Vanavond is het studenten-tossavond

Eva Doornbos Uncategorized

Speciaal voor onze jonge leden van ca 17 tot 23 jaar organiseert TC Nagele een studenten-tossavond. De avond begint om half 8.

Rond half 9 is er een pauze om wat te drinken, waarna er tot ongeveer 10 uur getosst kan worden. Na afloop kan er ook nog wat gedronken worden aan de bar, de deuren sluiten om kwart voor 12.

Heb jij je nog niet opgegeven, maar toch zin om mee te doen? Dat kan nog! Stuur dan even een mail naar voorzitter@tcnagele.nl om je op te geven. Het drankje na afloop is voor eigen rekening, het bestuur zorgt voor het hapje erbij.

De heren finales

Eva Doornbos Uncategorized

Als laatste op de dag stonden de heren finales gepland. Na wat oponthoud in verband met het wel of niet besproeien van de baan (uiteindelijk niet), begonnen de heren aan hun partijen onder opnieuw een stralend zonnetje. Op baan 4 Martijn tegen Ruben om de 3e en 4e plek bij de heren A. De andere twee partijen bij de Heren A en de Heren B ging om de 1e en 2e plek. Op baan 3 troffen Alfred en Jos elkaar, op baan 1 Jochem en Kars.

Ruben kon vrij snel uitlopen op Martijn en wist de eerste set te winnen met 6-1. De tweede set wist Martijn goed tegenstand te bieden, waarbij hij 3 sets naar zich toe wist te trekken. Toch moest hij in Ruben zijn meerdere erkennen, die met 6-3 de overwinning in de wacht sleepte.

Op baan 3 kruisten Alfred en Jos de rackets met elkaar. De zo op het oog nonchalant spelende Jos kon zijn manier van spelen ook nu volhouden en wist de eerste set zonder al te veel problemen met 6-1 te winnen. De tweede set kwam Alfred beter in zijn spel en maakte hij het Jos een stuk lastiger. Die uiteindelijk met een mooie 6-4 setwinst de wedstrijd verdiend gewonnen heeft.

Ondertussen werd op baan 1 de uitgevochten wie zich dit jaar de nieuwe clubkampioen mag noemen. Wordt dat voor de 6e keer Jochem of komt Kars zijn naam voor de 2e keer op de lijst? De heren kennen elkaar door en door en maken het elkaar niet makkelijk. De eerste set gaat mooi gelijk op tot 6-6 aan toe, waarna Kars toch de winst pakt en er 7-6 van kan maken. Ook in de tweede set geven de heren elkaar nauwelijks wat toe. Toch blijkt een 3e set niet nodig, want Kars weet deze met 6-4 te winnen. Hij mag zich opnieuw clubkampioen van TC Nagele noemen.

En daarmee komen onze clubmkampioenschappen 2021 ten einde. Als toernooicie kijken we terug op een geslaagd toernooi, met mooie en spannende wedstrijden (veel supertiebreaks!), waarbij de leden goed aan elkaar gewaagd waren. De heren van het onderhoudsteam bedankt voor de mooie banen, de dames van de kantine, bedankt voor alle goede zorgen, de verslaggevers natuurlijk voor de impressies van de wedstrijden en bovenal een hartelijk dank aan iedereen die heeft meegedaan.

En Carla, vooruitlopend op de Italiaanse avond stond er bij Leendert pizza op het menu. Weggespoeld met een Hollands biertje, dat dan weer wel!

De finales bij de dames

Eva Doornbos Uncategorized

Om 13:00 uur begonnen de finale partijen bij de dames. Op baan 1 staat routinier Els tegen onze ‘benjamin’ Loes gepland. Een wedstrijd waar iedereen nieuwsgierig is naar wie daar als winnaar uit de bus gaat komen.

Loes, vorig jaar winnares van de Dames B speelt voor het eerst een toernooi bij de Dames A en heeft als debutante in de poulefase mooie wedstrijden gespeeld. Els is ongeslagen de poulefase doorgekomen en pakt dan ook de winst in de eerste set 6-3. De tweede set keert het tij en weet Loes de winst naar zich toe te trekken met 6-2, dus volgt een derde set. De dames zijn goed aan elkaar gewaagd, toch is het Loes die de punten weet te maken. Met 6-3 weet zij de partij naar zich toe te trekken en mag zij zich onze nieuwe clubkampioene noemen. Is zij met haar 17 jaar de jongste clubkampioen?

