Zondag heren 1 35+

Het zondag herenteam speelt in de 2e klasse 35+ en bestaat uit de volgende spelers.

Aart Withaar (aanvoerder)
Kees Koene
Rik Rienks
Rens Koene
Jochem Plat

Voor uitslagen en standen klik op onderstaande link. In desbetreffende link moet als competitie ingevuld worden “KNLTB Landelijk Voorjaar 2017” en Verenigingsnummer 68023.

btn_team-stand

 

 

Datum Thuis Uit Uitslag
9 april 2017 LTV Irminloo 1 TC Nagele 1 1-5
17 april 2017 TC Nagele 1 SV Ens 1 6-0
30 april 2017 ALTV Tepci 1 TC Nagele 1 3-3
7 mei 2017 TC Nagele 1 LTV Irminloo 1 6-0
14 mei 2017 SV Ens 1 TC Nagele 1 2-4
21 mei 2017 TC Nagele 1 ALTV Tepci 1

21 Mei, Ook Tepci gesloopt 

Jongstleden zondag stond alweer de laatste wedstrijd van het seizoen op het programma. Er moest thuis worden aangetreden tegen TEPCI uit Apeldoorn. Uit leed Nagele daar het enige puntverlies: 3-3. Aangezien we vorige week bij Ens al kampioen werden, stond er weinig meer op het spel.  

Rens was er om onduidelijke redenen niet bij (had dit te maken met de 3-3 in Apeldoorn?). Hoe dan ook, captain Aart liet Harrie net als vorige week, toen hij Kees verving, invliegen. Het was zoals gebruikelijk weer prachtig weer en de dag begon goed toen de tegenstanders met 6 bossen bloemen aankwamen als presentje voor het kampioenschap. Waarvoor dank!  

TEPCI had de opstelling t.o.v. vorige keer wat door elkaar gegooid en zo speelde iedereen tegen een andere tegenstander in de enkelpartijen. Waar er dit seizoen vele drie setters waren gespeeld was het vandaag anders.

Alle wedstrijden werden in 2 sets beslist waarbij 6-3 en 6-4 veel op het scoreformulier voorkwamen. Aart bond ook zijn laatste tegenstander aan zijn zegekar; een 100% score voor Aart in zijn enkel partijen. Jochem won zijn enkel ook vrij eenvoudig. Kees ging verbeten de baan op. Hij speelde tegen Henri die in Apeldoorn Rens had verslagen en dat zinde Kees niet. Speciaal voor Rens versloeg hij Henri in 2 sets. Henri was gesloopt (zie foto). Harrie op zijn beurt speelde tegen de beul van Kees. Ook Harrie kon het niet van hem winnen. Tussenstand 3-1. 

De dubbels werden allebei gewonnen. Harrie en Jochem vlogen uit de startblokken en een nagenoeg foutloze 1e set leverde 6-1 op. Dat dit niveau niet kon worden vastgehouden, was te voorspellen. De 2e set werd met 7-6 gewonnen. Ook Aart en Kees hadden geen moeite. 

Dit is nu een gesloopte tegenstander

Eindstand 5-1.   O ja, een gesloopte tegenstander. Zie foto

Om toch nog met wat statistieken af te sluiten: Van de de 24 enkelpartijen dit seizoen werden er 19 gewonnen. Van de 12 dubbelpartijen werden er maar liefst 10 gewonnen. De tennisbaan in Nagele is een onneembare vesting gebleken voor iedere tegenstander. Van de 18 partijen thuis werden er 17 gewonnen!  

De spelers die dit seizoen hebben meegedaan: Aart, Kees, Rens, Jochem, Harrie en Rik. De trouwe lezers van de verslagen zullen de volgende quizvraag ongetwijfeld goed beantwoorden. Welke speler wist in al zijn enkelpartijen een 100% winstscore te realiseren? Naar goed gebruik organiseert deze speler de afsluitende barbecue. Verder willen we onze vaste supporters bedanken en uiteraard onze sponsor (en tevens de meest vaste supporter) Alfred van Glasgarage! Ook dit jaar werden we uitgeroepen als best geklede team in de competitie. Ongetwijfeld zal dit komend seizoen niet anders zijn wanneer oranje schoenen aan de kledinglijn zullen worden toegevoegd. De naamsbekendheid van Glasgarage zal alleen maar verder toenemen als volgend jaar in de 1e klasse landelijk wordt gespeeld. Tot dan!

