Zondag Heren 2

Zondag heren 2 speelt in de 4e klasse afdeling 8, KNLTB voorjaar Landelijk 2018.
Dit team bestaat uit de volgende spelers:
-Sander de Jonge
-Peter Westervoorde|
-Zeger Koene
-Rob Persoon

Klik hier voor een link naar het wedstrijdschema en de standen.
Het wedstrijdschema voor Nagele ziet er als volgt uit:

Datum Thuis Uit Tijd
8-4-2018 DE MEENT 1 NAGELE 2  6-0
15-4-2018 NAGELE 2 DE BIJVANCK 2  1-5
22-4-2018 VATHORST 1 NAGELE 2  3-3
6-5-2018 NAGELE 2 BLARICUM 2  1-5
13-5-2018 DE KUIL 2 NAGELE 2 1-5 
27-5-2018 NAGELE 2 BAARN 1  2-4
3-6-2018 BAS 1 NAGELE 2 6-0 

3 Juni BAS-Nagele 2  6-0

De Dinsdag helpt de Maandag op Zondag.

Het eind van een slopend tennisseizoen naderde voor Zondag 2 en toen kwam het onheil van een incompleet team. Zeger geblesseerd, Peter een hele drukke agenda, Dolf met een jarige zoon, Harrie als joker bij het 1e en dus bleven slechts Sander en Rob over om het op te nemen in Biddinghuizen tegen B.A.S. Er was geen mogelijkheid om de wedstrijd te verplaatsen en om toch met een meer dan volwaardig team op pad te gaan en aangezien we nog 2 man nodig hadden, was dit de ultieme gelegenheid om het koningskoppel van de Dinsdag mee te vragen. Met zo’n koppel neem je gelijk een echte kopman mee. Aldus vertrokken op zondag morgen Rob en Sander samen met Anton en Jelle richting Biddinghuizen. Beide heren namen de gelegenheid zeer serieus en hebben het hele dorpsfeest er rekening mee gehouden, dat zij zondag morgen moesten tennissen. Jelle en Anton bedankt daarvoor!

Onderweg de laatste puntjes met betrekking tot de opstelling besproken en toen aan de natte cake van Mathijs (desgewenst breidt hij ook spencers). Als kopman mocht Anton  de 1e partij spelen. Helaas was zijn tegenstander Marc een voormalig tennisleraar (alweer!) en veelvuldig clubkampioen in Lelystad. De uitslag laat zich raden: 6-0 ; 6-1. Jelle en Sander begonnen gelijktijdig met Anton aan hun partij en waren net zo snel klaar. Jelle wist zelfs nog 2 games binnen te halen. Om toch de eer van de beste enkelaars van de dag  aan Jelle en Anton te laten hebben Sander en Rob toen maar besloten om ieder 0 games te behalen. Dit terwijl Rob zijn tegenstanders consequent de ballen in zijn hand hield, omdat hij zijn broek binnenstebuiten had en hem niet durfde om te draaien! En de tegenstander van Sander (zo gaan de verhalen) speelde met een glazen oog, 2 gehoorprotheses en een bionisch been. Al met al 4 kansloze enkelpartijen.

De dubbels gaf nog hoop, doordat wij de kanonnen van Dinsdag mee hadden. Zij begonnen zeer voortvarend en kwamen 1-0 voor. Hiermee was daarna de wedstrijd wel gedaan en met 6-2; 6-2 was het  weer vrij snel gedaan. Sander en Rob hielden deze partij met een schuin oog in de gaten en besloten dat het met 4 games voor Jelle en Anton 5 games wel voldoende was (het moet ook niet te rumoerig worden op de terugweg) en verloren met 6-3;6-2. Ook de dubbels gingen dus vrij vlot.

Wat ook vrij vlot ging was de nazit; na 2 drankjes werd besloten (uiteraard door onze tegenstanders) om de rekening op te maken (de frituur hoeft toch zeker niet aan voor jullie?), dus om half vier alweer in de auto richting de Wendakker. Na 2 minuten kwam Sander erachter dat op de Wendakker te Biddinghuizin allemaal panden met puntdaken stonden en heeft de navigatie maar ingesteld op de Wendakker in Nagele.

Het seizoen zit er op met uiteindelijk een 6e plaats. Alle supporters en onze invallers Dolf, Harrie, Leendert, en uiteraard Jelle en Anton bedankt!

Records zijn er om verbroken te worden….

