Heren Zondag 2 35+

Zondag heren 2 speelt in de 4e klasse afdeling 8.
Dit team bestaat uit de volgende spelers:
-Sander de Jonge
-Peter Westervoorde|
-Zeger Koene
-Rob Persoon
-Harrie Bloo
-Dolf Riks

Klik hier voor een link naar het wedstrijdschema en de standen.

26 Mei Nagele 2 – Westerhaar 1  1-5

Nagele 2 verliest maar wordt toch knap 3e
Vandaag werd op een zonovergoten park gespeeld tegen kampioen Westerhaar. Vanwege tactische redenen stond Rob niet in de basis en mocht hij toekijken vanaf de bank.Dat Rob niet alleen uitstekende geografische kwaliteiten bezit werd al snel duidelijk want na alles heel even bekeken te hebben kwam hij tot de conclusie dat het vandaag een 1-5 uitslag zou worden.

Harrie onze nummer 1 beet het spits af tegen Erwin. Uit nog gewonnen en de 1e set was dan ook een makkie. Daarna kwam de ommekeer en of het nu kwam omdat Saskia kwam kijken of Harrie last had van het weer maar de 2e set werd kansloos met 0-6 verloren. De 3e set was ongekend spannend maar na 43 matchpoints was de overwinning voor Erwin.

Tegelijkertijd met Harrie was ook Zeger met zijn partij tegen Reint begonnen. Sander had van tevoren verteld dat deze man 1e was geworden bij het Europees kampioenschap serveren en had uit kansloos verloren. Zeger die een voortreffelijk seizoen in de enkel kent werd hier niet warm of koud van en sloeg de ballen die met een snelheid van zeker over de 200 km op hem afkwamen met de zelfde snelheid terug.Een ongekende prestatie want op deze wijze pakte hij de 2e set van de man die in de ranking van onze competitie eerste is geworden zonder 1 set verloren te hebben. Helaas kwam Zeger in de 3e set tekort.

Hierna was het de beurt aan Sander en Peter tegen Ard en Arie.Sander ging in een 2 setter onderuit maar kwam zeker in de 2e set knap terug maar het was net tekort. Peter had het geluk tegen Arie te moeten spelen.Tijdens de lange pauzes tussen de games vertelde Arie dat hij een hernia had, een band droeg aan 1 oog blind was,een tennisarm had en aan zijn spataders geopereerd moest worden. Peter schonk uit mededogen Arie nog 7 games maar won in 2 sets.

Na een ruime pauze werd er aangevangen met de dubbels. Over de partij van Harrie en Peter tegen de gebroeders Erwin en Ard kunnen we kort zijn. 2-6 2-6

Sander en Zeger maakten er een echte partij van. Na de 1e set verloren te hebben wonnen ze de 2e en werd de wedstrijd beslist in een supertiebreak. Reint deed er nog een schepje bovenop en zij services bereikten een snelheid van ver over de 300km per uur. Uitslag 7-10

Na afloop van onze partijen werd het eerst tijd om ons 1e team met het kampioenschap te feliciteren. Een prachtige prestatie want zij gaan hoofdklasse spelen en dat is nog nooit gebeurd. Zoals het nu lijkt zal het park een grondige renovatie ondergaan met overdekte tribunes rondom, skyboxen, parkeergarage etc etc. Hoofdsponsor Alfred Bulthuis als altijd aanwezig zag het tevreden aan en er is een een gerucht dat hij vanwege de enorme expansie van zijn werkzaamheden en de daarbij behorende inkomsten ook het plan heeft opgevat het 2e naar een hoger plan te tillen. Dit betekent ook een doorselectie en tijdens de onderhandelingen die vanuit het 2e worden geleid door captain Sander wordt steeds vaker de naam van Rob Persoon  als degene die door gaat schuiven naar het 1e.

We wachten het af………….

12 mei 2019 Tussenboerslanden 2 ( Nijeveen ) – Nagele 2   6-0

Na het op tijd afgaan van de wekker en het openen van de gordijnen bleek het heel erg mooi weer te zijn deze moederdag. De wekker was gezet omdat wij al om 10:00 uur in Nijeveen moeten aantreden.

