Zondag heren 2 35+

Het zondag herenteam speelt in de 4e klasse 35+ en bestaat uit de volgende spelers.

Sander de Jonge (aanvoerder)
Zeger Koene
Dolf Riks
Rob Persoon
Peter Westervoorde
Patrick Schippers

Voor uitslagen en standen klik op onderstaande link. In desbetreffende link moet als competitie ingevuld worden “KNLTB Landelijk Voorjaar 2017” en Verenigingsnummer 68023.

btn_team-stand

 

Datum Thuis Uit Uitslag
9 april 2017 TC Nagele 2 TV Koriander 2 1-5
17 april 2017 TC Hoogland 3 TC Nagele 2 0-6
30 april 2017 TC Nagele 2 TC 91 Stadshagen 1 4-2
7 mei 2017 TV Koriander 2 TC Nagele 2 6-0
14 mei 2017 TC Nagele 2 TC Hoogland 3 0-6
21 mei 2017 TC 91 Stadshagen 1 TC Nagele 2

14 Mei 2017 Nagele 2 – Hoogland 3  6-0

“14 mei, de dag dat alle pUIzzelstukjes op zijn plaats vielen….”

Emmeloord is dan de aardappelhoofdstad van de wereld, maar op 14 mei zijn de eerste stappen gezet om Nagele de UIEN-hoofdstad van de wereld te maken. Door de samenvoeging van de expertise van de tennissers van TC Hoogland Zondag 3 (Jeroen, Rene, Vincent en Erik) en Nagele Zondag 2 zijn de eerste stappen gezet om Nagele, niet alleen als dorp met de platte daken, maar ook als centrum van de uien neer te zetten. Uiteraard kunnen we daar nu nog niet te veel van op papier zetten en prijsgeven, maar de volgende voorjaarscompetitie zal dit zeker vervolg krijgen.

De geboorte van dit grote initiatief kwam pas nadat er, onder mooie omstandigheden, eerst lekker getennist was. Zoals ook al in Hoogland, werd nu ook op onze eigen banen Hoogland aan de zegekar gebonden. Wederom een 6-0 overwinning. Peter en Zeger waren dominant en wonnen hun enkel beide met 6-0 en 6-1  en gezamenlijk de dubbel met 6-0 en 7-5; het was gezellig dus de tegenstanders nog even de gelegenheid gegeven met een langere 2e set wat langer op de baan te mogen staan. Patrick en Rob hadden vandaag iets meer werk. Gezamenlijk behaalde ze de dubbel binnen in 3 sets (6-4 / 4-6 / 6-4). De 2 sympathieke Nagelezen gunde zo Hoogland hun eerste setwinst van deze competitie. In de enkel waren ze echter doeltreffender en wonnen ze beide hun partij in 2 sets. Rob begon twijfelachtig en stond beide sets met 1-3 achter, maar sleepte er desondanks een 6-3 / 6-3 overwinning uit. Patrick daarentegen stond binnen no-time met 6-1 / 5-1 voor en gaf Rene de indruk dat hij aan het bier mocht. Rene was door nog niet aan toe en haalde er nog een tiebreak uit, deze werd gewoon door Patrick binnen gehaald. Daarna gezamenlijk wel aan het bier en onder een zeer gezellige nazit, zijn de mooiste toekomstplannen gesmeed.

Volgende week de laatste wedstrijd van het seizoen om de 2e plaats in onze poule. Op bezoek in Zwolle zullen we alle zeilen moeten bijzetten om een debuutseizoen goed af te sluiten.

Stand per 15 mei 2017
1 T.V. Koriander 2 5 26
2 T.C. ’91 Stadshagen 1 5 17
2 T.C. Nagele 2 5 17
4 T.C. Hoogland 3 5 0

30 April Nagele 2-Stadshagen 4-2

Nagele 2 wint topper!

Op een zonovergoten maar winderig park won Nagele 2 afgelopen zondag haar 2e wedstrijd op rij. Onder het mom van ‘never change a winning team’ bestond de basis wederom uit Patrick(1), Dolf(2), Zeger(3) en Peter(4).

Vooraf stonden Nagele en haar tegenstander Stadshagen precies gelijk nl: 5-1 verlies en 6-0 winst .Na kennis gemaakt te hebben met onze tegenstanders werd er besloten met 2 enkels en 1 dubbel te beginnen.

Eerste man Patrick die tot nu toe al zijn enkels had gewonnen kwam iets tekort tegen zijn tegenstander (die trouwens wel een 6 was). Over zijn dubbel later meer.

Tweede man Dolf dreef zijn tegenstander tot wanhoop door op een relaxte manier gewoon alle ballen terug te slaan en won in 2 sets. Ook over zijn dubbel later meer.

Zeger had van tevoren aangegeven liever met de dubbel te beginnen om de spanning van het racket te gebruiken om de spanning uit het lichaam te slaan of was het nou andersom. Hij had echter wel een vooruitziende blik want vanaf het eerste punt was de spanning eraf en won hij niet alleen de dubbel maar ook in de enkel gaf hij zijn tegenstander geen schijn van kans. Zijn dubbelpartner Peter deed het zoals gezegd in de dubbel goed maar zijn enkel was 1 set te lang en achteraf werd er door amateur psycholoog Dolf (Gadella) geconstateerd dat Peter aan een  ‘lack of concentration’ leed.