Read More

Finaledag – de ochtend

Eva Doornbos Uncategorized

Omdat de Heren A de halve finales al op zaterdagmiddag hebben gespeeld staan op deze bewolkte dag om 11 uur maar twee wedstrijden gepland. 

Op baan 1 spelen Rob en Leon tegen elkaar om de 3e en 4e plek bij de Heren B. Rob verbaast zichzelf en had vandaag duidelijk de betere papieren. Hij weet met 6-4 en 6-3 beslag te leggen op de derde plaats.

Op baan 4 vindt de wedstrijd in de Dames B poule plaats tussen Sharien en Simone. Sharien staat aan de leiding in de poule, de vraag is, kan zij ook deze wedstrijd naar zich toetrekken? De eerste set wint ze veelbelovend met 6-3. Maar in de tweede set moet ze haar meerdere erkennen in Simone die deze wint met 6-4. Op naar een supertiebreak dus… Neemt Sharien daar eerst de leiding in, Simone laat zich niet kennen en weet bij 6-6 op gelijke hoogte te komen en pakt door naar 10-6! Winst dus voor Simone, waardoor de eindstand bij de Dames B poule ineens weer op losse schroeven staat. 

Finaledag!

Eva Doornbos Uncategorized

Vandaag 11 juli is de finaledag voor de Spar Enkel van TC Nagele. Benieuwd wie er allemaal moeten spelen? Kijk dan op toernooi.nl.

De zaterdagmiddag

Eva Doornbos Uncategorized

Op verzoek van de Heren A wordt de halve finale een dag eerder gespeeld, want 2 wedstrijden op 1 dag is met deze temperaturen ook voor de fitte Heren A een ware aanslag op het gestel. De zaterdagmiddag – expres vrijgehouden voor de uitwijkmogelijkheden – bleek een heerlijke tennismiddag te zijn.

Read More

De zaterdagmorgen

Eva Doornbos Uncategorized

Zaterdagmorgen iets voor 11 uur… het is nog stil op de banen van TC Nagele. Onze groundsman Ton inspecteert de banen en verzorgt de banen waar nodig; de zon schijnt vrolijk en de tennisbanen liggen er als een plaatje bij. Alles lijkt klaar voor de halve finales van de Heren A, want wie zal daar met de winst naar huis gaan en morgen tegenover elkaar staan in de finale?

Niet alleen bij de Heren A, ook bij de dames B is het ongemeen spannend in de poule. Met nog 3 wedstrijden die gespeeld moeten worden lijkt Sharien de beste papieren te hebben voor de eindoverwinning. Wie van de dames echter op het podium komen wordt ook vandaag nog uitgevochten.

Read More

Zomerse vrijdagavond

Eva Doornbos Uncategorized

Het beloofde een mooie vrijdagavond te worden. Niet alleen was het weer perfect, ook stonden er mooie wedstrijden op het programma. De banen werden vantevoren gesproeid door Ton, de terrasstoelen werden buiten gezet en er werden blikken nieuwe ballen opengetrokken. Voor de spelers was er geen excuus op te voeren bij een eventuele verliespartij.

We trapten af met drie partijen. Op baan 4 een kwartfinale Heren A tussen Ruben en Huub. Ruben speelde goed en ging er eenvoudig met de overwinning vandoor: 6-1 6-1. Huub kon het niet bolwerken, het was vlees noch vis. Wellicht dat de 2 partijen van donderdag en het diner in de vorm van tonijn hem nog parten speelde.

Op baan 3 de halve finale bij de Dames A tussen Loes en Ria. De eerste set ging met ruime cijfers naar Loes maar Ria heeft ervaring genoeg om daar niet van in de war te raken. Met 5-7 sleepte ze de tweede set binnen. Blijkbaar koste dat wel veel energie, want de 3e set was Loes weer bij de pinken: 6-2 5-7 6-2. Loes dus zeer knap naar de finale.

Op het centre court Jos tegen Leon om een plekje in de finale bij de Heren B. Leon begon goed maar langzaamaan kroop Jos onder de huid van Leon. Met vast spel en wat mentale speldenprikjes wist hij Leon uit het momen-tum te halen. Het resultaat, een zeer mooie winst voor Jos: 4-6 6-1 6-4.

Deze partij werd gevolgd door de halve finale bij de Dames A tussen Els en Annemiek. Els heeft gedurende het toernooi de nodige energie kunnen sparen want de poulewedstrijden leverde weinig problemen op. Annemiek had er al wat zware partijen opzitten en het was de vraag of ze zich ook vandaag weer kon oprichten. Op zich wel maar Els was een maatje te groot: 6-1 6-1.

