Banen gesloten

harrie Uncategorized

In verband met de vorst zijn de banen voorlopige gesloten. Zodra ze weer bespeelbaar zijn laten wij dat weten.

Wintertoernooi

harrie Uncategorized

Het kalenderjaar 2019 werd gisteren, vrijdag 27 december, afgesloten met het “wintertoernooi”. Dat bleek gisteren een toepasselijke naam want het was echt winter, de temperatuur was onder nul en de banen sloegen zelfs wit uit. Het was ´s middag zelfs nog even de vraag of het wel door kon gaan want door de vorst van de nacht ervoor waren de lijnen iets omhoog gekomen, maar ´s middags rond de klok van drie gaf onze groundsman, Ton Spigt, het groene licht. Er kon gespeeld worden, maar dan wel met de handrem er op en het liefst op sokken. Uiteraard werd daar, op die sokken na, gehoor aan gegeven. De banen hielden zich overigens meer dan uitstekend. 

Het werd uiteindelijk een mooi toernooi met 28 deelnemers die allemaal 3 partijen van een half uur speelden. Er werd getost met natuurlijk aan het eind van de avond een 2-tal winnaars. Winnaars werden de dame en de heer met het hoogste gamesaldo. Bij de dames was het hoogste gamesaldo voor Jans Stuurop (+14), bij de heren was het hoogste gamesaldo voor Leendert Plat, eveneens +14. Uit handen van voorzitter Johan van der Slikke ontvingen beiden een mooie fles champagne. De voorzitter sloot af met een korte terugblik op het jaar en wenste iedereen een fijne jaarwisseling  en een gezond en sportief 2020 toe. Uiteraard werden de deelnemers daarna nog getrakteerd op een hapje en een drankje. Het seizoen 2019 zit er op. 

De banen

harrie Uncategorized

Het weer zit de laatste tijd niet mee. Een paar nachten met vorst en de vele regen hebben de banen geen goed gedaan.  De vorst en de regen had tot gevolg dat de lijnen omhoog kwamen en dat de banen relatief zacht waren geworden, te zacht om er nog op te spelen. Vorige week zijn de lijnen weer op orde gebracht, maar was het nog wachten op droger weer. Vandaag heeft Ton de banen weer aan een inspectie onderworpen en het laatste bericht van maandag 16 december luidt als volgt:

“Baan 1 en 2 zijn bespeelbaar. Het enkel speeloppervlak is goed. De tramrails en tussen/naast de banen  is nog aan de zachte kant. Belangrijk om gaten/plaggen direct te repareren. Baan 3 is nu nog niet bespeelbaar. Het net van baan 3 hangt dan ook halfstok “.

Dus baan 1 en 2 zijn weer bespeelbaar, maar hou met het bovenstaande rekening.

 

De startende competitietennisser

harrie Uncategorized

8&9 tennis voor startende tennissers
Voor wie net begonnen is met tennis en voor wie het leuk lijkt om op een laagdrempelige manier kennis te maken met het spelen van wedstrijden is 8&9 Tennis opgestart. Deze competitievorm is opgericht voor de recreatieve tennissers met speelsterkte 8 en 9. Bij deze competitie staat gezelligheid voorop, tegelijkertijd verbeter jij jezelf door het spelen van wedstrijden en dat is mooi meegenomen natuurlijk.

Een team bestaat uit drie spelers (17 jaar en ouder), waarbij per team twee dubbelpartijen gespeeld worden. Dat kan dames-, heren of gemengd dubbel zijn. 8&9 Tennis kent zeven speeldagen op de donderdagavond of de zondag en kan zowel in de voorjaars- als de najaarscompetitie gespeeld worden. Benieuwd naar 8&9 Tennis? In de kantine liggen flyers met meer informatie of kijk op knltb.nl/starterswedstrijden.  Opgave voor 8&9 Tennis kan bij onze competitieleider Sabrina Jansen per mail  of een berichtje via 06-10 836 614.

Wintertoernooi: 27 december

harrie Uncategorized

Nu het jaar de laatste maand in gaat, loopt ons toernooien seizoen zoetjes aan op z’n einde. Bijna, want aan het einde van deze maand staat ons Wintertoernooi nog gepland. Op de laatste vrijdag van het jaar, 27 december is iedereen van harte welkom om mee te doen aan ons afsluitende toernooi.
We beginnen deze avond rond 19:00 uur. De opgave is individueel en er wordt getosst. Hoewel de deelname gratis is, wel graag even opgeven, zodat we weten op hoeveel personen we kunnen rekenen. Dit kun je doen door voor 24 december een berichtje te sturen aan Eva Doornbos .

Overigens zitten we er dit jaar tijdens het wintertoernooi ook buiten warm bij. Sinds afgelopen vrijdag hangen namelijk prachtige tentdoeken bij ons terras, om de toeschouwers uit de wind te houden!

Banen nog niet open

harrie Uncategorized

Er was even wat ruis op de lijn. Het was niet helemaal duidelijk of de banen dit weekend nu wel of niet open zouden zijn. Het laatste bericht van maandag 9 december 2019 om 17:15 uur is duidelijk, de banen zijn nog niet open. Komende donderdag wordt gekeken of de banen weer bespeelbaar zijn. Zodra we het  weten vermelden wij dat dan meteen op de site.  

Banen tijdelijk gesloten

harrie Uncategorized

In verband met de vorst en vooral “opdooi” zijn de banen tijdelijk gesloten. De komende nachten wordt er nog lichte vorst voorspeld. Donderdagmiddag zal gekeken worden of de banen toch nog weer open kunnen gaan. 

Geslaagde Ladies Tossnight!

harrie Uncategorized

Vrijdagavond 29 november zijn 8 sportieve dames naar de Tennisclub Vollenhove getogen voor de eerste gezamenlijke Ladies Tossnight. Met in totaal 17 dames zijn er heel wat potjes gedubbeld en waren de drie banen van Vollenhove van 19 uur tot 22 uur bezet.

Hoewel de baan eerst even wennen was voor de Nageleze dames waren de verschillende koppels mooi aan elkaar gewaagd. Dat bleek wel, want tijdens de nazit, met lekkere hapjes zijn twee van de drie prijzen naar Nagele gegaan. Simone mocht de 3e prijs in ontvangst nemen en Carla kwam als winnaar uit de bus.

Het was een geslaagde avond, die zeker voor herhaling vatbaar is. Bij een volgende Ladies Tossnight zijn de dames dan wat ons betreft van harte welkom op onze banen.