Zondag heren 35+

Het zondag herenteam speelt in de 1e klasse 35+ en bestaat uit de volgende spelers.

Kees Koene (aanvoerder)
Rik Rienks
Aart Withaar
Rens Koene
Jochem Plat

Voor uitslagen en standen klik op onderstaande link. In desbetreffende link moet als competitie ingevuld worden “KNLTB Landelijk Voorjaar 2016” en Verenigingsnummer 68023.

btn_team-stand

 

 

Datum Thuis Uit Uitslag
17 april 2016 A.L.T.B. 1 T.C. Nagele 1  4-2
24 april 2016 T.C. Nagele 1 T.C. Buiten 1  0-6
8 mei 2016 L.T.V. Leusden 1 T.C. Nagele 1  4-2
22 mei 2016 T.C. Suthwalda 1 T.C. Nagele 1  gestaakt
29 mei 2016 T.C. Nagele 1 L.T.V. Almere 1  3-3
5 juni 2016 T.C. Nagele 1 T.V. Nieuwland 1  2-4

Het echec van Nagele

Nummer laatst Nagele nam het op deze mooie zondag op tegen koploper Nieuwland. De tegenstander had een berekening gemaakt en bij 5-1 zouden ze kampioen worden. Maar al razendsnel keken de mannen van Nieuwland tegen een 2-0 achterstand aan en werd de stemming wat bedrukter. Dit hadden ze allerminst verwacht. Er werd al gesproken over het echec van Nagele.

Rik was op deze speeldag gepromoveerd tot aanvoerder en ontwikkelt zich op alle vlakken als een volwaardig competitiespeler. Taken werden soepel gedelegeerd wat betekende een aarbeientaart van Lousan, hapjes van Anja en straffe koffie van Aart.

Toen de kerkklokken stopten met luiden wist men in Nagele dat de spelers de baan op gingen, en stroomde het publiek toe. Aart wist het momentum in de eerste set te keren bij een 4-2 40-0 achterstand. Hij paste zijn tactiek slechts een fractie aan en de tegenstander was gezien: 6-4, 6-1. Een knappe overwinning van topscorer Aart (4 van de 6 enkelpartijen in winst omgezet). Op baan 1 boekte Jochem ook een redelijk eenvoudige overwinning. Vol gas de eerste set, even terugschakelen de 2e set en de 3e set het gaspedaal weer in om de vermoeide tegenstander huiswaarts te sturen: 6-1, 6-7, 6-0.

Nu heeft Nagele wel vaker een 2-0 voorsprong genomen maar dat was nimmer garantie voor de overwinning. Rens kon zijn winning streak van vorige week geen vervolg geven; 1-6 3-6. Maar niet getreurd, Rens heeft het plan opgevat om les te nemen. Hij is allerminst tevreden over zijn spel dit seizoen wat ook mentaal een grote aanslag is. Mooi om te zien dat Rens ambitieus blijft. Rik speelde op het centre court tegen Cees. Cees is niet alleen op de baan maar ook buiten de baan een zeer gevaarlijke speler. Iemand om in de gaten te houden. Hij had Rik eens geanalyseerd en besloot in de gamewissels niet gezellig naast hem te gaan zitten. Een tactisch goede zet want Rik vond het maar niks moederziel alleen op het bankje. Praten deed hij daarom maar tijdens de rallys maar hier was Cees net niet genoeg van onder de indruk; 2-6 5-7 verlies. Het eerste punt van Rik komt steeds dichterbij. Alleen jammer dat de competitie erop zit…

Een 2-2 tussenstand, en dus nog de dubbels. De dubbels waarin Nagele maar weinig punten heeft gescoord dit seizoen (Slechts 1 van de 10 dubbels (!) werd er dit seizoen gewonnen, terwijl er op de dinsdagavonden toch veelvuldig op getraind wordt…) Zo ook vandaag; Rens en Rik gingen onderuit met 0-6 3-6 tegen een badmintonspeler. Aart en Jochem konden het ook niet bolwerken; 5-7 3-6 verlies. Het draait in de dubbels altijd maar om een paar punten. In het geval van Nagele vielen die punten steeds net de verkeerde kant op wat je pure pech kan noemen.

De nederlaag betekende voor Nagele degradatie. Nieuwland bleek toch nog net genoeg punten te hebben gehaald om kampioen te worden al wisten ze dat pas de volgende dag omdat geen tennisclub bereikbaar was. De dag werd afgesloten met een bbq bij Rens waar (bijna) alle teamleden aanwezig waren en waar nog tot laat werd geëvalueerd.