14 MEI Kampioen!

Afgelopen zondag was het dan “eindelijk” zover: Feijenoord werd kampioen! Iets waar menig Feijenoord supporter al weken hunkerend naar had uitgekeken werd dan eindelijk, na 18 jaar wachten, bewaarheid.

Dit zouden zomaar de 1e 2 zinnen kunnen zijn van een stukje dat onze “diehard” Feijenoord supporter èn kopman, Jochem zou schrijven.

Jochem is een stoïcijns ogende tennisser die zich door niets of niemand van de kaart laat brengen. Zo ook zondag. Heel Rotterdam stond in vuur en vlam maar Jochem was “gewoon” met zijn team zijn partijtje in buurdorp Ens aan het tennissen. Al was hij waarschijnlijk liever live getuige geweest van de kampioenswedstrijd van zijn cluppie in Rotterdam, hij liet dat niet merken.

De plicht riep en hij kon zich als kopman natuurlijk niet afmelden in de kampioenswedstrijd van Nagele 1 35+.

Want dat was namelijk ook het geval. Het 1e team kon zondag, 1 wedstrijd vóór het einde van de competitie, al kampioen worden. Daarvoor moesten we alleen nog “maar even 3 punten in Ens ophalen”.

Dat captain Aart eerder op de ochtend “gewoon zijn plicht had gedaan” en “vanzelfsprekend” weer een overwinning had behaald, door Arjan Veld in 2 sets te verslaan, betekende de belangrijke 1-0.

3e man Rens beet in het stof tegen Marien van der Slikke waardoor de tussenstand 1-1 werd. Harrie Bloo vierde zijn comeback met een vlotte overwinning op Cor Gootjes. Kees was vanwege een rugblessure niet inzetbaar. Tussenstand 2-1 en nog 1 punt nodig om het kampioenschap veilig te stellen. Jochem was ondertussen nog steeds in een prachtig gevecht verwikkeld met Chris van Elk. Na verlies in de 1e set en winst in de 2e moest een 3e set uiteindelijk de beslissing brengen. In een dik 3 uur durend gevecht haalde Jochem uiteindelijk ook het verlossende 3e punt binnen met als gevolg dat Nagele 1 niet meer te achterhalen was door datzelfde Ens. De dubbels werden daarna gebroederlijk gedeeld. Harrie en Aart leden een nederlaag tegen Marien en Arjan en Jochem en Rens wonnen van Chris en Cor.

Champagne van voorzitter Johan van der Slikke voor aanvoerder Aart Withaar

Hierna werd de champagne ontkurkt met lovende woorden van voorzitter Johan van der Slikke, die daarvoor helemaal speciaal vanuit Nagele was over gekomen.

Ook waren er veel supporters deze dag naar Ens gekomen waarvoor wij hen als team heel erg willen bedanken. Grote klasse, wij hebben ons iedere week gesteund gevoeld door deze trouwe supporters.

En uiteraard een enorm woord van dank aan onze sponsor Alfred, die ons door weer en wind iedere wedstrijd trouw aanmoedigde, waar we ook moesten spelen! Klasse Alfred, jouw bijdrage en support wordt enorm gewaardeerd! Nadat de meeste supporters waren vertrokken werden er onder het genot van een hapje en een drankje nog een hoop sterke verhalen met onze tennisvrienden uit Ens gewisseld. We hebben uiteraard nog een tijdje gezellig nagezeten om ons kampioenschap te vieren.

En Jochem? Die ging gewoon de volgende dag naar de Coolsingel om zijn cluppie toe te juichen. “WAT NOU” 1 keer in de 18 jaar kampioen? Gewoon volgend jaar weer!

7 Mei Nagele 1- LTV Irminloo 1 6-0

Wat nou….

Zelfspot, kritisch maar bovenal ook realistisch dat is toch wat Nagele1 35 plus kenmerkt.

Na vier wedstrijden gespeeld te hebben de trotse koploper in zijn klasse. Eigenlijk kan het kampioenschap hen niet meer ontgaan. Wetende dat komende zondag, Ens uit , hier de beslissing gaat vallen. Een goed resultaat in Ens moet de basis gaan leggen voor de tot titel.

6-0. Vier uur later.

