SPAR enkeltoernooi

harrie Uncategorized

De komende week wordt het clubkampioenschap enkel gehouden, de SPAR-enkel. Eerder dit seizoen kon dit toernooi vanwege de eikenprocessierups geen doorgang vinden. De wedstrijden beginnen aanstaande maandag om 19:00 uur. Er wordt zowel bij de heren als de dames gespeeld in 2 categorieën. Heren A en Heren B en Dames A en Dames C. Waar eerder dit seizoen zich 43 spelers en speelsters zich hadden aangemeld voor dit toernooi, is de opgave nu blijven steken op 31. Bij de heren 20 deelnemers (12 A en 8 B) en bij de dames 11 deelneemster (6 A en 5 C). Maandagavond hebben we meteen een vol programma. Er worden dan maar liefst 9 partijen gespeeld.  Door te klikken op de kopjes onderdelenschema’s en wedstrijden krijgt u alle informatie over dit toernooi.

Eerste hulp bij Tweede service

harrie Uncategorized

Volgens een bekend gezegde is een tennisser zo goed als zijn tweede service. Het is namelijk een enorme graadmeter voor je zelfvertrouwen. Maar wat komt daarbij kijken en wat zijn beruchte valkuilen? Jacco Eltingh geeft je een aantal tips waar je direct mee aan de slag kunt! Klik hier voor de tips.

Poldermix

harrie Uncategorized

We zitten echt in de toernooien. De afgelopen hadden we het Glasgarage mix toernooi, volgende week de Spar enkel en de week daarop, de week van 23 tot en met 27 september, het Open Kampioenschap Polder-mix.  Tennisclub Ens en Tennisclub Nagele tekenen voor de gezamenlijke organisatie van dit Polder-mix toernooi, het is alweer de 3e editie. Het is een toernooi voor mix-dubbelteams
De eerste twee edities waren een succes en ook nog eens heel erg gezellig. Je kunt je tot uiterlijk donderdag 19 september tot zeven uur ‘avonds met z’n tweeën aanmelden. Ieder koppel mag een avond als verhindering opgeven. Op de vrijdagavond worden jullie wél verwacht. Dan spelen we de finales en is het, traditiegetrouw, feest. We sluiten dit jaar op de vrijdagavond af in Ens. De inschrijving kost € 10 per koppel. Het kost een tientje per koppel dus wat let je? Meld je zo snel mogelijk aan! Je kunt mailen naar poldermix@tcens.nl.

Inschrijving Spar Enkel

harrie Uncategorized

Nog enkele dagen en dan sluit de inschrijving voor het Spar Enkeltoernooi. Dit toernooi wordt gespeeld van 16 tot en met 22 september. Je kunt je inschrijven door je naam te zetten op de lijst in de kantine, maar je kunt je ook per mail of telefoon aanmelden bij een van onderstaande leden van de toernooicommissie. Inschrijven kan nog tot en met aanstaande donderdag.

Jos Scholtens                     06-22809229
Raoul Kuipers                    06-12139748
Eva Doornbos                    06-536946 31

De finaledag

harrie Uncategorized

Even na twaalven werd er begonnen met de kruisfinales van het door Glasgarage gesponsorde clubkampioenschap mix. Twee wedstrijden in de A-categorie en 2 in de B-categorie. In de A-categorie werd het vrij snel duidelijk wie de finales zouden gaan spelen en wie zou gaan spelen om de 3e en 4e plaats. Jacomien en Aart plaatsen zich voor de finale ten koste van Carla en Sander en Els en Harrie plaatsen zich voor de finale ten koste van Esther en Jelle.

In de B-categorie was het een stuk spannender. Beide kruisfinales werden beslist in 3 sets. De setstanden in beide partijen waren gelijk, 6-0, 3-6 en 3-6. Het waren uiteindelijke Margot en Theo en Celine en Taco die zich voor de finale wisten te plaatsen. Margot en Theo wonnen van Alice en Johan en Celine en Taco wonnen van Gerda en Leendert.

Na de kruisfinales werd er gespeeld om de prijzen. In de A-categorie ging de winst en dus het kampioenschap naar Jacomien en Aart. Els en Harrie kwamen op de belangrijke momenten tekort. Het was voor Aart al weer zijn 25e club mix- kampioenschap. Om de 3e en 4 e plaats werd een spannende partij verwacht. Esther en Jelle kwamen sterk uit de startblokken en voordat Carla en Sander het door hadden, stonden ze met 2-0 achter. Maar toen hadden ze het door en ze hadden het meteen goed door want Esther en Jelle kwamen er niet meer aan te pas. Liefst 12 games op rij gingen naar Carla en Sander, voldoende voor de winst en een podiumplaats, plek nummer 3.