Volgende week moet nog het restant uitgespeeld worden in Zuidwolde waar een 2-0 achterstand op het bord staat.

Zondag 29 mei, mooie tennisdag in Nagele.

Op het moment dat half Nagele nog op 1 oor lag gingen wij de strijd aan met de tennissers van LTV Almere. Met nog 2 competitiedagen te gaan moest het vandaag gebeuren, de strakke prognose van 5 – 1 moest gehaald worden om handhaving in de huidige klasse in  het zicht te houden. Rik en Aart starten deze ochtend en met name voor Rik had er misschien wel meer ingezeten, 2 sets beide nipt verloren. Aart zijn eerste set was maar ,,zozo,, maar uiteindelijk toch het laatste punt kunnen maken; winst in 3 sets.  Jochem en Rens wisten beide knap de winst te pakken, Jochem op zijn eigen onverstoorbare wijze met goed tennis in 2 sets en Rens na een ,,schaakpartij,, in 3 sets waarbij aangetekend mag worden dat, ook zijn tegenstander, een ,,lage,, 5 was.

Tussenstand;  3-1, en dus op schema… dan de dubbels; Jochem en Rik begonnen voortvarend; 6 – 0 winst in de eerste set en hadden, na een verloren tweede set de winst in handen, maar het kwartje viel de verkeerde kant op.  Omdat de dubbel van Rens en Aart ,,dieptriest,, te noemen was, verlies in 2 sets, werd de doelstelling uiteindelijk niet gehaald, eindstand; 3 – 3. Volgende week onze laatste competitiewedstrijd; we krijgen dan koploper TV Nieuwland op bezoek….
Uitslag 28 mei

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Aart

22 mei 2016 Suthwalda 1-Nagele 1

Psychisch geknakt

Na de magere resultaten van de laatste weken moest er iets gebeuren. Captain Kees kon wegens een rugblessure wederom niet aanwezig zijn. Toch haalde hij alles uit de kast om het tij te keren. En dat bleken uiteindelijk gouden zetten; uit bij koploper Suthwalda werden maar liefst 4 van de 6 partijen niet verloren! Met het tennis zit het wel goed, toch kan er op het mentale vlak nog wel wat verbeteren.

Kees wist Rik wederom over te halen om mee te gaan. Rik zou tegen iedereen nee hebben gezegd, behalve tegen Kees. En dus was hij er gewoon weer bij. Dit kwam goed uit, want de overige drie spelers zochten nog een (privé) chauffeur. Dit was op zaterdagavond na afloop van de Revue snel beklonken. De heenreis verliep voorspoedig. Er werd wat ontbijt genuttigd. Er werd wat gesteund en gezucht. Er ging af en toe een raampje open. En er waren goede anekdotes over Taekus en Nieuwleusen.

Tennis

Er was nog geen woord over tennis gevallen toe we aankwamen in Zuidwolde. We wisten wat ons te wachten stond; de leeftijd van onze tegenstanders zou hoger liggen dan de onze, ze komen uit het hele land, staan gemiddeld 4 a 5 keer per week op de baan, spelen competitie in Duitsland, doen mee aan EK’s en WK’s, of zijn Nederlands kampioen veteranen. Tennissen ze een keer niet dan wordt er gezeild. Het woord ‘werken’ zei ze in ieder geval niets meer.

IMG-20160522-WA0007
Enfin, er kon begonnen worden op drie banen. Rik was hier zo enthousiast over dat hij zich ook meteen ging omkleden. Echter bleek hij zijn schoenen te zijn vergeten; naar eigen zeggen was dit de fout van zijn vrouw die altijd zijn tas inpakt. Gelukkig waren er schoenen beschikbaar in Zuidwolde en die paste uitstekend bij het oranje Glas Garage shirt.

 

Rens begon op 3 en was weer snel terug op zijn stekje op de loungebank, waar hij de rest van de dag niet meer wegkwam. Toegegeven het verlies lag niet aan Rens en zeker niet aan zijn instelling; Hij had er zin in, voelde zich topfit en had geen last van maagzuur. Maar tennis is ook een mentaal Rensspelletje en daar ging het mis. De vorige avond was hij, naar eigen zeggen, hard aangepakt en dit spookte nog door zijn hoofd. Tel daarbij op dat zijn tegenstander linkshandig was, en ook nog eens de jongste (68) van het team en de nederlaag laat zich eenvoudig verklaren; 6-0 6-2 verlies.

