8&9 competitie


In 2017 start een nieuwe competitie, speciaal voor speelsterkte 8 en 9. Een ideale competitievorm voor iedereen die net begonnen is met tennis of voor degenen met speelsterkte 8 en 9 die al een poosje tennissen, maar nog nooit competitie hebben gespeeld. In deze nieuwe competitie kan deze groep namelijk op een veilige, aangename en gezellige manier kennis maken met het spelen van competitie, de wedstrijden tellen bijvoorbeeld niet mee voor je rating.

De  8&9 competitie wordt gespeeld op donderdagavond en op zondagmiddag, zeven keer in april en mei. Elke club kan zelf aangeven welk team op welke speeldag wil spelen. Uiteraard kies je per team een speeldag voor de gehele competitieperiode. Tijdens een competitiedag worden er twee dubbels gespeeld, waarin alle combinaties mogelijk zijn (DD, HD, GD). Zo kan het voorkomen dat twee vrouwen spelen tegen een man en een vrouw.

Deze competitie wordt aangeboden in twee klassen en in 2 leeftijdscategorieën(17+ en 35+). De eerste klasse voor de 8 en 9 tennissers die al een poosje tennissen en de tweede klasse voor de beginners. Daarnaast draait het in deze competitie minder om de resultaten. Uitslagen tellen niet mee voor de speelsterkte. Voor deze competitie geldt “Compact spelen”. Het minimaal aantal spelers per ploeg bedraagt 3, m/v speelt geen rol. Op de donderdagen wordt er gespeeld op 6, 13 en 20 april, 4, 11 en 18 mei en 1 juni 2017. Voor de zondag gelden de volgende data: 9, 17 (maandag, tweede paasdag) en 30 april, 7, 14, 21 en 28 mei 2017. Aanmelden voor deze competitie kan van 16 november tot 15 december 2016. Competitie aanmelding loopt altijd via Carla Plat.
89