Zaterdag heren 35+

Het zaterdag herenteam 35 + speelt in de regio Oost en bestaat uit de volgende spelers:

Marcel van Kallen (aanvoerder)
Ton Spigt
Bert de Ruijter
Sander de Jonge

Voor uitslagen en standen klik op onderstaande link.In desbetreffende link moet als competitie ingevuld worden “Regiocompetitie Noordoost voorjaar 2016” en Verenigingsnummer 68023 .

btn_team-stand

 

 

DatumThuisUitUitslag
9 april 2016T.C. Nagele 1Drachten 1 1-4
16 april 2016LTC IJlst 3T.C. Nagele 1 2-4
7 mei 2016Ready Again 1T.C. Nagele 1 6-0
21 mei 2016T.C. Nagele 1T.V. Mildam 1 1-5
28 mei 2016Franeker 2T.C. Nagele 1 5-1
4 juni 2016T.C. Nagele 1De Vliegende Bal 2 1-5

5 Juni 2016 Het doek is gevallen

Na jaren geacteerd te hebben op het toneel van de zaterdag Hele dag 3e klasse Heren 35+ hebben de acteurs Ton, Marcel Bert en Sander de vrije val niet kunnen keren. Alle hoop op een opleving op de laatste dag werd door gasten de grond ingeboord.  De captain had gehoopt dat zijn strategie de nodige punten voor lijfsbehoud zou opleveren.Deze strategie leek in het begin heel even goed uit te gaan pakken, maar het verassingseffect duurde maar heel even.

Er werd tegen de verwachtingen in van zowel zijn medespelers als de tegenstander niet gestart met de dubbel partijen.Sander begon veelbelovend aan zijn enkelpartij en stond al gauw op een 4-0 voorsprong. De captain begon zich al rijk te rekenen, temeer omdat Ton en zijn tegenstander steeds de game van elkaar wisten af te pakken.Hierna was het verrassingseffect uitgewerkt en kwamen de tegenstanders beter in hun spel.

Sander verloor de eerste set dan ook met 4-6 terwijl er bij Ton een 3-6 stand werd genoteerd.Ook de tweede set begon veelbelovend. Na een 2-0 voorsprong, moest Sander zich jammer genoeg met 4-6 gewonnen geven. Ook Ton kwam niet verder dan een 4-6 eindstand.

Toen was het de beurt aan Marcel en Bert om de stand weer gelijk te trekken. Maar ook dat was tegen beter weten in. Marcel wist weliswaar van zijn tegenstander met 6-4 en 6-4 te winnen, maar Bert werd met 0-6 en 3-6 van de baan gestuurd.  Tussenstand 1-3

Er was nog hoop op een gelijkspel, maar ook die hoop was ijdel. Ton en Sander kwamen niet verder dan een 4-6 en 2-6. Bert en Marcel wisten er nog een derde set uit te slepen maar moesten met 1-6, 7-5 en 3-6 ook hun meerdere erkennen in hun tegenstander. Eindstand 1-5

Dit resultaat brengt met zich mee dat ons team officieel op de laatste plaats is geëindigd en volgend jaar in de 4e klasse zal moeten uitkomen.

Tussen de bedrijven door werd ook nog eens een welles nietes in of uit spelletje gespeeld en vonden de gasten dat het goed gastheerschap betaamd om de hapjes niet mee te rekenen in de gezamenlijke kosten. Ondanks dit alles kunnen wij terugzien op een leuke en hete zaterdagmiddag met een bittere nasmaak.

Op een tweede pinksterdag ….. 

Omdat Marcel (voor de coulissen) en Sander (achter de coulissen) nauw betrokken zijn bij de dorpsrevue van a.s. zaterdag was – in goed overleg met tegenstander Mildam – besloten om de wedstrijd naar voren te halen en te spelen op tweede pinksterdag. Sander had deze pinksteren andere bezigheden, dus Patrick Schippers mocht wederom aantreden. Na de koffie en gebak werd er begonnen met de dubbels.

