PAS OP, EIKENPROCESSIERUPSEN!!

Rob Persoon Uncategorized

 

PAS OP, EIKENPROCESSIERUPSEN!!

Voor de tennisbanen geldt:
BETREDEN OP EIGEN RISICO.

Dit vanwege de aanwezigheid van eikenprocessierupsen in de bomen rondom de tennisbanen.

Spar Enkeltoernooi afgelast!

Rob Persoon Uncategorized

Het Spar Enkeltoernooi gaat niet door. Het toernooi dat voor de komende week op het programma stond, wordt afgelast vanwege de overlast van de eikenprocessierupsen. De keuze voor dit besluit is gemaakt op basis van het advies van onze huisarts en de richtlijnen van GGD/GHOR omtrent de handelwijze met betrekking tot eiken die vol met eikenprocessierupsen zitten. Daarnaast is ook de verwachting dat de gemeente niet in staat is om voor de aanvang van het toernooi de nesten te laten verwijderen.

Het medisch advies van onze huisarts was kort en krachtig: las het toernooi af. Wat betreft de richtlijnen van GGD/GHOR omtrent de handelwijze stellen zij het volgende: “Zet een gebied af ter grootte van de hoogte van de besmette boom, gemeten vanaf de buitenste boomtakken.”

Tot slot is bij de gemeente in de afgelopen periode door meerdere personen melding gemaakt van de overlast. Deels is dit verholpen en zijn nesten verwijderd. Helaas heeft dit niet geresulteerd in de complete verwijdering van de nesten met eikenprocessierupsen en zitten er nog altijd nesten in de bomen.

De nesten van de rupsen zitten met name in de bomen achter de banen, bij het paadje naar baan 4. Helaas worden de rupsen ook op de banen gesignaleerd en tref je ze bij het terras aan.

Voor meer informatie over de eikenprocessierups kun je terecht op de website van de GGD: www.oakie.info.

Vriendelijke groet,

Bestuur TC Nagele

Geslaagd jeugdtoernooi TC Nagele

Rob Persoon Uncategorized

Vandaag is het jeugdtoernooi van TC Nagele gespeeld.

Om 10.00 uur verzamelden zich 17 jeugdspelers bij TC Nagele. Na wat drinken en lekkers gingen de spelers in de categorie rood, oranje en groen de baan op om tiebreaks en games te spelen. Iedereen was fanatiek en deed erg goed zijn of haar best.

Na een gezellige gezamenlijke lunch zijn de prijzen in de categorie rood uitgereikt. De eerste prijs ging hier naar Kiki v.d. Sar.

De oranje spelers gingen de finale spelen en deze finale werd gespeeld tussen Ruben v.d. Woerd en Sebas Keur. Uiteindelijk won Sebas Keur en hij mag zich kampioen in de categorie oranje noemen.

De groene spelers speelden ook nog een paar partijen en de winnaar in deze categorie werd Koen Eilander.

Het was een zonnige en gezellige ochtend en om 13.00 uur vertrok iedereen weer naar huis.

   

                         

 

60-jarig bestaan goed gevierd!

Rob Persoon Uncategorized

Onder een stralend zonnetje vierde TC Nagele afgelopen zaterdag haar 60-jarig bestaan. Speciale gast, burgemeester Harald Bouman opende samen met voorzitter Johan van der Slikke het feest. In het bijzijn van ruim 80 leden wisten zij een tennisbal door een doek te slaan, waarna het jubileumfeest echt van start kon.

Johan bood een lidmaatschap van TC Nagele voor één jaar aan de burgemeester aan. Dit betrof het 200e lidmaatschap. Later op de middag zijn ook nog de kampioenen van het zondagsteam heren 1 met een bloemetje verrast (van het andere kampioensteam was helaas niemand aanwezig).

Naast het genieten van het mooie weer met een hapje en een drankje, werd om 6 uur het buffet geopend. Daarnaast hebben verschillende leden ‘s middags en aan het begin van de avond nog meerdere keren hun krachten gemeten bij de grote kop van Jut.

