KNLTB Competitie 2020

harrie Uncategorized

Jammer genoeg ging de voorjaarscompetitie niet door. De KNLTB heeft besloten deze competitie nu te verplaatsen naar het najaar. De KNLTB gaat er vanuit dat wedstrijden in september weer zijn toegestaan en dat de Competitie 2020 dan alsnog kan starten.

We zullen ons opnieuw moeten inschrijven. Hopelijk kunnen de teams die zich hadden opgegeven voor de voorjaarscompetitie ook in het najaar weer meedoen, zij moeten zich dan wel opnieuw aanmelden. Uiteraard kunnen teams die twijfelden en/of zich niet hadden ingeschreven zich nu alsnog aanmelden voor deze competitie. De competitiemogelijkheden en klassen in het najaar zijn hetzelfde als die van de niet gespeelde voorjaarscompetitie. Klik hier voor meer informatie hierover. Voor de nieuwe speeldatums van de najaarscompetitie klik hier. Je kunt je tot 19 juni 2020 aanmelden voor deze competitie door een mail te sturen naar  Sabrina Jansen.

Geen strijd om Schoklandbeker met Hemelvaart

harrie Uncategorized

Al een aantal jaren geldt: zeg je Hemelvaart, dan zeg je strijd om de Schoklandbeker. Na onze mooie overwinning vorig jaar op onze eigen banen, was het de bedoeling dat TC Nagele dit jaar te gast zou zijn bij Ens om de eer van de Schoklandbeker te verdedigen. Helaas kan deze strijd om de beker niet doorgaan vanwege alle beperkingen die er zijn vanwege corona.

Zowel Ens als TC Nagele willen graag de sportieve strijd om de beker wel door laten gaan en kijken of dit mogelijk later dit jaar nog kan plaatsvinden. Of en zo ja wanneer dit dan zal  gebeuren is op dit moment nog niet duidelijk. Uiteraard hangt de mogelijkheid voor het organiseren mede af van de regels en richtlijnen waaraan we ons te houden hebben. Voor nu geldt in elk geval ‘wat in het vat zit, verzuurt niet’ en daarmee blijven we hoop houden op een 2020 editie van de Schoklandbeker.

De banen zijn weer bezet!

harrie Uncategorized

Eindelijk zijn dit seizoen onze banen weer bezet. Nu ook senioren sinds maandag weer vrij mogen tennissen is er deze week volop getennist op onze banen. De KNLTB ClubApp werkt goed, waardoor een baan reserveren vanuit huis snel gerealiseerd is. Handig en prettig. De harde wind en af en toe een buitje mochten de pret niet drukken. En wat voelt het goed om weer lekker op de baan te staan!

Het reserveren van een baan is verplicht en kan eenvoudig gedaan worden met behulp van de ClubApp. Want alleen met een baanreservering mag je op de club komen tennissen. Mocht overigens het reserveren toch niet lukken, stuur dan een mailtje naar secretariaat@tcnagele.nl.

Ook zijn deze week de lessen voor de senioren weer van start gegaan. Gelukkig voor Rob mag hij sinds deze week zonder handschoenen lesgeven. Dat maakt lesgeven alweer wat makkelijker.

Kortom, met in achtneming van de richtlijnen is er prima te tennissen en te lessen. Hoewel, de banen zijn door het uitblijven van regen wel vrij droog. Houd daar tijdens het spelen rekening mee!

Fantastisch nieuws: buiten tennissen mag weer!

harrie Uncategorized

Vanaf aanstaande maandag 11 mei mogen ook volwassenen weer de baan op voor vrij tennissen.

Het bestuur is momenteel druk bezig om voorbereidingen te treffen om aan de extra gestelde eisen te voldoen. Zoals het uitwerken van de aanvullende eisen rondom hygiëne, baanreserveringen en het aanstellen van Corona verantwoordelijke vrijwilligers. Ondanks dat we geen hele grote vereniging zijn, moeten ook wij als club aan het eisenpakket voldoen.

Read More

Jeugdspelers weer aan het lessen!

harrie Uncategorized

Onder een stralend zonnetje heeft Rob woensdagmiddag de eerste tennislessen aan onze jeugdspelers gegeven.

“Om te zorgen dat alles volgens de richtlijnen van de KNLTB verloopt zijn alle kinderen bij aankomst opgevangen door Rob en mijzelf”, vertelt Rick Bloo, commissielid Jeugd. “De ouders zijn vanwege de coronamaatregelen momenteel nog niet welkom om bij de lessen te komen kijken. Gelukkig heeft iedereen daar begrip voor. Sterker nog, de reacties zijn positief dat de jeugd weer mag gaan lessen en bij iedereen is het besef dat we dit alleen samen voor elkaar kunnen krijgen.”

