Zondag Heren 1

Zondag heren 1 speelt in de 1e klasse afdeling 4, KNLTB voorjaar Landelijk 2018.
Dit team bestaat uit de volgende spelers:
-Aart Withaar
-Rens Koene
-Kees Koene
-Jochem Plat.

Klik hier voor een link naar het wedstrijdschema en de standen.
Het wedstrijdschema voor Nagele ziet er als volgt uit:

Datum Thuis Uit Tijd
8-4-2018 ALMERE 1 NAGELE 1  4-2
15-4-2018 NAGELE 1 STEENWIJK 1 3-3
22-4-2018 GOOILAND 1 NAGELE 1  3-3
6-5-2018 NAGELE 1 HUIZEN 1 4-2
13-5-2018 NAGELE 1 SV ENS, AFD. TENNIS 1  2-4
3-6-2018 NAGELE 1 SIDDEBUREN 1  

4 Juni Nagele 1 – Siddeburen 1  2-4

Nagele verliest van Siddeburen

Op de laatste competitiedag stond er niet veel meer op het spel. Zondag heren 1 speelde thuis tegen het op gelijke hoogte staande Siddeburen. Vanwege het dorpsfeest was vooraf besloten dat we wat later zouden beginnen. Rond de klok van 11:00 uur ontving een overcompleet team van Nagele haar tegenstander uit Siddeburen. Het team van Nagele bestond uit 6 spelers, maar van deze 6 konden er maar 4 spelen. Aart en Rens waren wel aanwezig, maar door blessures niet inzetbaar. Van het vaste team bleven alleen Jochem en Kees over. Marcel en Harrie waren vandaag de invallers.
Uiteraard hadden Aart en Rens vandaag  hun taken. Aart zorgde er als aanvoerder voor dat alles vandaag organisatorisch op rolletjes liep terwijl Rens optrad als cateraar.  Dat hij zijn taak serieus opvatte was duidelijk. Op de laatste avond van het dorpsfeest ging hij zelfs eerder naar huis om op de zondag als cateraar optimaal te functioneren, en dat moet gezegd worden, hij functioneerde optimaal.

Maar het ging natuurlijk om het tennis. Zonder de andere partijen tekort te doen, de partij op baan 1 tussen de in zijn enkelspelen nog ongeslagen Jochem Plat en tegenstander Oliver Micheneau (spreek uit als “Olieviejee Miesjeno”, was veruit de mooiste en spannendste partij van de dag. Jochem wist vooraf dat hij aan de bak moest want zijn van origine uit Parijs afkomstige tegenstander had speelsterkte 4. Het werd een zinderende partij. Elk bal werd door beide spelers voluit geslagen. Werd dat niet gedaan dan werd dat meteen afgestraft. Jochem begon goed en won de eerste set. De 2e set ging naar Olivier. Het werd dus een 3e set. Deze 3e set leek naar Olivier te gaan, hij kwam met 5-3 voor te staan, maar Jochem knokte zich fraai terug in de wedstrijd. De 5-3 werd 5-3, de 5-4 werd 5-5 en de 5-5 werd zelfs 5-6. Jochem mocht het op zijn eigen service afmaken. Helaas lukte dat niet. Olivier kwam toch weer langszij: 6-6. Een tiebreak moest tenslotte de beslissing brengen. In deze tiebreak bleek Olivier net wat sterker. Door deze tiebreak te winnen won hij uiteindelijk ook de partij.
Niet alleen het publiek genoot van deze hoogstaande wedstrijd, maar de spelers zelf zeer zeker ook. Een heerlijke partij.

Op baan 2 was Kees Koene al lang en breed klaar met zijn partij. Kees maakte korte met zijn tegenstander Fred Halsema. In de eerste set gunde hij zijn tegenstander nog 2 games, maar daar hield het ook mee op. Het werd uiteindelijk 6-2, 6-0.

Op baan 3 speelde Harrie tegen Henk Hommes. Henk de oudste speler van tegenstander Siddeburen, maakte het Harrie erg lastig. Veel fouten maakte hij (Henk) niet, maar hij bracht alles wel steeds makkelijk terug. Harrie had het idee dat hij de heel partij het initiatief had of mocht hebben, maar deed daar bitter weinig mee. Op de cruciale momenten ging hij (Harrie) steeds weer in de fout waardoor Henk de partij won met 6-2, 6-2.