Tussenstand 3-2

In de laatste dubbel op het centercourt maakten Patrick en Dolf er met hun tegenstanders een fantastische wedstrijd van. In een gelijk opgaande strijd waarbij de eerste set in een tie break (7-0)!!!  naar Stadshagen ging, de tweede naar Nagele 6-3 waren het Patrick en Dolf die in de laatste set via de tie break aan het langste eind trokken 11-9!!!!!

Het toegestroomde publiek heeft enorm genoten van deze partij en de complimenten waren er dan ook voor alle 4 de spelers.

Uiteraard was het toen tijd om de dag met onze tegenstanders te evalueren onder het genot van een hapje en een drankje en daarbij werden de volgende dingen besproken:

  • Helden van de dag Zeger en Dolf
  • Zeger was zo goed dat zijn tegenstander Rob heeft besloten dit seizoen niet meer te gaan tennissen en eerst een prive trainer in te huren
  • Dat Alfred volgens de geruchten op zoek is naar een nieuw team om te sponseren na het puntverlies van Nagele 1!!
  • Dat het leuk is als zoveel mensen de moeite nemen om te komen kijken en dat ze dan ook nog een wereldpartij voorgeschoteld krijgen.
  • Dat het blessureleed in Nagele 2 een probleem begint te worden.
  • Maar dat de geblesseerden Rob en Sander fantastisch geholpen hebben in de catering ed waarvoor dank.
  • Dat de eindconclusie van wederom amateur psycholoog Dolf (Gadella) is dat 4-2 winnen leuker is dan 3-3 waarvan akte.

De eerstvolgende wedstrijd is op 7 mei uit tegen Koriander Almere en het lijkt erop dat Nagele in een zéééér verrassende opstelling aan gaat treden.

9 April Nagele 2-Koriander 2  1-5

Na een lange voorbereiding was het zondag de dag van ons debuut . Met goede moed moesten we voor de eerste keer thuis spelen . De banen waren zoals gewoonlijk weer zeer goed geprepareerd , dank je wel Ton. De tegenstander kwam uit Almere en leek ons niet zo sterk . Maar de mannen waren zeer balvast en onze nieuwe tenues maakten ook geen indruk op de tegenstander . De tegenstander bleek voor ons toch een maatje te groot. De enkels waren in twee sets gespeeld, alleen ondergetekende maakte er een drie setter van en maakte het enige punt van de dag . In de dubbels waren we ook kansloos en het blijkt maar dat het spelen op maandagavond toch wat anders is dan competitie spelen. De zonovergoten dag werd afgesloten met hapje en lekker drankje. De uitslag hebben we lekker weg gedronken . Nu op naar de volgende tegenstander, op 2de paasdag in Amersfoort . Sander we hopen dat je er weer snel bij bent en dat je maar snel herstelt. Nummer twee van lijst.

17 april TC Hoogland 3 – Nagele 2 0-6  

Hoogland uit…

Het Zondag heren 2 team van Nagele mocht op 2e Paasdag op reis naar het verre Hoogland. Met het verlies van vorige week nog vers in het geheugen kwamen we aan op het prachtige tenniscomplex van Hoogland. We werden hartelijk ontvangen door onze tegenstanders van die middag… Vincent, Eric, Jeroen en Rob. Deze vervaarlijk uitziende Highlanders boezemden ons toch wel enige angst in. Onder het genot van een lekker plakje cake een bakkie koffie werden de wedstrijden ingedeeld. Patrick mocht als eerst aantreden tegen Rob. Onze kopman deed wat hij moest doen en trok de wedstrijd naar zich toe in twee sets. De toon was gezet! Daarna was het de beurt aan Dolf die als tweede man  aan mocht treden tegen Jeroen. Ook Dolf had aan twee sets genoeg om de wedstrijd te beslissen. 0-2 voor de Lowlanders….!!! De druk voor derde man Zeger werd opgevoerd. Bij verlies zou het een lange terugreis worden. Echter ook Zeger wist in 2 sets van opponent Eric te winnen.

Als laatste enkel partij mocht Peter de baan op. Peter hield het hoofd koel en won eveneens met 2 sets van Vincent. De eerste dubbel, Patrick en Dolf, wisten hun partij vrij gemakkelijk te winnen. De tweede dubbelpartij, Peter en Zeger, ging iets moeizamer. Uiteindelijk stond hier ook een mooie 2-0 voor Nagele op het bord. Einduitslag Highlanders- Lowlanders  0-6.

Onder het genot van een hapje en een biertje en nog een biertje…. werd nog lang en gezellig nagepraat met de mannen van TC Hoogland. Zondag 30 april staat de wedstrijd thuis tegen Stadshagen op het programma. Dit belooft weer een mooi spektakel te worden.