Speciaal voor de jeugd was een springkussen en een kleine kop van Jut aanwezig. Ook konden zij een lekkere suikerspin halen.

Hartelijk dank aan de leden van de jubileumcommissie – Josita, Roel, Annemiek en Johan – voor het organiseren van dit zeer geslaagde feest!

Eveneens een stuk in de Noordoostpolder: klik hier.

 

Spectaculaire opening jubileumfeest!!

Rob Persoon Uncategorized

Zaterdag 15 juni zal het jubileumfeest van TC Nagele om 16.00 uur door een speciale gast spectaculair geopend worden. Dit wil je niet missen! Zorg dat je om 16.00 uur op het tennispark aanwezig bent.

 

 

 

Inschrijving SPAR Enkeltoernooi van start!

harrie Uncategorized

Sinds enkele dagen is de inschrijving voor het SPAR Enkeltoernooi van start gegaan. Dit toernooi vindt nog voor de zomervakantie plaats en wel van maandag 1 tot en met zondag 7 juli. Naast de bekende categorieën A en B is dit jaar ook een categorie C toegevoegd, speciaal voor die leden die net begonnen zijn met tennissen. Al met al belooft het een mooi toernooi te worden!

De eerste inschrijvingen zijn inmiddels binnen. Wie heeft nog meer zin om aan het SPAR Enkeltoernooi mee te doen? Het inschrijfgeld bedraagt € 5,00.Opgave kan via de inschrijflijst in de kantine of door een mail te sturen naar Raoul, Jos of Eva.

Rectificaties

harrie Uncategorized

Afgelopen vrijdag plaatsen wij een nieuwsbericht met de kop “Kampioen druipen af”. Laten er nu in dit nieuwsbericht niet 1 maar zelfs 2 fouten staan. De super tiebreak bij de dames A tussen Els/Esmee en Sabrina/Carmen eindigde niet in 15-13, maar in 16-14. Dan staat aan het eind van het nieuwsbericht dat Branco en Steven verloren van Alfred en Koos. dat klopt natuurlijk niet. Branco en Steven verloren wel, maar niet van Alfred en Koos, maar van Alfred en Theo. En omdat Theo met zijn DSA sponsor van dit toernooi was, vinden wij dat wij deze rectificatie natuurlijk wel moeten plaatsen.

Heren A

harrie Uncategorized

1. Jochem en Marco 2. Zeger en Harrie, 3. Aart en Dolf

Bij de heren A was het weer een echte strijd. In de kruisfinales speelden Aart en Dolf tegen de gedoodverfde kampioenen Marco en Jochem. De eerste set haakten Dolf en Aart uitstekend aan, maar ze konden net niet voorkomen dat deze set naar hun tegenstander ging. Omdat Jochem en Marco ook de 2e set wonnen plaatsen zij zich voor de finale. De andere kruisfinale ging tussen Rik en Ruben tegen Zeger en Harrie. Hoewel Rik en Ruben vooraf de beste papieren leken te hebben om zich voor de finale te plaatsen, pakte dit anders uit. Zeger en Harrie waren in goede doen en lieten Rik en Ruben geen moment in hun spel komen. De winst ging uiteindelijk vrij eenvoudig in 2 sets naar Zeger en Harrie. In de strijd om de 3e en 4e plaats bleken Aart en Dolf duidelijk sterker dan Rik en Ruben en wonnen in 2 sets. Zonder de andere spelers tekort te doen was het toch wel Jochem die in de finale het verschil maakte. Zeger en Harrie hadden geen antwoord op zijn sterke spel en hebben eigenlijk geen moment het idee gehad dat ze zouden winnen. Jochem hield Zeger en Harrie met elke bal onder druk waardoor zij steeds weer in de problemen kwamen. Aan het net kon de bewegelijke Marco daardoor regelmatig het beslissend punt maken. Met 2 keer 6-3 ging de winst naar Jochem en Marco.  Aan het eind van de prijsuitreiking is het altijd de gewoonte dat de winnaars gaan speechen. Omdat Jochem dit al veel vaker heeft gedaan liet hij dit over aan Marco. De begin dit jaar uit Tollebeek overgekomen Marco gaf aan dat hij heel goed opgevangen was in Nagele, hij werd zelfs met zijn team meteen kampioen in de zaterdagcompetitie. Hij bedankte uiteraard iedereen voor zijn of haar bijdrage aan dit toernooi. Een speciaal bedankje was er voor de toernooicommissie en ook het baanonderhoud werd geprezen. Omdat het voor hem de eerste keer was dat hij moest speechen werd hij hier en daar wel gesouffleerd. En dat was maar goed ook want anders had hij zijn ouders die helemaal uit Tollebeek op de fiets naar Nagele toe waren gekomen ongetwijfeld vergeten. Tja en zonder zijn ouders had hij hier natuurlijk nooit gestaan. Na de prijsuitreiking was er weer een uitgebreide nazit met uiteraard voor iedereen een consumptie op kosten van de T.C.   