Dan op baan 4. Marcel van Kallen tegen Henk Takens. Veel kreeg de schrijver van dit verslag niet mee van deze partij, maar wel het allerlaatste stukje. De partij kende namelijk een bijzonder einde.
Marcel had de eerste set verloren, leek de 2e set te gaan winnen, maar Henk knokte zich terug in de set.  De laatste bal die Marcel, op wat toen het matchpoint was, sloeg, was een slicebal. Het punt en daarmee de partij ging naar tegenstander Henk. Het publiek dat deze partij op baan 4 volgde ging richting de kantine. De spelers gingen de baan vegen. Tot verrassing van het naar de kantine verkaste publiek werd er in een keer weer getennist op baan 4. Wat was het geval ? Marcel was aan het vegen en dacht bij zichzelf: “ Sloeg ik een slicebal op matchpoint, dat doe ik normaliter nooit”. Dit kaartte hij aan bij zijn tegenstander en ze waren er al heel snel uit. De laatste bal werd niet geslagen op matchpoint maar bij deuce. Dus beide spelers weer de baan op. Het was van heel korte duur want Henk won alsnog.

Daarna werden de dubbels gespeeld. Jochem en Kees speelden tegen Olivier en Henk. Jochem en Kees wonnen deze partij met 7-5 en 6-0. Op de andere baan leken Marcel en Harrie voor een verrassing te zorgen. Ze wonnen de eerste set van Fred en Henk met 7-5. In het begin van de 2e set echter een kleine tegenvaller. Bij Marcel schoot de kramp in zijn kuit. Na een intensieve behandeling kon hij verder, maar hij was duidelijk minder beweeglijk dan in de eerste set. Waar hij in de eerste set de nodige punten aan het net maakte, bleef dat in de 2e set beperkt tot een enkel punt. Uiteindelijk ging de 2e set vrij eenvoudig naar Henk en Fred, 6-1. Een tiebreak moest tenslotte brengen. De tiebreak ging lang gelijk op, maar bij 6-6 ging Harrie een paar keer in de fout waardoor het binnen no time 6-9 stond. Het werd nog 7-9 en het had zelfs 8-9 moeten worden, maar waar Marcel eenvoudig het punt leek binnen te halen, raakte hij alleen maar lucht. Winst dus voor Siddeburen. Hiermee werd de eindstand van de partij Nagele-Siddeburen vastgesteld op 2-4.

Uiteraard was er nog een gezellige nazit met de nodige hapjes van onze cateraar. Sponsor Alfred was er natuurlijk ook en wil ondanks de nederlaag volgend seizoen toch weer fors investeren in zondag heren 1. Hij heeft nog even geprobeerd om de naar wij begrepen hadden transfervrije Olivier van Siddeburen over te nemen. Als je in Nagele woont ben je, althans met de auto, tenslotte toch eerder in Parijs dan vanuit Siddeburen. Maar helaas, Olivier ging niet op het aanbod van Alfred in. Zelfs het aanbod van een gratis ruitje mocht niet helpen. Nagele zal het het volgende jaar dus weer met dezelfde spelers moeten doen.

Zo even na vijven vertrokken onze sympathieke tegenstanders richting Siddeburen, ging ook de schrijver van dit verslag naar huis, maar bleven nog enkele spelers nazitten. Deze zijn inmiddels nu ook thuis. De voorjaarscompetitie 2017 zit er op. Nagele is als 5e geëindigd en speelt ook het komende seizoen weer in de 1e klasse.  

13 Mei Nagele 1 – Ens 1 2-4

REVENGE voor ENS…

Na de dikke nederlagen van vorig seizoen waren de mannen van TC Ens gebrand op revanche. Onze tegenstanders waren supergefocust, dit konden we al merken in de voorbereiding. Er waren slechts 2 spelers die samen in de auto naar Nagele wilden komen, de andere 2 kwamen apart. Een van hen (Arjan Veld) kwam zelfs per fiets, een e-bike, dat dan weer wel. Maar goed, de concentratie droop van de gezichten van de mannen uit Ens af. Na het gebruikelijke kopje koffie met taart van cateraar Kees begonnen we met de 4 enkelpartijen; Jochem-Marien, Kees-Jeroen, Harrie-Arjan, Marcel-Cor. Jochem kon ,,der bomber,, uit Ens gemakkelijk partij bieden, sterker nog, met speels gemak werd Marien van de baan geveegd. Kees had het een stuk moeilijker tegen de flegmatieke Jeroen en moest het onderspit delven. Ook Harrie kon het niet bolwerken tegen Arjan. Dan Marcel; een ware tennisthriller werd er door hem en Cor op de mat (baan) gelegd. Na 3 sets en 3 uur tennis kon Marcel als winnaar van de baan stappen. De tussenstand was weer in evenwicht; 2-2. De lange partij van Marcel had wel als gevolg dat Marcel volledig gesloopt was en absoluut niet de dubbel nog kon gaan spelen. Rens, samen met Aart in tijdelijke retraitre, melde zich spontaan aan om samen met Harrie de dubbel te gaan spelen. Kees en Jochem speelden hun dubbel tegen Arjan en Jeroen; Winst voor Ens, met goed tennis werden Kees en Jochem verslagen. Ook Harrie en Rens moesten aan de dadendrang van Ens geloven, Marien en Cor gaven de Nagelezen weinig kans. Conclusie; een welverdiende overwinning voor onze buren. Met nog 1 thuiswedstrijd te gaan (3 juni a.s) tegen Siddeburen lijkt het erop dat ons team in de middenmoot gaat eindigen.