De interim-captain van vorige keer, Aart, werd zonder pardon door Kees geslachtofferd na het 4-2 verlies in Leusden. De nieuwe interim aanvoerder was Jochem. De verwachting was dan ook enkele (strategische) wijzigingen in de opstelling. Maar Aart startte vertrouwd op 2. Of het verliezen van het aanvoerderschap een mentale tik voor hem was is de vraag. Feit is dat ook Aart vrij snel klaar was: 6-2 6-2 verlies.

Jochem op 1 liet zich niet naar de slachtbank leiden en kwam tegen de oudste van het stel (74) op een 5-4 voorsprong in de 1e set. Maar toen moest er helaas gestopt worden wegens de regen. Rik was na Rens de baan op gegaan. IMG-20160522-WA0006Na 5 balletjes inslaan was het echter over. Al gauw werd duidelijk dat het weer zich niet zou verbeteren. Supporters Alfred en Harrie gingen na een half uurtje tennis kijken alweer naar huis. Ook zij hadden zich verkeken op de weersvoorspelling.

Wedstrijd gestaakt. En ja, dan moeten er maar wat biertjes worden gedronken. En deze smaakten al snel weer goed. Om een uur of 6 werd privé IMG-20160522-WA0004chauffeur Rik gemaand de drie spelers weer naar huis te brengen. Aan Kees de uitdagende taak hem volgende keer weer over te halen. Dat Rik vandaag geen partij heeft verloren kan daar zeker bij helpen. Het restant van de partijen wordt 12 juni gespeeld. Voor nu dus een 2-0 achterstand. Aanstaande zondag mag Nagele thuis aantreden, na het dorpsfeest om 10 uur ’s ochtends. Benieuwd of alle seinen dan weer op groen staan.

8 mei 2016 Leusden-Nagele 4-2

Rummikub?

Als trouw volger van Nagele 1 denkt men wellicht wat heeft bovenstaande kop nu met de wedstrijd van vandaag te maken? Eigenlijk niets en toch ook weer alles. We gaan het proberen uit te leggen….

Klokslag kwart voor elf stond gelegenheidsaanvoerder Aart klaar op het parkeerterrein om richting de tegenstander van vandaag, Leusden, af te reizen. Alle seinen stonden op groen voor de mooiweertennissers van het 35+ team van Nagele vandaag; als eerste uiteraard mooi weer, ten 2e “good old” gravelbanen,  ten 3e iedereen was tot op het bot gemotiveerd na 2 vrij kansloze nederlagen en last but not least zoals 1 van de team leden aangaf (we noemen uiteraard geen namen) op Moederdag èn op de dag dat Ajax kampioen had moeten worden, uit naar Leusden is op zich vandaag ook geen straf.

Maar goed er moet eerst wel nog even gespeeld worden voordat de punten mee naar huis genomen konden worden. De prognose vooraf was 3-3. Deze was overigens nergens op gebaseerd of het had moeten zijn dat de andere 2 kansloze nederlagen eigenlijk ook 3-3 hadden moeten zijn. Maar onze eigenlijke aanvoerder, Harrie, bleek ook nu toch weer geen goede hand van voorspellen te hebben. Jammer, Harrie, verder willen we je er eigenlijk wel weer snel bij hebben. Goed, er moest dus ook nog getennist worden. Nagele begon ijzersterk. Nog voordat de 1e game voorbij was werd er al een boude voorspelling op de 35+ app geslingerd; Jochem ging winnen! En zo geschiedde: vrij eenvoudig werd de nummer 1 van Leusden aan de kant gezet. 6-3 6-0.

Aart was ondertussen ook voortvarend van start gegaan. De 1e set was binnen no time voor Aart en ook de 2e set stond binnen mum van tijd op 4-1 in Aarts voordeel. Maar toen ging Aart gas terug nemen en begon zich waarschijnlijk te sparen voor zijn dubbel. De tegenstander rook bloed en trok uiteindelijk de 2e set toch naar zich toe. Maar Aart werd op tijd wakker en de 3e set werd opnieuw een prooi voor onze topscorer.

In de tussentijd was 3e man Rens ook al èn van start gegaan èn ook al geëindigd. Zijn 1e wedstrijd na maanden afwezigheid na een zware kuitblessure was geen onverdeeld succes. 6-3 6-1 waren de keiharde cijfers. Dus Aart bracht Nagele weer op voorsprong, 2-1. Al met al een prachtige tussenstand, gezien de eerdere wedstrijden. Sponsor Alfred vertrok, gerust op een positieve afloop, met de brommer weer richting de polder. Een nederlaag zou het sowieso niet worden en de vraag was alleen hoe hoog de overwinning zou gaan uitpakken.

