 3e partij. Op baan 1 was er bij Jochem geen vuiltje aan de lucht. Jochem liet zijn tegenstander kansloos met de setstanden 0-6 en 3-6. Op baan 2 ging het bij Harrie heel wat moeizamer. De partij duurde uiteindelijk 2 uur en 3 kwartier. Zijn iewat jongere tegenstander sloeg, met name zijn forehand,  erg  hard. Harrie het met tijd en wijle problemen om dit tempo bij te houden maar gelukkig maakte deze tegenstander door zijn speelstijl ook de nodige fouten waardoor Harrie bij kon blijven. Harrie won de 1e set uiteindelijk in een tiebreak 7-6. De 2e set ging weer lang gelijk op maar aan het einde leek Harrie de set en dus de partij naar zich toe te trekken. Bij een stand van 5-4 en 40-0 werd mee gegaan in het voorzichtige spel van zijn tegenstander en dat werd uiteindelijk fataal. Waar de partij bijna in de pocket was ging de 2e set alsnog naar de tegenstander.  Dus een 3e set. In de 3e set bleek de tegenstander uiteindelijk net beter waardoor het eerste verliespunt voor Nagele  een feit werd. Setstanden 6-7, 7-5 en 6-4. Inmiddels had Rens op baan 3 zijn partij ook winnend  weten af te sluiten. Maar ook deze overwinning kwam niet helemaal van zelf tot stand. Rens won de eerste set eenvoudig met 1-6. De 2e set ging echter naar zijn tegenstander met 6-4. Een 3e set moest uiteindelijk de beslissing brengen. Het ging lange tijd gelijk op maar Rens maakte het laatste punt waardoor de partij werd gewonnen. Setstanden: 1-6, 6-4 en 5-7. Inmiddels was Marcel ook al aan zijn partij begonnen. De eerste game duurde erg lang, bijna een kwartier maar daarna was het snel afgelopen. Marcel liet zijn tegenstander uiteindelijk kansloos met de setstanden 1-6 en 3-6. Stand na de singelpartijen 1-3 in het voordeel van Nagele.

Na een korte onderbreking met een lekker balletje gehakt werden de dubbelpartijen gespeeld. Het 1e dubbel van Nagele bestond uit Jochem en Rens. Het werd een partijtje hardhitten. Zeker de tegenstander hitte de ballen hard. Nagele ging in hetzelfde tempo mee maar speelde net wat zorgvuldiger. Het onderlinge verschil was niet groot maar de punten gingen wel mee naar Nagele. Setstanden 4-6 en 5-7.
Marcel en Harrie begonnen in hun dubbelpartij stroef. De tegenstander kwam op een 4-1 voorsprong maar Marcel en Harrie waren net op tijd bij de les. De 1-4 achterstand werd omgezet in een 6-4 set -overwinning. De 2e set werd een formaliteit. Er werd nog een game verloren maar de overwinning kwam niet in gevaar. Uiteindelijk kon Nagele het debuut in de 17+ afsluiten met een 5-1 overwinning.
Kort resumerend. Het werd dus 1-5, het had 0-6 kunnen zijn, misschien wel moeten zijn, maar het had net zo goed 2-4 of zelfs 3-3 kunnen zijn. De onderlinge verschillen waren zeker niet groot.
Na afloop hebben we nog even nagezeten. We denken dat we er misschien wat ondervoed uitzagen want wat de heren van T.V. Skarslach allemaal op tafel zetten ging onze bevattingsvermogen ver te boven.  Het was zoveel dat we het gewoon niet allemaal meer weten. Uiteraard hadden we de gehaktbal gehad maar daarna kwam er kaas, paprikachips, gewone chips, nootjes, stukjes kip, stukjes worst, brie salade enzovoort.  Om dit allemaal weg te krijgen waren wij genoodzaakt om een extra biertje te nemen. Dat hebben dan we ook maar gedaan.  Daarna zijn wij weer huiswaarts gegaan. Volgende week thuis tegen Dokkum 2. O ja, helemaal vergeten maar vanaf deze plek nog een bedankje voor onze vaste supporters Theo en Alfred. Zijn waren toch maar weer mooi met hun brommer naar Scharsterbrug gekomen om ons aan te moedigen. Chapeau.