Marcel en Ton boekten een knappe driesets-overwinning op Casper en Jeroen. In de eerste set hadden ze nog niet echt veel in te brengen, maar daarna kwamen ze op stoom en trokken de partij naar zich toe. Bert en Patrick konden het niet bolwerken tegen Geert en Jelle en verlies in twee sets.

Het verlies van zijn dubbelpartij zat Casper duidelijk niet lekker. In zijn enkelpartij had hij wat recht  te zetten. Er was sprake van een man met een missie !!! Ton mocht in de partij tegen Casper ervaren wat dat betekent. Casper speelde een nagenoeg foutloze wedstrijd, waarbij Ton niets –  maar dan ook werkelijk niets – had in te brengen. Ton was na zijn partij niet moe, maar had wel last van zijn onderrug door het vele ballenrapen !!!

Marcel begon vol goede moed aan zijn enkelpartij tegen Geert. Geert heeft het terugbrengen / terugprikken als spelstijl en dat dan in een nagenoeg foutloze uitvoering. In de loop van de wedstrijd werd Marcel hier moedeloos van en verlies in twee sets.

Op Bert zijn baan was een hoop geluid en activiteit, maar tegenstander Jelle bleef rustig en pakte de overwinning.

Evenals vorige week tegen Lemmer was Patrick weer dicht bij een overwinning. Patrick speelde een goede en spannende wedstrijd tegen Jeroen, maar verlies in drie sets. Winstkansen voor Patrick in de derde set, maar Jeroen vocht zich sterk terug.

Eindstand 5 – 1 voor Mildam en Nagele verder in de degradatiezone gedrukt. Deze zone is voor het team echter geen onbekend terrein en we hebben ons hier vaker uit gered !!!

Ton
=========================================================

Zaterdag 8 mei 2016: Ready Again (Lemmer)-Nagele

Schrijver dezes zat in de Kraggenburger feestweek en was de avond voor de wedstrijd uit een beetje diep in het glas geweest,niet zo,n beste voorbereiding dus,maar goed,we togen naar Lemmer…binnendoor moesten we zei Alfred, die misschien nog wel even kwam kieken.

Captain Marcel was helaas verhinderd wegens een sterfgeval van een goede vriend. Subcaptain Ton had de opdracht gekregen om een vervanger te zoeken en die vond hij in de persoon van Patrick Schippers,goed geregeld dus.

We kwamen aan in het altijd winderige Lemmer en begonnen na een bakje koffie allen tegelijk aan de enkels,dan hadden we dat tenminste gehad zeiden de lemsterianen. Prachtig weer was het trouwens,dat hadden we anders meegemaakt tot nu toe.

De namen van de heren kan ik me helaas niet herinneren,wel die van mijn tegenstander, Roland heette de beste kerel,de eerste set mocht ik van hem winnen,daarna was het afgelopen met mijn puntengesprokkel,hij won de wedstrijd met 2 tegen 1…om mij heen waren mijn teamgenoten ook verpulverd,allemaal met 2-0 op de broek…tja..een maatje te groot zoals ook wel in de dubbels bleek,Sander en ik hadden niets in te brengen tegen het fries,s geweld,

Ton en Patrick waren ook niet tegen de mannen opgewassen,misschien kwam het ook omdat onze noorderlingen nog naar een blaaskapelfeest moesten op het strand,kortom zakelijk spel.
=========================================================

Zaterdag 16 mei 2016 : LTC IJlst 3 – TC Nagele 1.

Hierbij het verslag van een merkwaardige dag. Deze begon bij het verzamelen op het plein bij de supermarkt. Dit was achteraf niet zo handig omdat op dit moment ongeveer de hele polder zich had verzameld op ons plein i.v.m. de 11 dorpenloop. Door de ontstane verkeerschaos zijn we met flinke vertraging naar IJlst vertrokken.