Het podium in de A-categorie

In de B-categorie speelden Margot en Theo tegen Celine en Taco. Hoewel Celine en Taco uitstekend tegenstand boden ging de winst en dus de titel naar Theo en Margot, setstanden 6-3 en 6-4.   
In de strijd om de 3e en 4e plek, een echte strijd, moest er een derde set aan te pas komen. Gerda en Leendert kwamen in deze 3e set met 4-2, maar toen kreeg Gerda kramp waardoor ze op moesten geven. Alice en Johan werden alsnog derde.

Het podium in de B-categorie

Na afloop was er de prijsuitreiking met de nummers 1, 2 en 3 op het podium. Uiteraard werd het toernooi afgesloten met een gratis drankje. Dit keer niet een gratis drankje, maar twee. Een van de tennisclub zelf en een van de hoofdsponsor van dit toernooi, Glasgarage van Alfred Bulthuis.

 

De toernooiwinnaars met hoofdsponsor Alfred Bulthuis van Glasgarage

Kruisfinales bekend

harrie Uncategorized

De laatste poulewedstrijd is gespeeld. Margot en Theo wonnen met 6-4 en 6-1 van Celine en Taco. De kruisfinales die morgen om 12:00 beginnen, zien er morgen als volgt uit:

TijdCategorieDubbels Dubbels
12:00 uur AEls/HarrieEsther/Jelle
12:00 uur ACarla/SanderJacomien/aart
12:00 uur BMargot/TheoAlice/Johan
12:00 uur BCeline/TacoGerda/Leendert

Kruisfinales

harrie Uncategorized

De kruisfinales in de glasgarage mix 2019 beginnen zondag om 12:00 uur. De finales en de strijd om de 3e en 4e plaats beginnen rond de klok van twee.In de A-categorie zijn de kruisfinales al bekend. In de B-categorie nog niet omdat er in het programma nog een wedstrijd open staat. Dit is de wedstrijd tussen Margo en Theo tegen Celine en Taco. Beide dubbels staan al in de kruisfinales, maar het is nog niet bekend wie er eerste in de poule wordt en wie tweede. Voor het programma van de zondag klik hier.

De vrijdagavond

harrie Uncategorized

Vrijdagavond werden er 4 partijen gespeeld. Om 19:00 speelden Carla en Sander tegen Carmen en Chiel met als inzet een plaats in de kruisfinales. Vooraf werd een spannende partij verwacht. Het ging in veel games ook gelijk op, maar Carla en Sander waren toch duidelijk de bovenliggende partij en wonnen met 6-3 en 6-2. Margot en Theo speelden tegen Anja en Alfred. Anja en Alfred boden meer dan uitstekend tegenstand, maar verloren wel. setstanden 7-5 en 6-2. Jacomien en Aart moesten twee keer aan de bak. Eerst speelden ze tegen Esther en Jelle, daarna tegen Elise en Edwin. De eerst partij werd door Jacomien en Aart gewonnen met 6-2 en 6-3, de tweede partij met 6-2 en 6-4.  Voor de uitslagen van de vrijdagavond klik hier.

 

 

Rectificatie

harrie Uncategorized

Over de donderdagavond schreven we dat Esther en Jelle wonnen van Judith en Johan in 2 sets. Judith speelde natuurlijk niet met Johan, maar met Jeroen. Het werd inderdaad een nederlaag in 2 sets, maar de 2e set werd niet uitgespeeld omdat Judith geblesseerd raakt (zweepslag) en niet meer verder kon spelen.

Kruisfinales bekend ?

harrie Uncategorized

Inmiddels komt er een beetje tekening in de standen en wordt voorzichtig aan bekend wie de vermoedelijke kruisfinalisten zullen gaan worden. In de eerste A-poule hebben Els en Harrie zich al voor de kruisfinales geplaatst. De 2e kruisfinalist uit deze poule zal vanavond even na achten bekend worden. De winnaar van de partij tussen Carla en Sander en Carmen en Chiel plaatst zich voor de kruisfinale. In de andere A-poule kan het nog alle kanten op, maar hier hebben Sabrina en Jelle en Jacomien en Aart de beste papieren om zich voor de kruisfinales te plaatsen. 
In de eerste B-poule kan het haast niet anders zijn dat Celine en Taco zich met Margot en Theo plaatsen voor de kruisfinales. Tegenstanders in deze kruisfinales worden dan Gerda en Leendert en Alice en Johan. Wilt u het zelf allemaal nog eens nakijken klik dan hier en dan bij de betreffende poule. 
O ja, en zondag beginnen we om 12:00 uur.