27-05-2018 Nagele 2 – BLTC Baarn 1 2-4

Onder tropische omstandigheden werden de mannen van Baarn 1 ontvangen door het 2e welke vandaag bestond uit Harrie, Dolf, Peter en Sander. Onder het genot van een kop koffie met wat lekkers ( de prima catering was verzorgd door Zeger ) hebben we kennis gemaakt met de tegenstanders, genaamd David, Roeland, Michiel en Tim.

Waarschijnlijk door de warmte waren er buiten de competitiespelers om geen andere leden die gebruik maakten van onze prachtige banen, daarom konden we met 4 enkelpartijen gelijktijdig beginnen. Het werden werkelijk 4 zinderende partijen…Dit kwam niet alleen door de temperatuur maar zeker door de spanning, alle enkelspelen waren zeer aan elkaar gewaagd ondanks dat de setstanden anders doen vermoeden. Harrie won uiteindelijk zijn partij van David in een 3 setter / thriller. Sander en Peter verloren helaas nipt hun wedstrijden van Michiel en Tim, dit had met een beetje meer geluk heel anders kunnen lopen. Gelukkig wist Dolf zijn enkel wel te winnen. Na de enkels stond er dus een 2 -2 op het scorebord. Nog van alles mogelijk dus.

Uitslagen enkels :
Harrie – David ; 6-4, 4-6, 6-4
Sander – Michiel ; 3-6, 3-6
Dolf – Roeland ; 6-2, 6-4
Peter – Tim ; 5-7, 1-6

Nadat iedereen op adem was gekomen,  begonnen we met de 2 dubbelpartijen. Harrie en Dolf tegen David en Michiel, uitslag 3-6, 5-7. Sander en Peter tegen Roeland en Tim, uitslag 4-6,4-6. Uiteindelijk dus een 2-4 nederlaag geleden, de schrale troost was dat toch iedereen wel een lekkere pot tennis heeft gespeeld, daarna hebben we nog een welverdiend drankje genuttigd….

Deze middag zijn er toch “ongemerkt” nog een paar records gesneuveld. In ieder geval het hitte record, het tweede record was toch wel de duur van het nazitten door de tegenstander. We hebben niet geklokt, maar het moet zou ergens tussen de *8.30 en 8.50 geweest zijn dat de tegenstanders zijn gebleven.

Ondanks de verzengende hitte waren er toch nog een paar toeschouwers op de wedstrijden afgekomen waarvoor dank. Ook onze trouwe supporter Alfred B. die bijna alle wedstrijden van de partij is….Volgende week helaas alweer de laatste competitie ronde, we gaan dan op bezoek in Biddinghuizen / BAS 1. 

*De tijden die in bovenstaand zijn genoemd worden weergegeven in minuten !

13 mei 2018 De Kuil – Nagele 2 1-5

En weer een 5-1 overwinning…..

Zondag 13 mei vertrok er weer een delegatie namens Zondag 2 vanuit Nagele richting het Gooi om op de werkelijk schitterende banen van LTC De Kuil (in de bossen van Crailo) een partij te spelen tegen de heren uit Huizen en omstreken. Helaas kom Zeger ons niet vergezellen door zijn rugproblemen, maar was Dolf bereid om met ons mee te gaan. Hiermee was gelijk onze nummer 1 van de dag bekend. Dolf stelde ons niet teleur en in een solide 1-6 / 0-6 was het eerste punt binnen. Ronald had geen kans.

Aangezien Peter wat last had van zijn arm gaf hij zijn 2e plek op om als vierde man te gaan spelen. Sander nam de 2e partij voor zijn rekening en speelde tegen de aller sympathieke Mark. Hoe sympathiek ook, van Sander kreeg hij slechts 4 games (3-6 / 1-6).

Door het geschuif van Peter mocht Rob met een ranking van 9,2550 toch op 3. Voor deze partij werd de allrounder Steven ingezet. Allround in de zin, dat deze Belg, zo wat alles had gedaan binnen de club en van alles op de hoogte was. Ook deze Belg bewees, dat jarenlange zitting in het bestuur geen automatische  garantie is op vlekkeloos tennis op hoog niveau. Deze linkshander had geen schijn van kans tegen Rob en met 2 keer 2-6 behaalde Rob zijn eerste enkel-overwinning deze competitie.

Op zijn verzoek mocht Peter dus als vierde man aantreden. Helaas voor hem, was dit tegen de herintredende Walter. Walter keek met 2 keer 6-0 terug op een uitermate fijn rentree. Na de enkels met een ruime 3-1 voorsprong werd optimistisch gestart met de dubbels. Peter hielp Dolf door zelf al zijn servicebeurten te houden en de net-uit ballen van Dolf goed te maken. Samen behaalde zij een 3-6 / 5-7 overwinning. Peter zijn bijdrage, was na het chauffeuren, weer van toegevoegde waarde in het behalen van deze dubbeloverwinning.