In IJlst aangekomen leken de vooruitzichten prima, zonnetje erbij en de temperatuur was oké . Een hartelijke ontvangst viel ons ten deel, Marcel, Ton en Bert werden onthaald alsof het verloren zonen waren en er moest door de mannen behoorlijk worden bijgepraat.  Helaas,na en paar koppen koffie en een plakje cake begon het weer om te slaan, en ja hoor tijdens het inspelen een stortbui van heb ik jou daar. Een ongeluk komt nooit alleen,  deze bui dus ook niet want er volgde nog een tweede exemplaar.

Nadat de banen weer opgedroogd waren zijn we eindelijk met de dubbels begonnen. Bert en Sander speelden dit keer samen. In de eerste game werd er naar wij denken dusdanig door ons goed tennis gespeeld dat de tegenstander gelijk opgaf. Een 0- 1 voorsprong dus voor Nagele.
Na afloop hebben we in goed overleg met team IJlst besloten om naar de KNLTB toe te communiceren dat deze partij om trieste familieomstandigheden is afgebroken.

Gelijktijdig werd er door Ton en Marcel gedubbeld. Zij hadden twee tegenstanders van formaat, de omstanders waren eigenlijk al overtuigd dat de stand gelijk getrokken zou gaan worden. Niets bleek minder waar. Onze mannen lieten een partij tennis zien waar ze het waarschijnlijk nu nog over hebben. Er werd op een onwaarschijnlijk hoog niveau tennis gespeeld, zij waren degelijk en enorm vast. Door dit uitstekende spel werden de tegenstanders geleidelijk aan steeds onzekerder en maakten steeds meer fouten. De setstanden waren dan ook 3-6 en 2-6 in ons voordeel. Tussenstand dus inmiddels 0-2 voor Nagele.

Inmiddels was Bert ook aan zijn enkel begonnen. De start was voortvarend maar ondanks zijn ervaring en de geopende trukendoos bleek zijn tegenstander toch een maatje te groot. Helaas voor Bert eindigde zijn partij in een 6-3, 6-1 nederlaag. Tussen stand nog maar 1-2 in ons voordeel.

Na een rust en bezinningsperiode van team IJlst zou één van deze mannen tegen Ton gaan enkelen.
Maar helaas, na zijn verliespartij in de dubbel denken wij dat hij het niet aandurfde om tegen Ton ten tonele te verschijnen. Hij gaf helaas ook op. Ook hier hebben wij in goed overleg met team IJlst besloten om naar de KNLTB te communiceren dat deze partij eveneens door familie omstandigheden niet gespeeld kon worden. 1-3 dus in Nagele voordeel.

Gaande weg de partij van Bert kon Sander eveneens ten tonele verschijnen. Hij moest het opnemen tegen een tegenstander van formaat. Deze beste man was een jaar terug nog de nummer 1 van team IJlst. Het werd dan ook een pak slaag, 6-0 en 6-1. Maar niet getreurd , al doende leert men. Tussenstand inmiddels 2-3 nog steeds in ons voordeel.

Als laatste moest onze aanvoerder Marcel aan de bak voor zijn enkel. Omdat inmiddels verschillende leden van team IJlst het tenniscomplex door omstandigheden hadden verlaten, hebben zij een beroep gedaan op hun “reserve” speler. Ook dit bleek  een tegenstander van formaat, het gerucht ging rond dat dit een clubkampioen van een paar jaar terug was. Maar geruchten zijn ervoor om ontzenuwd te worden. Dit is dan ook door Marcel op overtuigende wijze gedaan , 3-6 en 2-6.

Eindstand IJLst –Nagele werd hierdoor dan 2-4. Al met al een bijzondere tennis dag met een degelijke overwinning. Na nog even gezellig nagezeten te hebben met een hapje en een drankje zijn wij uitgezwaaid door onze tennisvrienden uit IJlst.
=========================================================


9 April  T.C. Nagele 1-Drachten 1

De psychologie van de tennissport
Het personeel van de zaterdag 3e klasse Heren 35+ wordt dit jaar, door een anonieme geldschieter, gestoken in een witte Adidas polo shirt voorzien van het logo van TC Nagele in combinatie met een navy blauwe short. Het team wordt dit jaar versterkt door de komst van een supertalent.