6 mei Nagele- Huizen 4-2

Wat er al een tijdje aan zat te komen gebeurde afgelopen zondag dan ook. Het 1e zondag team won haar eerste wedstrijd en doet hierdoor gewoon mee in de bovenste regionen van zijn competitie. De mannen uit Huizen, die hier en daar behoorlijk luidruchtig waren, gingen met 4-2 ten onder. Captain Aart had dit op voorhand al voorspeld en scoort, met zijn voorspellingen, tot nu toe 100%.

Ook op zijn gedane teamopstellingen is tot nu toe weinig aan te merken.Maar ook afgelopen zondag kon hij, door fysieke ongemakken, geen punten pakken.

Jochem deed wat van hem verwacht werd en won zijn enkel en dubbel. Ook Kees deed dit en de basis, voor de overwinning, was gelegd. Harrie verdiende, deze middag, de grootste complimenten. Hij won zijn enkel, nadat hij een lange periode van het hoogste toneel verdwenen was. Hij verving Rens die door een vervelende armblessure niet kon beginnen. De dubbel, Aart en Harrie, ging verloren waardoor de 4-2 een feit was. A.s. zondag zal Nagele 1 thuis tegen “buur” aantreden. Harrie en Marcel zullen Rens en Aart vervangen. Chapeau alom dat we hier in Nagele, met twee blessures in de gelederen, gewoon een representatief team op de benen kunnen brengen. Bedankt mannen.

Iedereen is uiteraard welkom zondag. Er kunnen nog leuke dingen gebeuren in deze competitie.

22 april Gooiland – Nagele 3-3

Oranje Boven ?

Zondag 22 april stond alweer de laatste uitwedstrijd voor herenteam 1 op het programma. Dit keer de op papier lastige wedstrijd tegen Gooiland, tegen volgens 1 van onze eerdere tegenstanders “een team van bikers èn de chauffeur van André Hazes”. Deze laatste zou zelfs een rating hebben van 1,6…. We waren dus gewaarschuwd. Maar of het nu de chauffeur van vader of zoon Hazes zou zijn geweest werd ons niet duidelijk want onze tegenstander bleken uiteindelijk een stel keurige 40 plussers (?) te zijn. Om 15 uur (!) konden we dan eindelijk aan de slag. Onze aanvoerder Aart, liefkozend “Captain Zero” genoemd, en topscorer Jochem trapten af. Aart had last van “PHPD” (pijntje hier, pijntje daar) maar verweerde zich ondanks zijn blessure zeer verdienstelijk. Hij moest uiteindelijk na 3 sets zijn meerdere erkennen in een goede tegenstander en deed zijn bijnaam helaas opnieuw eer aan 😔. Jochem kwam wat moeizaam op gang maar denderde daarna over zijn tegenstander heen. Tussenstand 1-1. Kees en Rens kwamen toen in het veld. Rens was vrij snel klaar en werd door zijn tegenstander vakkundig afgedroogd. Kees moest daarentegen flink aan de bak en na een zinderende 3-setter trok hij de verdiende punten naar zich toe. Tussenstand na de enkelpartijen 2-2. En dan komt het aan op tactisch vernuft en inzicht. En dat brengt het beste in onze captain naar voren. De “manke” (Aart)  en de “lamme” (Rens, vanwege de 1e verschijnselen van de beruchte tennisarm) werden opgeofferd om als 1e dubbel te gaan spelen. Kees en Jochem zouden dan wel even het gelijkspel binnen halen. En zo geschiedde: Aart en Rens verloren en Jochem en Kees pakten na een spannende 3-setter met super tie-break het 3e punt. Opnieuw een gelijkspel, wat ook vaak door de kleur Oranje wordt aangeduid…. Het zal toch niks te maken hebben met onze sponsorkleuren???? We maken in ieder wel de blits op iedere tennisbaan met onze flitsende outfit.