De verwachtingen waren dan ook hoog gespannen toen 4e man Rik aan moest treden, want hij kon ons team op de prognosestand brengen en dus eindelijk het lang verwachtte en verdiende punt binnen halen. En nu komt de kop van dit stukje om de hoek kijken. Vierde man Rik, wist ons na afloop namelijk feilloos uit de doeken te doen waarom hij geleerd heeft om zo goed tegen zijn verlies te kunnen. Dat komt door zijn “lieve skatje Ellen”. Die maakte dat allemaal niet uit en zij vond het gewoon gezellig om af en toe een spelletje rummikub met haar Rik te spelen. En of ze dan won of verloor dat maakte niet uit volgens Rik. MAAR ze won wel iedere keer en Rik kon daar in het begin dus niet tegen omdat hij toen nog wel erg competitief was ingesteld. Hij heeft met het spelletje rummikub geleerd om zich dus niet meer druk te maken om een winst- of verliespartij. Later kwam hij er achter dat zijn “lieve skatje Ellen”, die het dus geen bal uitmaakte of ze won of verloor, feilloos iedere keer de jokers uit het spel wist te halen omdat deze erg sterk in kleur verschilden van de overige stenen. Iets wat Rik totaal niet was opgevallen. Rummikub dus als moraal van het verhaal van onze wedstrijd vandaag. Want Rik kan namelijk een heel knap balletje slaan, alleen is hij daar zelf het minst van overtuigd en maakt het hem dus ook niet uit of hij verliest of wint. “Als het maar gezellig is” en dat was het vandaag zeker. Onze tegenstander hoopt in ieder geval dat we er in blijven en of dat nu is omdat ze dan in ieder geval volgend jaar verzekerd zijn van een winstpartij of omdat wij zo gezellig waren dat zullen we hopelijk volgend seizoen te weten komen. Rik verloor dus zijn partij geheel in lijn met zijn instelling.

Tussenstand 2-2 en de voorspelling zat er nog steeds in. Rik en Aart 2e dubbel en Jochem en Rens als 1e dubbel. Rik en Aart verloren de 1e set nipt 6-4. Jochem en Rens daarentegen wonnen de 1e set met 6-4. Rik en Aart verloren helaas ook de 2e set waarna Jochem en Rens het verwachtte gelijkspel dus nog konden binnenhalen. Helaas, de 2e set werd kansloos met 6-0 weggegeven en de 3e set kon het tij ook niet meer keren, 6-2.

Uiteindelijk een 4-2 nederlaag waarbij opnieuw aangetekend werd “dat het ook zomaar andersom had kunnen zijn”. En omdat het hier toch ook geen spelletje rummikub betrof dropen we toch zwaar teleurgesteld af naar de polder. Rik heeft op de terugweg nog wel gepoogd om ons van zijn gelijk te overtuigen door continu het woord te voeren, maar dat was voor de overige teamleden geen pleister op de wonden. Bovendien was iedereen om 9u ’s avonds nog druk bezig om te bedenken wat we aan eten gemist hadden en hoe we dat nog ergens moesten inhalen. Het was uiteindelijk Moederdag en de moeders hadden wel wat anders te doen deze dag….

Samenvattend; mooi weer, leuke tegenstanders, lange dag dus weinig drinken en eten en opnieuw 0 wedstrijdpunten en daar gaat het uiteindelijk wel om (Rik). Maar de verwachtingen zijn voor de komende wedstrijden wel gewoon weer uitermate positief. Het verschil wordt steeds kleiner, de spelers worden alleen maar fitter en meer getergd dus het geluk en de (rummikub)stenen zullen een keer onze kant op vallen! Rik, wil je in ieder geval je “lieve skatje Ellen”, bedanken dat ze jou al 3 zondagen heeft afgestaan aan ons team? Wij zijn in ieder geval blij met je, of je nu wint of verliest, het is altijd gezellig!

Rens
=========================================================

24 april Nagele -Almere 0-6

Een Siberische zondag voor de mooiweer tennissers Heren 1

De tweede competitiewedstrijd van zondag Heren 1 is onder erbarmelijke omstandigheden op het mooie,maar moeilijk bereikbare tennispark gespeeld. De dag begon om klokslag 9.30 uur met hete koffie en vette roze gevulde koeken, voor de liefhebber was er een stroopwafel zo droog als Sinterklaas zijn blote reet met overigens een wel heel minimale hoeveelheid stroop tussen beide helften welke allen verorberd werden door een luidruchtige marktkoopman uit Almere. Tussen de middag werd er een verrukkelijke dampende kom tomatensoep uit grootmoeders tijd geserveerd waar de verkleumde treurende sporter zijn blauw aangelopen handen aan kon verwarmen. Aan het einde van dag toen plotseling het zonnetje tussen de wilde donkere wolkenpartijen doorbrak was er pils, pils met chips, we hadden het niet verdiend maar het smaakte er niet minder om.