Voordat de kinderen gaan lessen, moeten ze hun handen wassen. Net als na de lessen. Daarnaast geeft Rob les met een handschoen aan, om te voorkomen dat hij de tennisballen met z’n blote handen aanraakt. De kinderen hebben net als anders een leuke les gehad. En vrijdag staat Rob weer op de baan om opnieuw tennisles te geven aan onze jeugdleden.

Hopelijk is het dan net zulk heerlijk weer als vandaag!

Tennisles voor jeugdspelers hervat

harrie Uncategorized

Tennisles voor jeugdspelers hervat
Woensdag 6 mei is het zover en opent TC Nagele voor het eerst dit seizoen haar tennisbanen. Vanaf die datum start Rob weer met de tennislessen voor de jeugdspelers.

Vorige week kondigde het kabinet aan dat sporten voor de jeugd onder strikte voorwaarden weer hervat mag worden. In goed overleg met Rob is gekeken aan welke voorwaarden we moeten voldoen en of lesgeven op deze wijze haalbaar is.

De richtlijnen schrijven ondermeer voor dat het brengen en halen van de kinderen bij de ingang van het park plaatsvindt. Daarnaast blijven de kantine en het terras gesloten. Om het toiletbezoek op de club zoveel mogelijk te beperken wordt iedereen verzocht voorafgaand aan de lessen thuis naar de wc te gaan. Iedereen wordt gevraagd op de afgesproken tijd aanwezig te zijn en na het einde van de les ook direct weer naar huis te gaan. Tot slot vragen wij de kinderen hun handen te wassen voor en na de les.

Inmiddels zijn daarvoor zeeppompjes, papieren handdoeken, desinfecteermiddelen en schoonmaakdoekjes aangeschaft. Ook zijn borden met richtlijnen voor tennis en het gebruik van de tennismuur opgehangen bij de tennisbanen. Op de borden, die ontwikkeld zijn door de KNLTB, staan de hygiëneregels en richtlijnen vermeld om veilig en verantwoord met elkaar te kunnen tennissen.

Binnen het bestuur zijn Rick Bloo (jeugdcie) en Laurent Kamp (onderhoudscie) de aanspreekpunten voor vragen met betrekking tot Corona.

Corona Update: jeugd mag tennissen & competitie is verplaatst

harrie Uncategorized

Het kabinet heeft aangekondigd dat vanaf 29 april de jeugd tot en met 18 jaar onder voorwaarden mag sporten. De overige maatregelen zijn verlengd tot en met 20 mei.

Het bestuur houdt de ontwikkelingen uiteraard nauwlettend in de gaten en is in overleg met Rob over de wijze waarop het opstarten van de tennislessen voor de jeugdleden vorm kan krijgen.

Concreet betekent dit dat de tennisbanen vanaf 29 april weer beperkt open mogen voor tennissen en lesgeven aan jeugd tot en met 18 jaar. Dat houdt wel in dat de kantine en kleedkamers vooralsnog gesloten blijven.

De voorjaarscompetitie wordt verplaatst naar het najaar. Tot slot heeft de KNLTB ook besloten om alle toernooien tot en met 14 juni te annuleren.

Vanuit de KNLTB wordt gewerkt aan scenario’s en toolkits voor het sporten in een 1,5 meter samenleving. De richtlijnen die hieruit naar voren komen gaan wij inpassen binnen onze club. Dit horen we binnenkort en natuurlijk communiceren we dit op de website, aan de jeugdleden en hun ouders.

Banen blijven gesloten!

harrie Uncategorized

De maatregelen om de verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen zijn door het kabinet verlengd. Dit houdt in dat T.C. Nagele haar tennisbanen gesloten houdt tot en met 28 april, conform de maatregelen en de richtlijnen van de KNLTB.

Hoewel tennis bij uitstek een sport is die op een veilige afstand van elkaar beoefend kan worden, trekt de KNLTB – en daarmee T.C. Nagele – één lijn met alle sporten. Wat inhoudt dat alle tennisparken en sportclubs tot eind april gesloten blijven.

De start van de KNLTB Voorjaarscompetitie blijft voorlopig uitgesteld naar begin mei. Op 21 april wordt een besluit genomen over het vervolg van de maatregelen na 28 april, daarna zal ook de KNLTB een besluit nemen over de voorjaarscompetitie. Wij houden de ontwikkelingen uiteraard nauwlettend in de gaten.

Meer informatie is te vinden op de website van de KNLTB.

Banen gesloten

harrie Uncategorized

Het kabinet neemt verregaande maatregelen in de strijd tegen het coronavirus. Ook scholen, horeca en sportclubs moeten dicht om verspreiding van het virus tegen te gaan. De maatregelen gaan in vanaf vandaag 18.00 uur en gelden t/m 6 april.

De KNLTB roept daarom alle tennisverenigingen op om alle activiteiten te staken en alle tennisparken en clubhuizen te sluiten. Hieronder vallen ook trainingen en vrij tennissen.