Afgelopen zondag  een 6-0 overwinning op Ermelo, daar waar eerder dit seizoen met 5-1 gewonnen werd.  Kopman Jochem, tot op het bot gemotiveerd omdat hij eerder als enige de punten in Ermelo achterliet, liet zijn tegenstander kansloos. 1-0 voor Nagele.

Aart, onze tweede man, begon met enig fysiek ongemak aan de wedstrijd. Dit ging geen makkie worden. Dat bleek, in 3 sets bleek hij toch over de langste adem te beschikken. Eigenlijk zijn wij, dit seizoen, ook niet anders van hem gewend. Tussenstand 2-0 Kees had iets makkelijker vandaag, 6-0 6-1. Tussenstand 3-0. Rens ging vanmiddag recht op zijn doel af, met goed en gedegen tennis won hij gemakkelijk. 4-0 De twee dubbels leverde daarna geen problemen op. Eindstand 6-0.

Hierna werd er nog lang “nagepraat” over de onderlinge prestaties. Zoals eerder vernoemd werd daarbij niets of niemand gespaard, maar over een ding waren we het eens:

“Winnen doe je met zijn allen maar verliezen uiteindelijk ook”

We hopen jullie volgende week ook in Ens te mogen begroeten , tot dan….

30 April ALTV Tepci 1 -Nagele 1  3-3

Medisch of tactisch wonder?

Afgelopen zondag stond een heuse topper op het programma, in de  2e klasse 35+ Zondag. Nr. 1 Nagele tegen de ook nog ongeslagen nr. 2, Tepci uit Apeldoorn. Onze tegenstander vanmiddag had namelijk 2 keer 3-3 gelijk gespeeld.

Wel was het verschil voorafgaand aan deze wedstrijd al 5 punten na 2 wedstrijden dus waren de verwachtingen aan Nageler zijde toch wel hoog gespannen. Maar zoals 1 van de teamleden wekelijks opmerkt: “een wedstrijd is pas gewonnen nadat de laatste bal geslagen is”.

Nagele begon op het prachtige, zonovergoten, complex in de bossen van Apeldoorn voortvarend door de 1e 2 enkelpartijen overtuigend naar zich toe te halen. Jochem en Aart stonden geen set af en een 2-0 voorsprong was een feit. Met name captain Aart is dit seizoen “een zekerheidje” ondanks zijn lichte vorm van allergie. Dat is althans iets wat nu al 2 tegenstanders opgemerkt hebben. Het zal toch niet vanwege zijn gesteun en gekreun zijn? Wij weten wel beter, het behoort allemaal tot het tactische repertoire van onze geslepen aanvoerder. Ook Jochem was gebrand en had zich terdege voorbereid door niet zelf te voetballen maar “lekker relaxt bij het 1e te gaan kijken” en zich “te sparen” voor deze  belangrijke match……

Hierna was de beurt aan Kees. Hij trof echter een zeer sterke tegenstander en binnen een mum van tijd stond Kees met 5-1 achter. Maar Kees knokte zich terug tot een tie-break maar moest deze inspanningen toch bekopen met verlies in de 1e set. Kees was daarna murw gebeukt en moest ook in de 2e set zijn meerdere erkennen in zijn tegenstander. Tussenstand 2-1 en ondertussen was Rens ook begonnen. Maar ook hij had het zwaar en verloor de 1e set vrij kansloos. In de 2e set ging het aardig gelijk op en nam hij zelfs een 5-3 en 40-15 voorsprong. De druk werd hem toch teveel want de 2 setpoints gingen verloren  en ook de 3 games daarna, waarna er na 4 enkelpartijen een 2-2 tussenstand op de borden stond. De dubbels moesten dus de beslissing gaan brengen. Kees en Aart trokken de dubbelpartij toch redelijk eenvoudig naar zich toe, waardoor er al minimaal een gelijkspel was behaald. Jochem en Rens moesten “het karwei dan maar afmaken”. Maar zij troffen 2 taaie tegenstanders die weinig fouten maakten. De 1e set ging tot 5-4 in het voordeel van Tepci gelijk op waarbij alle eigen opslagen behouden bleven. En in dit soort partijen is het zo dat kleine foutjes het verschil maken. De 1e set werd dan ook verloren door Jochem en Rens. Maar alles verliep nog volgens plan want Jochem en Rens verliezen altijd de 1e set. Toch stoomden de tegenstanders in 1 keer door naar een 4-1 voorsprong in de 2e set. Jochem en Rens kwamen nog terug tot 4-4 maar ook daarna beslisten kleine foutjes de partij en sleepten de mannen uit Apeldoorn een welverdiend gelijkspel binnen. Eindstand 3-3. Het was ondertussen half 8 geworden en er moesten na zo’n lange dag ook nog wat kelen gevuld worden met vocht en voedsel. Dat bleek echter geen enkel probleem want de accommodatie beschikt over een prima keuken met ervaren kok en dus kozen de heren ervoor om een medium gebakken biefstukje met stroganoff saus, vergezeld door een fris schaaltje sla en vers gebakken frietjes, te verorberen. Zie foto.