De laatste partij ging tussen Steven/Walter en de nog steeds in winning mood verkerende Sander/Rob. Na de behaalde overwinning tegen Blaricum, moest nu De Kuil er ook aan geloven. De eerste servicebeurt werd door De Kuil aan Nagele gegund. Dat hebben zij geweten, na de eerste bal was het 15-0 voor Nagele en Sander en Rob hebben deze voorsprong niet meer weggegeven. Een 4-6 / 2-6 overwinning leverde een 1-5 overwinning op.

De weergoden waren ons de gehele middag goedgezind en slechts de laatste 2 games werden in de regen gespeeld. Tijdens de nazit begon het pas echt te regenen. Op het fraaie terras, onder de heater, met een schitterend uitzicht op het in de bossen gelegen park werd er lekker geborreld. De borrel was gezellig en nadat onze laatste tegenstander Steven zich eindelijk van ons onttrokken had (hij wilde toch wel alles vertellen over de geschiedenis van de club, de ligging in de Kuil (met dank aan de aanleg van de A1), de Italiaanse trainer Philippo, de Gooise dames van 40, het jeugdtennis en het bord langs de weg), hebben wij nog een laatste biertje gedronken alvorens weer veilig en wel door Peter in Nagele te worden afgezet.

6 mei 2018 Nagele 2 – Blaricum 1-5

Nagele 2 verliest van de nummer 2

Afgelopen zondag 6 mei ontving Nagele 2 hun tegenstander uit Blaricum. Rob, Mark, Ronald en Gerard vonden het een eind rijden en omdat niemand achterin wilde zitten werd er besloten met 2 auto’s af te reizen. (het blijft toch Blaricum)

Na gezellig koffie gedronken te hebben met heerlijke taartjes van Sander begon Peter op 1 tegen Mark. Peter vloog uit de startblokken maar dat waren helaas ook zijn struikelblokken.Na een overtuigende winst in de eerste game ging het lichtje uit en werd er kansloos verloren tegen een naar later bleek zeeeer sterke tegenstander met een spelers sterkte van 6.1.

Sander begon op baan 3 veel beter. Zoals gebruikelijk slaat Sander elke bal terug en tegenstanders worden daar gek van en even leek het erop dat dit weer zou gebeuren maar Gerard was mentaal in orde en wist Sander in een twee setter te bedwingen.

Rob was ondertussen met zijn partij tegen Ronald begonnen. Daarover later meer, want Zeger was met de warming up begonnen voor zijn partij tegen Rob. Normaal staat Zeger op 1 of 2 maar hij had zaterdag aangegeven last van zijn rug te hebben. Na ongeveer 20 mensen gevraagd te hebben besloot Zeger toch zelf te beginnen. Het inlopen ging goed, het inslaan ging goed, het opslaan ging goed. Afijn geen wolkje aan de lucht letterlijk. Ontspannen werd aan de partij begonnen en bij een stand van 30-30 produceerde Rob een bal waarbij Zeger moest rennen, bukken en duiken om deze te halen. Het onvermijdelijke gebeurde en Zeger ging door zijn rug. Waar de wonderdokter enkele weken geleden nog het leven van zijn teamgenoot redde waren deze niet bij macht Zeger te genezen. Rob verklaarde achteraf nog nooit met 40-30 gewonnen te hebben.

Ondertussen was Rob bezig met een comeback want na de eerste set verloren te hebben trok hij de tweede naar zich toe. In de 3e set toonde Ronald zich iets vaster waardoor de 4e enkel ook verloren ging.Om toch iedereen te laten dubbelen werd de Maestro die zoals altijd stond te kijken gevraagd in te vallen voor Zeger.Ondanks het feit dat hij hierdoor zijn middagslaapje mis liep was hij bereid dit te doen. Samen met Peter werd er begonnen met de de dubbel maar helaas waren onze tegenstanders Mark en Rob een maatje te groot.

Tussenstand 0-5.

Blaricum dacht dat ze de 0-6 al op zak hadden maar niets was minder waar. In een bijna foutloze dubbel van Rob en Sander moesten Gerard en Ronald erkennen dat ze zich toch hadden verkeken op de kwaliteiten van Rob en Sander. Eindstand 1-5.