Korte samenvatting dieptepunten;

Enkelpartijen

 1. Jochem
  Griepje inmiddels achter zich gelaten, speelde uitstekend totdat hij bij een 4-1 voorsprong in de tweede set na ging denken hoe de derde gewonnen moest gaan worden, 4-6  4-6.
 2. Aart
  Kwam pas lekker op gang toen vrouwlief het tennispark binnen schreed , de opleving/stuiptrekking was helaas van korte duur, 0-6,6-2  2-6.
 3. Kees
  Een aanvoerder die 24/7 op een bewonderenswaardig manier met zijn nieuwe taak bezig is, hij vergeet echter zijn partij in winst om te zetten, 2-6   2-6.
 4. Rik
  Even gloorde er hoop, zijn volslanke sigarenrokende tegenstander zou toch niet te pakken zijn….? Ergens in zijn rechter onderarm moet een geïmplanteerde raketwerper hebben gezeten, met een dodelijke snelheid floten de ballen van hoek naar hoek. 2-6  2-6.

Dubbels:

 1. Aart en Jochem
  Na een ternauwernood verloren eerste set zagen ze in hun ooghoek hun teamgenoten een biertje opentrekken, de tweede set was ineens gespeeld, 6-7   0-6.
 2. Kees en Rik
  Allebei maakten ze een geweldige volley aan het net, de tegenstanders waren niet onder de indruk.   1-6  2-6.

Na een paar potten bier had het zomaar 3-3 kunnen worden, Jochem had gewoon zijn partij moeten winnen, Aart had sowieso gewonnen wanneer Lousan op tijd was geweest en de dubbel van Jochem en Aart was door het andere verloop van de zondag een makkie geweest…..

Rik
=========================================================

17 april 2016 De Slag bij Arnhem

Zondagochtend de polder uitrijdende keek ik even in de auto om me heen en zag in de ogen van mijn ploeggenoten de drang om een mooie prestatie neer te zetten vandaag. Onze kersverse aanvoerder Kees , al dan niet de tijdelijke invaller voor Harrie, aan het stuur; Allerlei ,,zaken,, van te voren perfect geregeld hebbende, stoicijns en ontspannen toerend naar Arnhem. Jochem, na enkele weken in ,,retraitre,, geweest te zijn relaxed zoals gewoonlijk,  en onze debuterende Rik, als altijd op de praatstoel  (stoel achter de bijrijdersstoel)  wellicht de beste voorbereiding van ons allemaal en er dus helemaal klaar voor….

Van te voren waren wij een beetje bang dat onze eerste competitiedag in Arnhem een brug te ver zou zijn en helaas kwam dat, uiteindelijk op het nippertje, ook uit. Alleen, al met al komt steeds meer het besef dat er misschien wel meer had ingezeten; 3-3 of misschien wel 2-4… maar ja, de feiten tellen;  Jochem op 1; kon het ,,vandaag,, niet bolwerken: 6-2  6-2. Kees op 2 , zelfde verhaal: 6-2  6-1. Aart op 3; net op tijd het spel kunnen ,,draaien,, : 6-2  2-6  3-6. Rik op 4, even wennen: 6-1  6-1. Dan de dubbels, om met onze sponsor te spreken, welke er vandaag bij hoge uitzondering  voor de enige keer er dit seizoen niet bij was, Poeeh, wat een battle,s……. Kees en Rik speelden een sublieme partij met kansen op…. Maar trokken uiteindelijk toch aan het kortste eind; 6-4  2-6  6-4. Jochem en Aart konden na een eerste verloren set toch de winst binnen slepen: 7-5  3-6  2-6.

Al met al kunnen we concluderen dat we ,,over all,, zeker niet compleet weg gespeeld zijn. Volgende week gaan we met frisse moed aan onze 2e competitie wedstrijd beginnen en let op; deze wedstrijd wordt op ons tennispark in Nagele gespeeld, vanaf 10.00 uur is een ieder van harte welkom om ons team te supporten…  Saskia en Harrie; leuk dat jullie even kwamen kijken vandaag….

Aart.