Maar niet alvorens er eerst nog een “klein bordje” met warme hapjes was weg gewerkt. Al met al toch een geslaagde en nuttige dag want de nr. 2 werd op afstand gehouden. Ens won van Irminloo waardoor het verschil met de nr. 2 gewoon 5 punten blijft. Volgende week de thuiswedstrijd tegen Irminloo en we kijken nu al uit naar de tactische vondsten van het brein achter de succesreeks van het 1e team, captain Aart. Het gerucht gaat de ronde dat onze captain deze week een straftraining heeft aangekondigd en de nieuwbakken groundsman van T.C. Nagele, ons aller Ton, gevraagd heeft de oefenkooi in gereedheid te brengen voor de leden die de punten hebben laten liggen….. Ook heeft hij al gewaarschuwd dat het zomaar zou kunnen dat hij enkele wisselingen in de opstelling gaat doorvoeren. Alles moet wijken voor het resultaat, èn uiteraard het tevreden houden van de sponsor, en niets of niemand wordt daarbij gespaard. We wachten met angst en beven het wekelijkse WhatsApp communiqué af….

Allergie of tactiek? De tegenstanders tasten nog steeds in het duister maar wij weten beter…

17 april Nagele – Ens 6-0

AS SHARP AS A KNIFE

Op ons winderig tennispark mochten wij aantreden tegen onze bovenstebeste buren, de mannen van TC Ens. Met namen als Chris van Elk, Arno Meijer, Marien van der Slikke en Cor Gootjes wisten wij dat het een sportieve, gezellige en strijdvolle wedstrijddag zou worden. Jochem tegen Chris en Rens tegen Cor begonnen hun partijen als eerste, op beide banen ging de eerste set naar Ens, maar  de 2e en de 3e set gingen naar Nagele; knap gedaan. Kees kon vervolgens beginnen tegen Marien, hij had de ballen van meet af aan goed in het vizier; winst in 2 sets. Aart mocht tegen Arno en dat ging tot aan het eind van de eerste set gelijk op, uiteindelijk toch winst voor Aart in 2 sets. Tussenstand; 4 – 0.

De dubbelpartij Jochem/Rens tegen Chris/Marien leverde een waar spektakelstuk op; de eerste set werden Jochem en Rens van de baan geblazen door Chris en Marien en ook tot ver in de tweede set hadden Chris en Marien het initiatief.  Intussen waren Kees/Aart ook begonnen tegen Arno/Cor. Dat PHPD niet alleen in ons team voorkomt bleek deze partij, Cor had veel hinder van zijn rugblessure. In 2 sets konden Kees/Aart de partij winnend afsluiten. Terug naar Jochem/Rens, zoals gezegd tot ver in de 2e set hadden Chris en Marien het initiatief en dus ook de voorsprong. Op miraculeuze wijze wisten Jochem en Rens toch nog zowel de 2e als de 3e set winnend af te sluiten. Eindstand; 6-0

Tijdens onze ,,korte,, evaluatie kwamen we tot de conclusie dat we de koppen er goed bij hadden vandaag, inderdaad alle vier AS SHARP AS A KNIFE….

9 April Irminiloo- Nagele 1-5

Kampioenskoorts na zege in Ermelo

Na de degradatie van vorig jaar moest het roer om. Kees werd als captain aan de kant geschoven en Aart werd unaniem door de spelers benaderd om het team weer zo snel mogelijk terug te brengen naar de 1e klasse. Als iemand dit zou kunnen, moest het Aart zijn. Ook Aart zelf zag dit klusje wel zitten en zo geschiedde. Tevens werd er een nieuwe (reserve)speler gestrikt: Ton Spigt.  Keuze uit 6 spelers dus, waardoor een verliespartij zomaar eens  zou kunnen betekenen dat je er de volgende week niet bij bent.