Na de welverdiende aandacht aan onze moeders gegeven te hebben werden wij opgehaald door Zeger, hij is vandaag de chauffeur. Na een rit van een half uur kwamen wij aan op het tennispark van Nijeveen. Dit is werkelijk een schitterende locatie, de 4 ( 3 gravel en 1 gras ) banen liggen er goed bij, het leek wel een thuiswedstrijd. Alle banen hebben hier hun eigen sponsor. Ook de kantine is een mooie en goed onderhouden accommodatie, na afloop hebben we daarom nog even gezellig kunnen nazitten. De ontvangst was erg hartelijk met koffie en taart, we werden gelijk al uitgenodigd voor de NTC Nijeveen Open 2019. Deze wordt gehouden van maandag 24 t/m zondag 30 juni 2019 hier mag iedereen aan mee doen, dus geef je op : https://www.ntcnijeveen.nl/

Tijdens de koffie, een erg lekker bakkie trouwens is er in goed overleg besloten om vandaag met de dubbelpartijen te beginnen.
Op de Klaas van Beek baan ging de partij van Klaas en Jacob tegen Zeger en Sander van start. Gelijktijdig op de Bart Mutsters baan, bij de plaatselijke TC leden beter bekend als de Arbo Support baan traden Sander de K en Bart tegen Rob en Peter aan.

Dat wij ons in een landelijke omgeving bevonden wisten wij maar dit werd nog eens bevestigd door de geluiden die wij zo nu en dan te horen kregen. Naast de Klaas van Beek baan lag een weiland waar behoorlijk vreemde geluiden vandaan kwamen. Het leek op gebalk, maar later bleken toch enkele van die grote zwart witte beesten hiervoor verantwoordelijk te zijn. Maar gelukkig lieten Zeger en Sander zich hierdoor niet van de wijs brengen. Het werd een mooie pot, de resultaten van deze partij volgen verderop in dit verslag….

Op de Bart Mutsters baan, bij de plaatselijke TC leden beter bekend als de Arbo Support baan werd de partij tussen Sander de K met Bart tegen Rob en Peter gespeeld. Deze partij werd een partij qua snelheid een soort van Formule 1 wedstrijd. Rob en Peter wisten deze wedstrijd in recordtijd af te sluiten. De resultaten van deze partij volgen verderop in dit verslag….

In de nabeschouwing van de dubbel partijen en de voorbeschouwing van de op stapel staande enkel partijen kwamen we tot de conclusie dat de winst vandaag nog alles behalve zeker zou zijn. Tussenstanden en de eind resultaten volgen verderop in dit verslag….

De volgende enkelpartijen werden gelijktijdig gespeeld. : Klaas – Zeger, Bart – Rob en Sander de K – Peter. Jacob tegen Sander zou na het beëindigen van één van bovenstaande partijen gaan beginnen.

Klaas – Zeger gespeeld op de Klaas van Beek baan werd een soort van kat en muis spel. Klaas is zoals inmiddels na de thuiswedstrijd al bekend iemand die nogal wat te vertellen heeft tijdens zijn partij. Sommige tegenstanders laten zich hierdoor nogal eens van de wijs brengen. Gelukkig had Zeger hier geen last van en kon zich in zijn tegenstander “vastbijten”, de resultaten van deze partij volgen verderop in dit verslag….

Op baan 3, bij de plaatselijke TC leden beter bekend als de Bakker TIB BV baan traden Bart en Rob aan voor hun enkel partij. Deze beste mannen leken van een afstand uiterlijk maar ook qua speelstijl wel een beetje op elkaar, Deze wedstrijd werd dan ook een lang en een meeslepend tactisch steekspel.
Deze speelstijl kunnen we Rob natuurlijk wel toevertrouwen, hij wist deze wedstrijd dan ook naar een einde te brengen. De resultaten van deze partij volgen verderop in dit verslag….

