Dolf en Esther het beste (V)echtpaar

harrie Uncategorized

Afgelopen zondag werd weer het jaarlijkse (V)echtparen toernooi gehouden.  Totaal hadden 9 koppels zich aangemeld voor dit toernooi. Naast leuke potjes tennis is het voor sommige koppels ook goed en spannend om met elkaar te spelen. Wie is de coach van de twee, wie heeft meer een winnaarsmentaliteit, of wie vindt het gewoon meedoen al belangrijk. Koppel nummer 9 (Maaike en Bas) moesten zich afmelden vanwege een enkelblessure van Bas. Om half 11 werd gestart met koffie en om kwart over 11 gingen we los. Ieder koppel speelde 4 wedstrijden van 35 minuten. Tussen de middag was er een lunch voorbereid door Jelle, Elise en Jos. Iedereen liet zich het goed smaken en na de lunch waren er nog 3 speelrondes. Voor Mayke en Remi was dit het eerste toernooi waar ze samen aan meededen. Voor Jans en Ad was het wellicht de 100e keer! Uiteindelijk werden de games geteld en  Esther en Dolf bleken het tenniskoppel van 2019 te zijn.

Daan Schouten krijgt lidmaatschap TC Nagele

harrie Uncategorized

Voorzitter Johan van der Slikke overhandigt Daan Schouten het gratis lidmaatschap van T.C. Nagele.

Tijdens het 60-jarig jubileum van onze tennisclub kreeg toenmalig burgemeester dhr. Bouman het 200e lidmaatschap van onze tennisclub aangeboden. De burgemeester vond dit een leuk en origineel gebaar, maar heeft dit uit zijn naam aan een ander gegund. Door een bericht op Facebook riep de gemeente Noordoostpolder op om namen door te geven van personen die voor dit lidmaatschap voor een jaar tennissen in aanmerking komen. Nagelees Daan Schouten is de gelukkige winnaar en mag komend tennisseizoen genieten van onze mooie banen en onze gezellige club. Van harte welkom Daan. En natuurlijk heel veel tennisplezier toegewenst! 

Heren zondag komt tekort

harrie Uncategorized

Het blijkt dat het heren zondagteam van T.C. Nagele zwaar ingedeeld is in de najaarscompetitie. Afgelopen zondag kwamen ze er in Almere niet aan te pas. Klik hier voor de details van deze zondag.

Wintertoss

harrie Uncategorized

De kalender van de tossavonden is voor dit seizoen afgelopen, maar dat betekent niet dat op de donderdagavonden niet meer getost kan worden. Zolang de banen en het weer het toelaten is het tijd voor de “wintertoss”. Het idee van de tossavonden verandert hierbij niet, behalve dat je van tevoren weet hoeveel mensen er komen en of er getost wordt. We hebben een groepsapp waar afgesproken kan worden om op donderdagavond te tossen. Heb jij ook nog zin om te tossen? Stuur dan een bericht met je naam naar 06-12139748 en dan wordt je toegevoegd aan de groepsapp.
Vriendelijke groet,
Raoul

(V)echtparentoernooi 3 november

harrie Uncategorized

Aanstaande zondagmiddag staat op onze mooie tennisbanen het (v)echtparentoernooi gepland. Inmiddels hebben de eerste echtparen zich dapper aangemeld voor deze sportieve uitdaging. Toch is er nog ruimte voor meer stellen om mee te doen aan dit altijd leuk een gezellige toernooi. Ieder echtpaar (of samenwonend stel) is dan ook van harte welkom om zich in te schrijven. De inschrijfkosten bedragen 10,- per stel en inschrijven kan tot uiterlijk zaterdag 2 november op de inschrijflijst in de kantine of door een bericht te sturen naar Jos of Jelle. 
Jelle is te bereiken via email en mobiel.Mobiel op nummer 06-53842522.
Jos is te bereiken via email en mobiel. Mobiel op nummer 06-22809229. 

Winst heren zondag

harrie Uncategorized

Het heren zondag team van T.C. Nagele heeft haar eerste overwinning in de najaarscompetitie binnen. Nagele speelde thuis tegen Dronten. Een interessante tegenstander want in het competitieteam van Dronten speelde vandaag ook Martijn Schippers, Martijn is zowel lid van Dronten als Nagele. In de enkelpartijen kwamen Kars en Ruben goed voor de dag want in de eerste en 2e single werden beide partijen gewonnen in 2 sets. In de 3e en 4e single moesten de gebroeders Jonkers hun meerdere erkennen in hun directe tegenstander. In de 4e single werd het nog wel een 3-setter, maar de winst in deze partij ging naar de 4e man van Dronten, Martijn Schippers. In de eerste dubbel kwam Nagele met een verrassing op de proppen. Kars speelde deze dubbel namelijk samen met Aart Withaar. Tegen een toch zeker sterke tegenstander blijkt dat routine toch altijd een belangrijk wapen is want Kars en Aart wonnen knap in 2 sets.  Omdat ook Ruben en Stefan hun dubbel wonnen kwam er uiteindelijk een 4-2 eindstand op het scorebord. Klik hier voor de details van deze wedstrijd.