Er werd begonnen met een uitwedstrijd in Ermelo. Om 8:45 uur stond het vertrek gepland en dat was zeker na de ode aan Jozef Dettelbacher de dag ervoor vrij vroeg. De eerste tactische vondst van de captain was om niet met 4, maar met 5 spelers op pad te gaan. De volgende spelers waren geselecteerd: Kees, Rens, Rik, Jochem en Aart. Hierbij was helaas geen rekening gehouden met de grootte van de auto.

De captain wist ons verder te vertellen dat we op French Court moesten spelen. Klinkt goed, maar eenmaal aangekomen op het mooie tennispark in Ermelo bleek dit allerminst waar te zijn en werden we voor veel onheil gewaarschuwd. Het bleek te gaan om PKK banen (Porous Kushion Kourt). Wat google werk levert de volgende omschrijving:

KushionKourt laat je zweven
Een KushionKourt-tennisbaan is opgebouwd uit miljoenen kussentjes. Deze kussentjes zorgen voor een ongekend comfort. De energie die ontstaat door het rennen en bewegen wordt voor een groot deel door de baan geabsorbeerd en niet meer alleen door uw gewrichten.

De verkopers van deze baan weten het mooi te vertellen en ook Irminloo was er ingetrapt. In praktijk  bleek het aan te voelen als betonnen vakantiepark banen. Na enkele weken spelen moesten er dan ook wat waarschuwingsborden geplaatst worden en parkeerruimte voor de hulpdiensten aangelegd worden, waar ruimte was voor 4 ambulances. De tegenstander wist te vertellen dat deze banen een aanslag zijn op alle gewrichten.

De wedstrijden dan. Aart en Jochem mochten starten onder heerlijke weersomstandigheden. De partij van Jochem eindigde als eerste, en wel met verlies: 7-6 6-1 waren de ontluisterende cijfers. Jochem kreeg geen grip op het onorthodoxe slice en kap spel van zijn tegenstander. Aart had een betere voorbereiding genoten. Vijf maal daags nam hij een ijsbad in zijn eigen zwembad om te herstellen van een hamstringblessure. Precies op tijd was hij weer fit en wist dan ook de partij knap te winnen in 3 sets. Het koste wel wat gepuf en gesteun waardoor de tegenstanders zich afvroegen of hij ergens allergisch voor was.

Hierna was het tijd voor de gebroeders Koene. Vorig seizoen was een kwakkelseizoen voor beide heren. Ze hielden zich wijselijk dan ook wat op de vlakte maar aan het einde van de middag was alles anders.….  Ze hadden de afgelopen maanden gebruikt om te investeren in hun spel. Niet zo zeer in tennisuren, maar wel in nieuwe materialen. Blitse schoenen, en de duurste rackets moesten voor de ommekeer gaan zorgen, en met succes. Zowel Rens als Kees wisten hun enkels knap in 2 sets te winnen. Hoofdsponsor Alfred zag dat het goed was, en stapte met een goed gevoel weer op de motor.

Dan de dubbels. Aart greep terug naar vastigheden met de keuze voor de dubbels. Rens en Jochem werden na lange tijd weer eens aan elkaar gekoppeld. Het andere duo bestond uit Kees en Rik. Aart zelf ging met een witbiertje op het zonovergoten terras zitten.

Toen beide Nageler dubbels de eerste set vrij rap verloren, zat het plots toch wat minder lekker. Debuteren met een 3-3 gelijkspel zou een fikse streep door de rekening zijn. Maar hierbij hield hij geen rekening met de veerkracht van zijn teamgenoten. Zowel Rik en Kees als Rens en Jochem wisten de 2e en 3e set naar zich toe te trekken. Dit betekende tevens het eerste competitiepunt voor Rik. Hij liet zich de biertjes dan ook goed smaken.

Een 5-1 overwinning dus. Sommigen maakten zich druk dat het achtergebleven puntje aan het einde van de rit zomaar eens een hele dure zou kunnen zijn. Over twee maanden weten we meer. Volgende week staat een zeer mooi affiche op het programma. Nagele thuis tegen Ens en wel op maandag, 2e paasdag. Precies een week na Boerenmaandag. De aanvangstijd is nog niet geheel duidelijk maar zal ergens in de middag van start gaan. We hopen op veel support.