Na de wedstrijd werd er onder het genot van een hapje en een drankje nog even nagetafeld en genoten van een paar hoogstaande damesdubbel wedstrijden. Om klokslag 23.00 uur op zondagavond (!) was het gezelschap weer thuis. Nu nog 3 thuiswedstrijden waarbij alle kansen op een hoge klassering in deze uitermate spannende klasse nog volop aanwezig zijn. Alleen zullen de heren nog wel even fit moeten worden èn blijven…..

 

Nagele 1 – Steenwijk 1  3-3

EEN DUBBEL GEVOEL

Met 2 competitiewedstrijden in de benen het gevoel hebben van;  er had beide keren meer ingezeten… Tegenstander Steenwijk kwam vandaag met 5 spelers invliegen, hetzelfde aantal dat wij achteraf ook nodig hadden. Rens, Kees en Jochem domineerden in hun enkelpartijen en omdat Aart zijn partij moest staken (blessure) stond er aan  het begin van de middag een 3-1 voorsprong op het bord. Na een telefoontje naar Rik Rienks met de vraag of hij een dubbelpartij wilde spelen werd direct positief gereageerd door Rik, grote klasse en nogmaals een bedankje naar Rik voor het invallen. Na de puike partij van vorige week konden Rens en Jochem het deze keer niet waar maken; tussenstand 3-2. Lang leek het in de dubbelpartij van Kees en Rik de goede kant op te vallen, maar uiteindelijk ging toch de winst naar Steenwijk. Eindstand; 3-3.Conclusie; geen man overboord, onze doelstelling (top 3) blijft haalbaar…a.s zondag mogen we uit spelen tegen Gooiland, daarna nog 3 thuiswedstrijden, we houden jullie op de hoogte…

8 April LTV Almere 1 – Nagele 1

Verlies voor Team Oranje

Afgelopen zondag mochten we eindelijk weer aan de bak. Na het kampioenschap van vorig jaar, komen we dit jaar weer in de 1e klasse uit. Er stond een uitwedstrijd op het programma in Almere. Een doelstelling was er niet, die zou na afloop worden bepaald. En misschien ging het daar wel mis, want er was vandaag meer te halen dan waar uiteindelijk mee werd vertrokken: een 4-2 nederlaag. 

Na het succesvolle vorige seizoen was er geen reden tot verandering: Aart mocht als captain aanblijven. Hij had 13 uur als vertrektijd bepaald. Een verkeerde afslag, na miscommunicatie tussen Rens en Kees, betekende bijna dat we te laat arriveerden op het sportpark maar gelukkig waren we 50 minuten van te voren aanwezig. Genoeg tijd om te acclimatiseren in het zonnetje en na een paar bakjes koffie kwamen ook onze tegenstanders binnendruppelen. Het bleek niet het team van de marktkoopman te zijn zoals algemeen werd aangenomen.

Omdat we nog niet genoeg opvielen, had sponsor Alfred voor aanvang van het seizoen voor schitterende oranje tennisschoenen gezorgd. Maar schitterende schoenen wil niet per definitie zeggen dat ook de spelers schitteren. Zo bleek vandaag.

Het was even inkomen op de rode kunstgras banen. De ballen kregen een extra versnelling mee. Aart  kwam maar niet in de wedstrijd en ging er met vrij duidelijke cijfers af: 6-1 6-1. Jochem daarentegen kon al snel het tij keren na een stroef begin: 6-3 6-2 winst. Vervolgens kwamen Kees en Rens de baan op. Kees had een setje nodig om in te komen, maar de 2e set ging crescendo. Althans, tot 5-2. Toen was het plots over: 6-1 7-6 verlies. Bij Rens leek er niets aan de hand. 1-0 voor, 2-1 voor, 3-2 voor, 4-3 voor, 5-4 voor. Maar toen ging het mis: een 7-5 6-2 nederlaag.

Dan moesten de dubbels maar gewonnen worden. Rens en Jochem voldeden aan deze eis. Dindsdag piekten ze juist op tijd op de training, wat vertrouwen gaf voor de wedstrijd. Met zeer steady tennis werd een puike partij op de baan gelegd: 6-2-6-3 winst. Ook Aart en Kees leken op weg naar de overwinning; maar 6-2 winst in de eerste set kon geen vervolg worden gegeven in de 2e set. De wedstrijdtiebreak leek wel de kant van Nagele op te vallen, maar een 7-4 voorsprong bleek niet genoeg.

Een 4-2 nederlaag met voor sommige spelers stof tot nadenken. Volgende week spelen we thuis tegen Steenwijk 1. We beginnen op ons geliefde tijdstip van 10 uur.