De start op deze eerste dag begon heel hoopgevend. Op centre court nam onze Italiaanse maffioso Toni pistolero het op tegen de nummer 1 van de gasten. Na het eerste speelkwartier ging de strijd gelijk op en waren er nog maar 3 duels uitgevochten. De tegenpartij doorzag dat het nog een lastige dag ging worden en trok zijn trukendoos open en daar kwam een grote veer tevoorschijn. Wat niemand verwachtte gebeurde. Op een onbewaakt moment kreeg onze pistolero de veer te verwerken en genoot er met volle teugen van. Het gevolg liet zich vertalen in het eindresultaat. Onze pistolero werd met 4-6 en 4-6 naar huis gestuurd.

Op hetzelfde moment stond onze migrant oog in oog met zijn linkshandige opponent. Dit gegeven vroeg van beide mannen een aanpassing van hun standaard aanvalspatroon – de backhand van hun tegenstander bestoken. Onze migrant koos om niet geheel van zijn speelstijl af te wijken en zocht veelvuldig de linkerkant van zijn tegenstander op en wisselde dat af met gericht schoten op de rechterkant van zijn tegenstander. Het succes was daar. Hij sloot het duel af met een 6-3 en 6-3 overwinning. En als gebruikelijk klonk de oerkreet ver buiten het dorp.

Rond een uur of één moest het strijdtoneel gedeeld worden met een groep grijze en wijze dorpsgenoten die zich niet lieten afschepen met een optreden op een tweederangs speelveld. Zij eisten de centre court en de tweede hoofd court voor hun optreden.

Onze magnaat werd niet met naam of toenaam genoemd in de Panama papers dus kon hij zich een openbaar optreden wel veroorloven. Zijn tegenstander wist niet wat hem overkwam maar binnen no time werd een 6-2 stand genoteerd in de boeken. Hij dacht er moet een tandje bij en onze magnaat, die dacht het tegenovergestelde. Het enige waar onze magnaat aan vast hield was zijn praatje pot gedurende het duel. Maar zijn tegenstander liet zich niet van de wijs brengen en liet een 2-6 stand in zijn voordeel noteren. Wat daarna gebeurde was een beetje hilarisch. Beide mannen zochten ondersteuning bij het hek met de kop naar beneden gericht. Ze moesten elk voor zich overwogen moeten hebben om het duel te staken. Maar strijders als ze waren hieven zij de strijdbijl op en gingen elkaar weer slopend te lijf. Onze magnaat trok aan het kortste eind en werd met een 2-6 stand van de baan gestuurd.

Als vierde troef verscheen onze debutant superman op het strijdtoneel. Uiteraard hadden wij hem een succesvol debuut gegund. Hij verscheen ook vastberaden strijdlustig aan de start. Maar dat elan werd al heel gauw de grond ingeboord. In feite was het een zeer ongelijke strijd voor onze superman. Als jonge held had hij slechts 8,9 inkervingen op zijn zwaard terwijl zijn tegenstander er reeds 6,8 had. Het resultaat 1-6 en 2-6 is dan ook niet verwonderlijk. Wij zijn er van overtuigd dat onze superman nog stappen gaat maken als hij tegenstanders van zijn formaat tegenkomt.

Ps. Onze veteranen hebben weliswaar de eerste en tweede helft aan hun tegenstander uit Steenwijk moeten overlaten, maar de derde helft schrevenzij met verve op hun naam. Die derde helft duurde maar liefst tot 21:00 uur. Aan conditie dus geen gebrek bij die – met respect gesproken – oudjes.

Onze nieuwbakken voorzitter kreeg aan het eind van die avond ook nog een spoedcursus enveloppen plakken. Onze migrant en magnaat hebben zich de door de baanmeester en zijn assistent geserveerde ballen goed laten smaken.