Op baan 2 en 3 was het de beurt aan de Withaartjes. Na de uitschakeling van Huub werden alle kaarten gezet op Aart en Pim. Dan moest Aart wel afrekenen met Kars. Aart oogde als een vis in het water in de eerste set: fit en PHPD-loos. Met goed tennis kwam Aart op een 4-3 voorsprong en leek op schema in deze eerste set. Toch kon hij het niet over de streep trekken en ging het plotskaps snel in de 2e set: 6-4 6-1 voor Kars. La Decima zal dus weer een jaartje de ijskast in moeten.

Maar dan is er nog altijd Pim die begon aan zijn eerste van een serie van drie wedstrijden. Althans dat deed hij de pers geloven. Hij diende dan wel te winnen van Martijn die er bij de bookmakers toch wat beter opstond. Martijn liet dat ook zien, want hij rekende degelijk in in twee sets af met Pim: 6-3 6-3. Het winnende punt was een hele mooie, een loeiharde smash van Martijn. Ook Pim viste dus achter het net op deze inktzwarte vrijdag voor de familie. Wel bleef hij tot een uur of half drie in de kantine, hopende dat ergens nog een wildcard zou vrijkomen.

Een andere kwartfinale was die tussen Arnoud en Jochem. Arnoud kwam rechtstreeks vanuit de combain de baan op en zag de eerste set naar Jochem gaan met 6-1. In de 2e set ging Arnoud uit een ander vaatje tappen, met veel druk en diepte in zijn slagen kwam hij op een 3-1 voorsprong en liet hij uitstekend tennis zien. Uiteindelijk kon hij niet voorkomen dat de winst naar Jochem ging: 6-1 6-3.

Bij de Dames B stond de partij tussen Elvira en Simone op het programma. De eerste set verliep gelijk op waarbij Elvira de set in de wacht sleepte met 6-4. Dit bleek het keerpunt in de partij te zijn want de 2e set ging met 6-0 naar Elvira die op stoom begint te raken in de poule waar de spanning om te snijden is. Met nog 1 partij voor iedereen te spelen maken Sharien, Elvira, Anja en Eva allen nog kans op het hoogste podiumplekje. Simone en Mieke komen hier niet meer voor in aanmerking maar kunnen de poule wel op de kop gooien met een winstpartij. Anja en Eva spelen hun laatste wedstrijd op zaterdagmorgen. Het blijft nog even spannend!

De laatste partij werd op baan 1 gespeeld tussen Alfred en Rob. Een halve finale bij de Heren B. Naarmate de avond vorderde werd het geroesemoes komende van het terras steeds luider maar beide spelers wisten zich hier goed van af te sluiten. Alfred iets beter dan Rob want hij wist knap van Rob te winnen met 6-1 6-3. Hiermee plaatste hij zich voor de finale tegen Jos.

Programma zaterdag
Zaterdagmiddag om 15 uur worden de twee halve finales bij de Heren A gespeeld. Deze stonden eerst op zondagmorgen gepland maar worden dus vandaag gespeeld:

15 u Martijn – Jochem

15 u Kars – Ruben

Programma zondag

11u Simone – Sharien (Dames B)

11 u Leon – Rob (3/4 Heren B)

13 u Elvira – Mieke (Dames B)

13 u Annemiek – Ria (3/4 Dames A)

13 u Loes – Els (Finale Dames A)

15 u Jos – Alfred (Finale Heren B)

15 u Plek 3/4 Heren A

15 u Finale Heren A

Vanmiddag halve finales Heren A

Eva Doornbos Uncategorized

Vandaag stonden eigenlijk geen wedstrijden gepland. We hadden deze dag als reservedag bestempeld voor eventuele inhaalwedstrijden of uitwijkdag in het geval we met regen te maken zouden krijgen. Gelukkig is regen uitgebleven en zijn ook bijna alle wedstrijden gespeeld. Maar, inmiddels is duidelijk dat we deze dag wel gaan benutten, want de Heren A spelen vanmiddag (zaterdag) om 15:00 uur hun halve finales. Publiek is welkom!

Door vandaag de halve finale te spelen, kunnen ze het zondag rustiger aandoen. Dan spelen de heren in plaats van twee wedstrijden (om 11:00 halve finale en om 15:00 uur de finale) alleen nog maar de finale wedstrijd.