Vechtparentoernooi 2019

harrie Uncategorized

Nu de bladeren vallen en het MeMo herfsttoernooi is gespeeld, doet de herfst echt zijn intrede. Valt er dan nog wat te beleven op de banen van TC Nagele? Jazeker op zondag 3 november staat het (V)Echtparentoernooi op de agenda.

Dit mooie toernooi wordt alleen op de zondag gespeeld, door – en de naam doet het al vermoeden – echtparen.  Je mag als echtpaar al meedoen als één van de echtelieden verbonden is aan onze tennisclub. Dus al is je partner geen lid van de club, dan mag hij of zij als introducé(e) wel  meedoen aan dit toernooi.

De inschrijving bedraagt € 10 per echtpaar. En inschrijving is mogelijk door een berichtje te sturen aan Jelle of Jos. Inmiddels hangt de inschrijflijst voor het toernooi ook in de kantine, daarop inschrijven kan uiteraard ook.

Jelle is te bereiken via email en mobiel.Mobiel op nummer 06-53842522.
Jos is te bereiken via email en mobiel. Mobiel op nummer 06-22809229. 

Inschrijven voor dit toernooi, kan uiterlijk tot 2 november a.s. En ja, inschrijven is dus helaas echt alleen mogelijk voor echtparen…

Verlies heren zondag 1

harrie Uncategorized

Heren zondag 1 speelde haar 2e wedstrijd in de najaarscompetitie en was tegen het sterke Almere 2 kansloos. Nagele keerde zonder punten huiswaarts. Op 1 en 2 hadden Kars Breukel en Cees Leyten het erg moeilijk, maar de tegenstander waren ook van een hoog niveau. Kars Breukel moest zelfs aantreden tegen een speler met speelsterkte “3,5763”. Dat is even wat anders dan de huidige speelsterkte van Kars, “6,8547”. In de 3e en 4e enkel kon Nagele nog goed tegenstand bieden, maar na de enkels stond er wel een 4-0 stand op het scorebord. Ook de dubbels gingen verloren zodat Nagele puntloos huiswaarts keerde. Klik hier voor de details van deze wedstrijd.  

Memo Herfsttoernooi

harrie Uncategorized

De prijzen

De organisatoren van het Memo Herfsttoernooi doen hiervan verslag.  Het Memo Herfsttoernooi werd zondagmiddag afgesloten. Vanaf 12:00 uur was iedereen welkom, er werd snert of goulash soep geserveerd met roggebrood met spek of kaas. Tussen 12:00 en 13:30 was het nog echt druilerig herfstweer, oftewel snertweer!

Vandaag werden er 3 rondjes gespeeld van 30 minuten, de indeling van de wedstrijden ging d.m.v. de eikeltjes loting . Iedereen speelde dus 3 wedstrijden en rondom 16:30 was het tennisgedeelte klaar. Elise, meegezogen in de organisatie, had heerlijke hapjes klaargemaakt. Na afloop dankte Ton de sponsor, maar hij benoemde ook de beheerders en verzorgers van het tennispark. Biodiversiteit en duurzaamheid voerden de boventoon. Jos deed de prijsuitreiking van de 9e editie van het Memo herfsttoernooi. Een spannende finaledag waarbij het dit jaar niet om de eikeltrofee ging, maar wie mag dit jaar de “Egel” zijn!

Els, Anja en de Egels

Bij de B’s was het nog spannend maar uiteindelijk ging Anja Krops er met de Egel vandoor. Bij de A’s ging de Egel dit jaar naar Espel, Els van Dun.

De kampioenen Esmee en Anton

In de B’s had Esmee de eer om de herfstbokaal mee naar huis te nemen. In de A’s was het Anton die de prijs in ontvangst mocht nemen.

Na het officiële gedeelte kwam Ton weer op het toneel om de vocale traditie voort te zetten op de melodie van “Mexico” van de zangeres zonder naam. Door hier te klikken, kunt u genieten van deze vocale traditie. 

Uiteraard bleef het nog lang gezellig bij de tennis en rond de klok van achten was iedereen vertrokken!  Iedereen bedankt voor zijn of haar inzet, naast de organisatie bedanken we ook Elise voor de heerlijke herfsthapjes.

 

Tot volgend jaar,

Ton en Jos