Het nazitten was zoals gebruikelijk erg gezellig waarbij onze tegenstander vertelde eerder ook tegen het zeeer luidruchtige team van de tegenstanders van Nagele 1 gespeeld te hebben en daar ook met 5-1 van gewonnen hadden. Aankomende zondag moet Nagele 2 naar De Kuil en gezien de stand zou dit een overwinning op moeten leveren. Tot slot willen wij Leendert bedanken dat hij in wilde vallen voor Zeger!!

22 april 2018 : Vathorst 1 – Nagele 2 3-3 

Afgelopen zondag reisden de heren van Nagele 2 naar Amersfoort voor hun wedstrijd tegen de heren van Vathorst 2. Op een zonovergoten sportpark werden wij welkom geheten door John, Dernie, Martin en Gert. De taart stond al klaar en de eerste punten waren dan ook voor ons. Ze smaakten heerlijk! Het viel ons wel op dat alleen Dernie een puntje scoorde. Zou dit een voorbode zijn voor de rest van de dag?

Vanwege de verhindering van Peter en Rob konden we vandaag beschikken over de twee reserves Dolf en Harrie. Harrie mocht als eerste man zijn wedstrijd starten tegen John….. en dat bleek een prachtige match …. Harrie stond in zijn enkel partij als langste op de baan en wist, in een zeer spannende en onder tropische omstandigheden gespeelde wedstrijd, uiteindelijk te winnen in drie sets…. 3-6, 6-4, 6-7.

Dolf mocht in zijn partij aantreden tegen Martin, de man die veel weet zoals hij zelf vertelde. Nou, dat heeft hij geweten…… Waar Dolf in de eerste set nog enige tegenstand ondervond bleek de weerstand in de tweede set volledig te zijn verdwenen de partij ging in 5-7, 0-6 naar Dolf.

Het beloofde een mooie middag t e worden….. Echter hadden Zeger en Sander tegen respectievelijk Dernie en Gert hun meerde gevonden. Zeger wist niet verder te komen dan 3-6, 3-6 en Sander moest met 1-6, 2-6 ook het onderspit delven. Met de dubbels voor de boeg stond er 2-2 op het bord.

Harrie en Dolf tegen John en Dernie…. Wederom was dit een spektakel pot. De eerste set ging zeer gemakkelijk naar Harrie en Dolf… 0-6! De tweede set bleken de tegenstanders het over een ander boeg te gooien… Het leek er nog even op dat er een super tiebreak  aan te pas moest komen om de wedstrijd te beslissen. Harrie en Dolf lieten het zover niet komen en wisten de tweede set in 6-7 naar zich toe te trekken.

Sander en Zeger mochten aantreden tegen Martin en Gert.  Al snel in de eerste set leek het een gemakkelijke middag te worden voor de tegenstander maar met  0-4 op het bord wisten Sander en Zeger hun rug nog te rechten en kwamen terug tot 3-4. Even leek het er op…. Maar helaas… 3-6 voor Vathorst. De tweede set ging in het begin gelijk op maar ook deze set werd uiteindelijk gewonnen door Martin en Gert. Hiermee was de einduitslag bepaald op 3-3.

Een duidelijke constatering…. Nagele 2 heeft het deze middag te danken gehad aan hun reserves!! Harrie en Dolf… dank jullie wel voor de punten.

We hebben nog eventjes gezellig nagezeten….. maar de bekerfinale moest gehaald worden…. Dus zaten we weer op tijd in de auto op weg naar huis.