Op de Bart Mutsters baan, bij de plaatselijke TC leden beter bekend als de Arbo Support baan, gelegen naast de Klaas van Beek baan ging ook de partij tussen Sander de K – Peter van start. Ondanks dat Sander de K een erg technisch erg goede speler bleek te zijn wist Peter ook deze partij snel af te handelen. De resultaten van deze partij volgen verderop in dit verslag….

Na afloop van deze partij konden Jacob en Sander hun partij spelen. Aan het begin had hij het nogal lastig tegen Jacob. Jacob is een lange speler en moeilijk aan het net te passeren. Maar gedurende de wedstrijd wist Sander hier goed mee om te gaan. De resultaten van deze partij volgen verderop in dit verslag….

Alle wedstrijden waren toen inmiddels gespeeld en tijdens de nabeschouwing en onder het genot van een drankje werden de punten geteld. De tussen stand na de dubbelpartijen was 2-0 in het voordeel van de thuisspelende ploeg. De einduitslag is daarna vastgesteld op 6-0 winst voor de TC  Tussenboerslanden. Volgende week ontvangen wij TC de Pelikaan, zij zullen ongetwijfeld met enige angst naar Nagele afreizen…

14 April 2019 ZLTB 1 – Nagele 1 3-3

Afgelopen zondag speelde het 2e herenteam zondag uit in Zwolle bij ZLTB. Maar zo’n wedstrijd begint eigenlijk vaak al wat eerder. De voor deze dag door aanvoerder Sander aangewezen chauffeur, Harrie, liet op de zaterdagavond al een app rond gaan waarin hij aangaf hoe laat hij iedereen op zou halen. Dan verwacht je gewoon 3 duimpjes omhoog. Maar nee, dat gaat toch anders. De eerste 2 duimpjes van Zeger en Sander waren zo binnen. Onze 4e man, Rob, was weliswaar meteen akkoord, maar wilde wel voorin zitten. Rob: “Ik weet waar het is, kom wel voorin zitten”. 

Sander, onze aanvoerder, zag het al gebeuren. Normaliter zou Harrie hem als eerste oppikken en dus zou hij voorin mogen zitten, maar daar leek Rob nu een stokje voor te gaan steken. Sander antwoordde : “Als je voorin wilt zitten, dan zou ik maar zorgen dat je op tijd bij Harrie bent, anders wordt het lastig, denk ik ..”.

Uiteraard reageerde Rob natuurlijk daarop. “Gezien mijn tenniskwaliteiten is de weg wijzen mijn meest toegevoegde waarde, maar als jullie daar geen gebruik van willen maken, is dat een keuze die ik respecteer “. 

Op de zondagmorgen op weg naar Zwolle wordt Rob daarom als laatste opgepikt. De eindbestemming is in het navigatiesysteem ingebracht, er kan niets meer mis gaan. Maar Rob die zoals te verwachten was achterin zat, wist te vertellen dat wij niet op het park van ZLTB moesten zijn, maar dat i.v.m. renovatie naar een ander park uitgeweken moest worden. Maar dat adres hield hij liever voor zich omdat wij toch niet van zijn navigatiekwaliteiten gebruik wilden maken.

Bij Zwolle aangekomen bleef Harrie de route volgen. Onderaan de afslag Zwolle Noord stond hij echter, inmiddels met zweet in zijn handen, voor de keuze welke richting hij zou nemen. Maar onze navigator zag dat de spanning opliep, was bang dat dat van invloed zou zijn op onze wedstrijdvoorbereiding en besloot alsnog te laten weten dat het ingevoerde adres gevolgd kon worden.

Op het park van ZLTB aangekomen was er al vrij snel paniek. Zowel het team van Nagele als dat van Zwolle had ieder 4 spelers en er lagen nog maar 5 gehaktballen in de diepvries. Gelukkig speelden wij in de grote stad en dan kun je, ook op zondag, vrij eenvoudig extra gehaktballen regelen. Aan het eind van de dag was er voor elke speler dan ook een overheerlijke Zwolse gehaktbal.