Heren B

harrie Uncategorized

1. Alfred en Theo, 2. Jord, 3. Jelle

Na de poulewedstrijden werd zondagmorgen om 11 uur begonnen met de kruisfinales. Het werden uiteindelijk toch wel bijzondere kruisfinales want het bleek dat Laurent op de zondag niet kon spelen. Hij werd vervangen door Johan van der Slikke. Johan speelde in de eerste  kruisfinale samen met Bas tegen Taco en Jos. Johan en Bas wonnen in 2 sets. De andere dubbelpartij ging tussen Jelle en Jord tegen Theo en Alfred. Het vooraf als titelkandidaat getipte dubbel (Theo en Alfred) wonnen deze partij, eveneens in 2 sets. De verliezende dubbels (Jelle en Jord enTaco en Jos) speelden om de 3e en 4e plaats. De winst was hier voor Jelle en Jord. De finale ging op papier tussen Theo/Alfred en Laurent/Bas. Maar op de baan was het anders. Laurent was ’s morgens al vervangen door Johan terwijl Bas voor de finale werd vervangen door Koos. Zoals verwacht ging de winst naar Theo en Alfred. Het podium kreeg een wat bijzondere invulling. Omdat het oorspronkelijke dubbel Laurent en Bast niet speelden kwam de 2e plek op het podium vrij. Daarom werd besloten om het dubbel dat op de 3e plaats eindigde te splitsen. Jelle kwam op de 3e plaats terecht terwijl zijn zoon Jord op de 2e plaats terecht kwam. Waarom Jord op de 2e plaats kwam en niet Jelle heeft de schrijver van dit artikel niet meegekregen. Wellicht kunt u het zelf invullen.

Dames A

harrie Uncategorized

1. Els en Esmee, 2. Carla en Alice, 3. Sabrina en Carmen

In de dames a-categorie hadden zich 4 dubbels ingeschreven. Er werd gespeeld in een poule, dus elk dubbel speelde 3 wedstrijden. Het waren, geen enkele wedstrijd uitgezonderd, allemaal mooie en spannende wedstrijden met dubbels die wel heel erg aan elkaar gewaagd waren. De laatste speelronde zondagmiddag om 13:00 uur was uiteindelijk bepalend om de volgorde op het podium te bepalen. Er was uiteindelijk toch wel een overtuigende winnaar. Esmee en Els vormden samen het enige dubbel dat al haar 3 wedstrijden, en zeker niet allemaal even eenvoudig, in winst wisten om te zetten. De overige 3 dubbelteams wonnen allemaal 1 wedstrijd en verloren er 2. Carla en Alice werden 2e, Sabrina en Carmen 3e terwijl de hardhitters,Jade en Caitlin, genoegen moesten nemen met een 4e plaats.