15-04-2018 : Nagele 2 – De Bijvanck 2 5-1

Na het tegenvallend resultaat  van vorige week zondag, werden nu de toppers van LTC de Bijvanck ontvangen op ons tennispark. Dit team bleek een mix te zijn van veel ervaring en de nodige spirit…De eerste indruk is vaak bepalend. Af en toe heb je het geluk dat de tegenstander bestaat uit een van straat geplukt gezelschap, zoals spelers met kniekousen, of shorts gemaakt van theedoeken. Dit was echter bij onze tegenstander niet het geval, we moesten dus flink aan de bak. Zeger en Peter beten de spits af tegen Gerhard en Arnoud. Peter schoot als een komeet uit de startblokken en stond binnen no time met 3-0 voor. Ondanks dat beide spelers zich erg lichtvoetig over de baan bewogen bleek toch de kwaliteit van baan 4 snel minder te worden, het werd erg glad. Bij deze 3-0 stand werd er getwijfeld of verder spelen verantwoord was, gelukkig werd er door gespeeld. Waarschijnlijk door deze onderbreking werd Peter uit zijn concentratie gehaald want Arnoud wist de 3-0 achterstand om te buigen naar 3-6 winst. Maar in de 2e en de 3e set wist Peter vanaf het begin het initiatief naar zich toe te trekken. De tweede werd zelf 6-1 en de laatste 6-2. Bij match point raakte Peter ernstig geblesseerd en het leek dat hij moest opgeven. Maar…Zeger heeft hem voor deze teleurstelling weten te behoeden door een alternatieve genezing toe te passen. De exacte details van deze behandeling zijn de schrijver van dit stuk helaas niet bekend…  Gelijk met Peter begon de partij van Zeger tegen Gerhard, dit was een korter spektakel. De eerste set is uiteindelijk  een schaakspel geworden, maar Zeger bleek de beste schaker in deze set, 7-6 winst. Het verzet was toen gelijk gebroken want de 2e set ging met 6-1 naar Zeger. Na deze partijen moesten Sander en Rob aan de bak tegen Eric en Jan. De eerste set was een zware dobber voor Sander, hij had moeite met het spel en de ervaring van zijn tegenstander. De eerst set werd dan ook uiteindelijk verloren met 5-7. De 2e en 3e set moest Eric meer loopwerk verrichten wat hem niet goed af ging, hierdoor werden deze 2 sets door Sander binnen gehengeld met 6-4 en 6-3. Ook Rob begon zijn partij met een 5-7 verlies in de eerste set. De tweede werd echter verdiend gewonnen met 7-6 en we dachten dat hierdoor Jan mentaal was geknakt. Niets bleek minder waar, Rob verloor helaas ook de 3e set met 3-6 en hierdoor dus ook de partij. Toen waren we aan de dubbel spelen toe. Arnoud en Gerhard bleken niet ongeschonden uit hun enkel partijen te zijn gekomen en konden hierdoor niet spelen tegen Peter en Rob. De tweede partij werd gespeeld door Zeger en Sander tegen Eric en Jan. De eerste set ging lang gelijk op maar werd uiteindelijk winnend voor Nagele met 6-4 gewonnen. Tennis blijft toch een rare sport. Er werd waarschijnlijk gedacht dat de buit al binnen was, niets bleek minder waar. 0-6 verlies in de 2e set voor Zeger en Sander. Nu werd er volgens de nieuwe regels een supertiebreak gespeeld. Dit leek net als de tweede set volledig fout te gaan voor Nagele, we kwamen zelfs met 4-8 achter. Toen werd het welbekende “andere” vaatje aangesloten en wisten Zeger en Sander er een 13-11 winst uit te slepen waardoor ook deze partij in winst was omgezet…Al met al een mooie dag die met een 5-1 winst is afgesloten en waarbij er nog lang en gezellig is nagepraat.


8 april 2018 De Meent 1- Nagele 2   6-0

Na het debuutjaar van heren 2 was nu eindelijk het moment aangebroken dat de captain Sander zich ook met het spel op de baan gaat bemoeien. Alle voorbereiding waren getroffen en zo vertrokken Zeger, Peter, Sander en Rob na de lunch richting sportpark Meerweg in Bussum om daar tegen het EERSTE team van De Meent aan te treden.

Om de tegenstander zand in de ogen te strooien kwamen wij vrij relaxed en ongedwongen op het park aan. Om te spelen in Het Gooi was voor ons een nieuwe ervaring, dus  de kledingvoorschriften waren niet helemaal duidelijk en dat zijn ze nog steeds niet. Mag je nu wel of niet op badslippers? Moet je gewoon in je tenniskleding? Ga je netjes (het is tenslotte zondag) in een lange broek of trek je vrijetijdskleding aan en bij mooi weer dus in een korte broek. Aangezien wij het ook niet wisten, hebben we maar voor alle vier de varianten gekozen. De tegenstander dacht daar wellicht het zijne over, maar dat laat ons koud.

Na de koffie en ons geheel uniform in onze zelfde tenues te hebben gekleed (hoewel een zwarte broek niet helemaal wit is), waren ze nu wel bij De Meent  onder de indruk. Zo’n professionele uitstraling hadden zij niet verwacht. Deze staat van verwondering heeft welgeteld zo’n 15 minuten geduurd en was na de eerste gespeelde games wel gedaan. Over het wedstrijdverloop valt weinig te vermelden, maar het kwam erop neer dat de Meent het goed heeft gedaan. Het is niet te hopen, dat Zeger elke week een gepensioneerde tennisleraar treft. Enfin, onder mooie weersomstandigheden, lekker nagezeten aan een luxe bierassortiment, zijn wij klaar voor volgende week. Dat komt het Gooi (Blaricum) naar de polder. Kijken wat dat gaat brengen.