Maar we kwamen natuurlijk om te tennissen. We speelde op kunstgras en dat vraagt, zeker voor spelers die normaliter op gravel spelen, aanpassingsvermogen. Nagele trad vandaag aan met Zeger, Rob, Harrie en Sander. Laatstgenoemde, aanvoerder van ons team,  had zichzelf op het laatste moment aan de selectie toegevoegd omdat Peter niet kon.  Sander was dus invaller. De vraag was of invaller Sander er al wel klaar voor was. Wij weten inmiddels het antwoord hierop. 

Dan de partijen.

Zeger en Harrie gingen als eerste de baan op voor hun enkelpartij. Harrie begon goed, had een mindere tussenfase, maar eindigde relatief sterk en won uiteindelijk met 6-3 en 6-1.
Zeger lijkt dit seizoen in grootste vorm te verkeren. Met name op het mentale vlak heeft hij sprongen gemaakt. Tegen een toch zeker sterke tegenstander kwam hij de eerste set met 5-2 achter te staan, maar met veel strijdlust wist hij deze set alsnog naar zich toe te trekken, 7-5. De 2e set kende een zelfde eindstand. Ook nu een 7-5 overwinning voor Zeger. winst voor Zeger,  een knappe prestatie.

Sander speelde de 3e enkel. Waar het nu uiteindelijk aan lag weten we niet, waren het de banen, was het het weer, waren het de ballen, was het de tegenstander, of was het Sander zelf. We hebben het proberen te analyseren, maar we zijn er niet uitgekomen. Wel weten we dat Sander had het moeilijk tegen een tegenstander die weinig fouten maakte. Hij kwam uiteindelijk niet verder dan 1 schamele game.

Rob speelde de 4e enkel en had besloten vandaag eens te gaan slopen. En dat deed hij, hij sloopte zijn tegenstander volledig. Aan het eind van de 3e set had hij zijn tegenstander op de rug liggen met de setstanden 6-7, 6-4 en 4-6.  

Na de enkelpartijen dus een 3-1 voorsprong, een mooi uitgangspunt voor een eindoverwinning, maar deze kwam er helaas niet. Zeger en Sander boden in hun dubbelpartij meer dan uitstekend tegenstand, maar ze moesten wel met een nederlaag genoegen nemen. Setstanden 6-4 en 7-6.

Dan moesten Rob en Harrie het beslissende punt maar binnenhalen. De eerste set stonden ze steeds op voorsprong en bij een 5-4 voorsprong mocht Harrie de set uitserveren. Waar het serveren de rest van de partij aardig liep, ging het deze servicegame net minder en moest de game aan de tegenstander gelaten worden. Ook in de 2 daaropvolgende games liet met name Harrie onnodig een paar steekjes vallen waardoor het verlies van de 1e set een feit was, 7-5.

In de 2e set bleek dat bij Rob en zijn tegenstander in het enkelspel de vermoeidheid in de benen was gaan zitten. Waar een enigszins vermoeide Rob de partij toch nog relatief eenvoudig kon uitspelen, schoot bij zijn tegenstander bij een 5-5 stand en een 40-15 voorsprong de kramp in zijn benen. Hij bleek er echt last van te hebben. Uiteraard adviseerden Harrie en Rob hem meteen om niet te forceren en dat het beter was om te stoppen. Maar hij wilde daar geen gehoor aangeven ook al omdat de overwinning bijna binnen was. Hij probeerde het toch nog en achteraf was dat een verstandige keuze van hem want hij kon de partij toch volbrengen en sloot deze set winnend af, 7-5 winst. Rob en Harrie waren het er na afloop wel over eens dat ze in de 2 tot nu toe gespeelde best kansen hebben gehad in hun dubbelpartijen, maar dat ze bij elkaar tot op heden toch niet het beste spel naar boven wisten te halen.

Het eindresultaat van vandaag 3-3. Vorige week een nederlaag, vandaag een gelijkspel, dus volgende week een overwinning. Of dat gaat lukken is maar zeer de vraag want de dit jaar vaste puntenpakker Zeger heeft paasverlof aangevraagd en gekregen. Gelukkig hebben we in de persoon van Dolf een sterke vervanger. Koploper Westerhaar is maar vast gewaarschuwd.